Internet´teki Komşular - Gerçek Dünyadaki Komşular

0
FZ
Sitenize komşu siteleri öğrenmek istemez misiniz? Hayır hayır bilgisayar ağlarından ve ping sürelerinden bahsetmiyorum. Fiziksel olarak size yakın sitelerden bahsediyorum. Hayır, web sayfalarınızın hangi web sunucuda durduğunun bir önemi yok. Önemli olan o sayfaları hazırlayan kişi ya da kurum olarak sizin bulunduğunuz yer.

GeoURL işte tam da bu konuda bizlere yardımcı olmak için geliştirilmiş bir veritabanı. Siteyi ziyaret edip inceledikten sonra kendi sitenizi ve bulunduğunuz yeri sisteme nasıl dahil edeceğinizi buradan öğrendikten sonra kendi sitenizi bu sayfa aracılığı ile (ya da küçük bir betik ile) sisteme ekleyebiliyorsunuz.

Sistemin asıl özelliği sitenize komşu olan siteleri göstermesi. Nasıl bir şeye benzediğini merak ediyorsanız ileriseviye.org'daki alttaki GeoURL düğmesine basın ;-)

Görüşler

0
Robert
O kadar uzağa gitmeye gerek yok. Aşağıdaki düğmeye bassanda oluyo
;-))
0
mysterious
Fazlamesai XML yayını ne zamandan beri yapıyor?
Ben yeni gördüm. Bu arada son yorumlarında xml formatında yayını yapsak nasıl olur..
Saygılarımlar
_________
eminux...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

O’Reilly Web 2.0 lafını tescillemiş!

meddah

Web 2.0 hakkında konuşma düzenleyen bir şirkete O'Reilly'nin New York'daki avukatları tarafından bir tehdit mektubu gönderildi. Amaçları kendi izinleri olmadan Web 2.0 ismi altında hiçbir organizasyon yapılmamasi. Organizasyon da çok büyük değil! Katılım en fazla 100 kişi oluyor. Yani uluslararası bir organizasyondan bahsetmiyoruz.

Gönderilen mektubu bu adresten görebilirsiniz

farukcubukcu.com

BatoR

farukcubukcu.com ; Bence bakılası. Elliye yakın bilgisayar kursunu Internet üzerinden kendi kendinize, kendi hızınızda ve ücretsiz olarak takip edebileceğiniz bir site... Sadece üye olmanız yeterli... Fazla yeni bir haber olmamakla birlikte arayüz ve hizmet değişikliği tanıtımı hakediyor. (Bence)

Yeni ADSL tarifeleri açıklandı ..

euler

Turk Telekom, 01.11.2005 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni ADSL tarifelerini açıkladı.

Yeni tarifelerle beraber, bundan sonra başvuru yapılabilecek en düşük hız 512Kpbs oldu.
Editör'ün notu: Tarifenin html formatı için buraya bakabilirsiniz.

Zimbra Yahoo'ya Değer Katıyor

anonim

Zimbra isimli açık kaynak kodlu e-posta ve işbirliği çalışma ortamı şu anda en popüler ortamlan birisi olarak Lotus Notes ve Microsoft Exchange'in tahtını sallıyor. İlginç olan asıl nokta ise şu. Bu şirket Yahoo tarafından satın alındı. Acaba Microsoft'un Yahoo'yu ısrarla almak istemesinin ardında yatan asıl sebeplerden biriside bu mu? Startup'ların önemi bir kere daha ortaya çıktı. Türkiye'de de risk sermayesi ortaklıklarının bu modeli uygulaması gerektiğini düşünüyorum. Doğru vizyonu olan küçücük bir firma milyar dolarlık bir yatırıma dönüşebilir.

DSL İhalesi Meteksan´ın

FZ

Türkiye'de internet kullanıcı sayısı uzun bir dönemdir artmıyor. Bunun en büyük sebeplerinden birisi bilgisayarlaşma oranının değişmemesi. Ancak öte yandan mevcut bilgisayar sahipleri için de internet erişimi hem yavaşlığından dolayı verimli değil, hem de sunulan hizmetin bedeli çok yüksek. Bu gidişatı bir parça da olsun değiştirebilecek DSL bağlantısının genişletilmesine yönelik Türk Telekom tarafından açılan ihaleyi Meteksan kazandı.

DSL teknolojisi bugün kullandığımız telefon hatları üstünden çok daha hızlı internet erişimi sunabiliyor. Şu anda sadece İstanbul, Ankara, İzmir ve Çanakkale olmak üzere toplam 4 il ve 32 santralda hizmet veren sistem, Meteksan'ın geçtiğimiz hafta aldığı ihale ile çok yakında 40 il ve 168 santralda hizmete girmiş olacak.

Kaynak: Radikal