Internet'in El Yapımı Fiziksel Modeli

0
arikan
Dijital doğasında görünmez olan Internet'in çalışma biçimini dokunarak deneyimlemeyi bir bilgisayar labaratuarında mı, yoksa bir sanat sergisinde mi tercih ederdiniz?
Internet'te dolaşan bilgi 0 ve 1 dizileriyle temsil ediliyor. Bu diziler "paket" denilen küçük parçalara bölünüyor. Paketlerin başında belirtilen IP adresleri dijital ağ içinde dolaşan bilgilerin doğru yerlere ulaşmasını sağlıyor. Internet'in Fiziksel Modeli projesi'nde beyaz ve siyah toplar 1 ve 0'i temsil ediyor. Sergiyi gezenler toplardan paketler oluşturup bunları fiziksel bir ağ modeli içine bırakıyorlar.

Fiziksel Internet Modeli

Görüşler

0
sefalet

Güzel yapmışlar allahtan kullandığımız internet o kadar ses yapmıyor :)

bir de neyin ne olduğunu anlatan sesli bilgilendirme olsa ders olarak gösterilebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sınırlı Sorumlu ISP kooperatifi

sundance

LinuxJournal`ın bu makalesi, uzun süredir birçoğumuzun hayalini süsleyen bir proje :) Bilgisayar meraklılarının, sağlam bir ekonomik model üstünde biraraya gelip, teknisyenlerin kendileri olduğu bir ISP kooperatifi.

Eğer şu an `üff karışık iş, birileri bu sistemi kursa da biz de katılsak` diyorsanız, sıkın dişinizi bir iki ay daha fazlamesai`yi bekleyin, belki size bir süpriz yapabiliriz ;)

Napster Protest Müziğin Kalesi Olmuş :))

sundance

Napster bütün ünlü şarkıcıları filtreleyince, protest müzik meraklılarına gün doğdu :))

Kırk yılın başı Napster`dan Supertramp indireyim dedim, baktım yok. Super diye arattım o da yok, ayılık edip Jackson dedim o da yok, `Ulan Tarkan`da mı olmaz ?` dedim inanır mısınız o da yoktu... Hadi bir `Selda` yazayım dedim, maşallah diskografisi geldi mübarek, keza Ahmet Kaya, keza Livaneli...

Çok garip dinamiklerin dünyasındayız vesselam

ICQ´ya bağlanılamıyor!

sundance

Yaklaşık bir haftadır, ICQ´ya doğru düzgün bağlantı yapılamamakta. Bu konuda Superonline ve İxir problemlerin çözüldüğünü belirtirken TTNet ve onun üzerinden hizmet veren Kablonet ve UltraTV´den ses yok. TurkInternet

Temel olarak AOL´un bazı IP bloklarından ICQ´ya erişiminin kapanması şeklinde gerçekleşen olayda bazı çözümler şimdiden üretilmiş durumda. Bunların ilk akla geleni 443 numaralı port üstünden herhangibir https proxy kullanımı. Fakat UIN listeleriniz gelemeyebiliyor. Anonim proxyler konusunda stayinvisible.com işinize yarayacaktır.

Bunun dışında bir yöntem, iste Gaim üzerinden TOC protokolü kullanarak bağlanmak (bu yöntem Fazlamesai icadı :) Gaim'in yarattıkları dışında bir problem yaşamıyorsunuz + listeleriniz geliyor. Gelişmeleri takip ediyoruz...

Türkiye`de toplam 2000 ADSL portu varken...

sundance

Evet yanlış duymadınız, Türkiye`de toplam 2000 DSL portu var. Hem de Belçika`nın işletimden kaldırdığı santraller üzerinden çalışan 2000 port varken Avrupa SHDSL Symetrical High Density Subscriber Line, teknolojisine geçmeye hazırlanıyor. Telefon hatları üzerinden her iki yönlü 4.6Mbit iletişim sağlayacak olan SHDSL, şu anki SDSL başta olmak üzere bütün DSL teknolojisini etkileyeceğe benziyor.

Not: Bu arada farkında mısınız bilmiyorum ama geçen aydan itibaren ev telefonları %23`lük lüks tüketim malları kdv dilimine girdi :) Gülümseyin, ihtiyacımız var

Virüste 2001´in Top 10´u...

esse

www.sophos.com; 2001 yılının en popüler virüsünün Nimda olduğunu açıklamış. Bu adresde yeralan bilgiye göre, Sophos'un ''destek masalarına'' en çok Nimda virüsü ile ilgili şikayet gelmiş. Tüm şikayetlerin yüzde 27'si Nimda'ya ait olurken, Sircam virüsü yüzde 20 oranında şikayet almış. Söz konusu sitede, Sophos'un teknoloji danışmanı Graham Cluley'in, ''Eylül ayında ortaya çıkan Nimda hala destek masamızı en fazla meşgul eden virüslerin başını çekmekte. Nimda'nın bu kadar etkili olmasının nedeni, bilgisayarları birçok yoldan enfekte edebilmesi. Gelecek günlerde de ortaya çıkacak virüslerin Nimda gibi birçok alternatifi kullanabilecek kapasitede olacağına inanıyoruz.'' sözlerine de yer verilmiş.