Internet CIA ajanlarını ortaya çıkardı

0
conan
Böyle medyatik bir başlık atmak istemezdim ama gerçek olan tamı tamına bu. The Chicago Tribune (CT) gazetesi yaptığı bir araştırmayla (kayit gerektiriyor. tavsiyem: bugmenot.com) CIA'in herkese ve de paralı abonelere açık Internet sayfalarından (telefon rehberi, kişisel vergi kayıtları, gibi...) tam 2635 CIA çalışanının bir çok bilgilerine ulaşmış.
Kişilerin isimleri, telefon numaraları adresleri, gizli görevleri gibi önemli olan bilgilere ulaşan CT aynı zamanda Chicago, Florida, Pennsylvania ve Washington eyaletlerinde bulunan bazı CIA binalarının adreslerini ve görevlerini de tesbit etmiş.

Tabii bütün bu bilgileri CIA'in nazik ricasıyla yayınlamamışlar ama CIA'den Jennifer Dyck'in söylediklerine bakılırsa CIA bu durmdan hiç memnun değil: "Gizlilik zor bir iş, Internet çağında ise gizlenmek gitgide zorlaşıyor."

The Register | BBC

Görüşler

0
ttk
Örgütün başarılı gizlilik esasları olabilir ama elemanlara bunu aktarabilme, benimsetebilmesi, elemanların kabiliyetlerine de bağlı bir durum. Zincirin halkaları insanlardan meydana gelince beklenmedik kopmalar olabiliyor.
0
feran
Yaa artık gizlisi saklısı mı kalmış, CIA mı kalmış. Hala kim kimi kandırmaya çalışıyor. '90'ların başında SSCB dağıldıktan sonra CIA'nın her "burnumu soktum" dediği iş palavra çıkıyor. Yaz CIA bas arama motorlarından birine al sana çarşaf çarşaf CIA bilgileri...Ne işlevsellik kaldı ne "prestij"! Şimdi de kendi "tanıtımını" böyle netten yapmaya çalışıyodur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Konser: Genetik Algoritmalarla Müzik - Kim Cascone @ Santralİstanbul

FZ

David Lynch'in ses danışmanı elektronik müzik bestecisi Kim Cascone, 8 Kasım Cumartesi akşamı Santralİstanbul Enerji Müzesi'nde düzenlenecek konserde elektronik müzik dinleyicileri ile buluşuyor.

Kim Cascone, 4-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nün konuğu oldu ve 'Basit Genetik Algoritmaları Kullanarak İçerik Yaratma' başlıklı bir atölye çalışması yaptı. 7 katılımcının yer aldığı bu atölye çalışmasının sonunda ortaya çıkan eser 8 Kasım Cuma akşamı saat 19:00'da santralistanbul Enerji Müzesi'nde yapılacak konserde seslendirilecek.

Yepyeni Bir Kayıt Ortamından En Güncel MP3ler

FZ

İnsan düşünmeden edemiyor acaba bunların telif hakkı nedir diye. Herhalde bitmiştir ve kopyalamakta sorun yoktur. Yaklaşık 100 yıllık MP3 parçalarından bahsediyoruz tabii ki, hani şu silindir üstüne kaydedilmiş olanlardan.

http://cylinders.library.ucsb.edu/ adresinden 1905, 1912, 1902, vs. yıllarındaki müzik kayıtlarını, konuşmalarını dinlemeniz, zamanda yolculuk yapmanız mümkün. Bunları dinlerken belki de Edison'un oradan bir yerden size göz kırptığını hissedebilirsiniz...

Zenginliğe $2.56 değerinde bir adım

cbc

Zengin olmak için ne yaparsınız?

Kaliteli ve az kişinin yaptığı işlerde rol alıp yüklü miktarda ödemeler alabilirsiniz. Ya da günde 48 saat çalışıp, maaşınızı 2ye katlayabilirsiniz. Tabi bunun için tek başınıza yaşıyor olmanız ve giderinizin az olması gerekir.

Daha zor bir yöntemi Laszlo Nemeth deniyor. Yöntemi öğrenip dünyadaki şanslı azınlığın içinde nasıl olunabileceğini görmek için haberin devamına bakın.

Dünya Sosyal Forumu ve Açık Kaynak Kodlu Özgür Yazılımlar

e2e

Geçtiğimiz günlerde, Brezilya'nın Porto Alegre kentinde düzenlenen "Dünya Sosyal Forumu"nda konuşan EFF'den John Perry Barlow, fakir ülkelerin açık kaynak kodlu yazılımları kullanmalarını önerdi.

Barlow, Brezilya'nın kullandığı yazılımlar için ödediği linans ücretlerinin, açlık için harcadığı paradan daha fazla olduğunu belirtiyor.

Kaynak: The Seattle Times

Adobe SWF ve FLV nin kodlarını açtı.

anonim

Adobe sitesinde yaptığı açıklama ile SWF ve FLV dosya biçiminin kodlarını açtığını açıkladı.