Internet Solucanlarının Çalışma ve Yayılma Yöntemleri

0
FZ
Şanslı bir azınlık GNU/Linux ile Internete bağlanmanın, e-posta okuyup dosya transferi yapmanın güvenli huzurunu yaşarken maalesef günümüdeki bilgisayar kullanıcılarının önemli bir kısmı sürekli irili ufaklı kurtçuklarla, solucanlarla boğuşmak durumunda.

Tacettin Karadeniz, Internet Solucanları başlıklı son makalesinde bu meşhur, küçük ve tüm dünyayı kaplayan zararlı yazılımların çalışma ve yayılma yöntemlerine değiniyor.

Görüşler

0
aRda_
Yazının tümünü okumadım ama çok "teknik" bir döküman olmuş teşekkürler.
0
sametc
w32 virusu MIRC klasorunu arıyormus ve oraya giriyormus ---?
acaba program klasorunun ismini değiştirdiğinde bulamayıp ne yapıcağını sasırmazmı virus ?.
0
aRda_
Eger bu soruyu ciddi soruyorsan; "burada buna cevap vericek birini taniyor musun?" diye bir soruyla cevap vermek istiyorum.
0
sametc
cok aptal soru oldu galiba :p biri cevap verir herhalde :) kim kullanıyorki windows :p
0
WoLoLo
ileriseviye şu son günlerde baya hareketlendi :)
devamını bekleriz :-)
0
sametc
evet evet oyle .....:)
ileriseviyede yazımızın yayınlanması icin nasıl bir yazı yazmamız gerekir...cooook ağırr bir dalıs yapıyorum hayallere ama bulamıyorum :) işte ileriseviye demek bu demek :)..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Python Paradoksu

FZ

Paul Graham, geçenlerde (2004 Ağustos'unda) kısa bir makale yazmış, bakalım ne demiş:

"Kısa bir süre önce gerçekleştirdiğim bir konuşmada pek çok insanı hayalkırıklığına uğratan bir laf ettim: Python tabanlı bir proje için bulabileceğiniz programcılar, Java tabanlı bir projeye çekebileceğiniz programcılardan daha zeki olacaktır.

Kast ettiğim Java programcılarının aptal olduğu değil. Kast ettiğim şey, Python programcılarının daha akıllı olduğu. Yeni bir programlama dilini sıfırdan öğrenmek çaba gerektirir. Ve insanlar Python'u yeni bir iş bulabilirler diye öğrenmiyorlar; insanlar Python'u öğreniyor çünkü gerçekten programlamayı seviyorlar ve halihazırda kullandıkları dillerden memnun değiller.

Bilim ve Gelecek: 3. sayı çıktı

FZ

Bilim ve Gelecek dergisinin son sayısından FM okurlarının ilgisini çekebilecek birkaç konu başlığı:
  • Kopernik Devrimi'nin tamamlanış öyküsü: Newton Evreni
  • Erdal İnönü ile 50 yıl sonra gelen ödül üzerine
  • Kim demiş kadınlar matematik yapamaz diye!
  • Türlerin yok oluşu
  • Bilgisayar mühendisliği eğitimi nasıl olmalı? - Matematik altyapı ve tarihe başvurunun önemi

Fazla mesai süründürür!

ErdemDemir

Geçen gün kitaplığımı düzenlerken, 10 yıl kadar önce okumuş olduğum Paul Lafargue'ın yazdığı "Tembellik Hakkı" kitabını yeniden okuma şansı buldum. Bir defa daha ezberimi bozan bu kitabı fazlamesai (!) camiasıyla paylaşmak istedim.

Paul Lafargue İnternet Arşivi

"Tembellik Hakkı"

Ve alıntılar, sadece fikir verebilmek için...

Bilgisayar Uzmanlığı kitabı çıktı...

anonim

Hepimizin bildiği gibi, üniversitelerin Bilgisayar muhendisliği bölümlerinden mezun olanlar, ihtiyacı karşılayamadığı için, branş dışı pek çok insan bilgisayar mühendislerine ait görevleri üstlenmeye başladılar. Bu arkadaşların bilgileri genellikle belli bir teknoloji uzerine kurulu ve bilgisayar mühendisliği bolumlerinde okutulan temel bilgilerden yoksun durumdalar.

Bilgisayar mühendisliği bölümlerinde okuyan arkadaşlar ise, öğrendikleri teorik bilgilerin çalışma hayatında nasıl kullanılacağı hatta kullanılıp kullanılmayacağı konusunuda yeterli bilgiye sahip değiller.

Sıradışılıkla Kazanmak - Bir Common Lisp Başarı Öyküsü

FZ

1990'lı yılların ortasında Lisp ile geliştirdiği e-ticaret sistemini Yahoo şirketine 40.000.000$'a satan Paul Graham'ın Beating The Averages başlıklı makalesini FM üyeleri ile paylaşıyor ve faydalı olmasını, olabildiğince geribesleme üretmesini ümit ediyoruz. Çeviriye önayak olan, sponsorluğu üstlenen değerli FM üyesi bm'ye ve çevirinin ilk halini gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğrencilerinden Çağıl Uluşahin'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu belgenin orjinal adresine buradan erişebilirsiniz.