iPod'lara Linux Dokunuşu

0
3lobyte
iPod'unuz üzerinde gelen özelliklerden sıkıldınız mı? iPod Linux bu noktada imdadınıza yetişiyor. iPod'lar için tasarlanmış bu linux ile iPod'unuzu tam bir multimedya cihazına hatta küçük bir cep bilgisayarına çevirebilirsiniz. renkli lcd ekranı olan iPod'larda Doom oynamak bile mümkün.

Görüşler

0
ncdlek
http://www.ipodlinux.org/Project_Status
buradan hangi versiyonlarda uygulanabilir olduğunu göreebilirsiniz. ne yazık son nesillerde uygulanamıyormuş. yoksa oyundan başka wikipedia da kurmak mümkün
0
frontsideair
Bir de Rockbox var ki tadından yenmez.
0
anonim
Tek ben demi hata var?
Yoksa siteye girdiğinde virüs uyarıs alan başka FM üyeleri de varmı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Apple'dan 8 Çekirdekli Mac Pro

mos

Bu sayfada yayınlanan habere göre geçtiğimiz hafta San Francisco'da düzenlenen Macworld konferansında, Apple son teknoloji ürünü yeni bilgisayarını duyurmuş.

Apple ve Intel kime karşı? Micros~1 olabilir mi?

sundance

Geçtiğimiz hafta bilişim dünyasını temelden sarsan bir haber aldık. Bu habere göre Apple bundan sonra Intel işlemciler kullanacakmış!

Bir müddettir bu tür bir şey olabileceği ile ilgili bazı yorumlar ortalıkta dolaşmaktaydı. Özellikle de Pc Magazine editörlerinden John Dvorak, 90'lı yılların ortalarından beri bu tür bir şeyin olması gerektiğini söylediğini vurguluyor ve dahası bu anlaşmanın Linux'a zarar vereceğini söylüyordu.

Herne kadar Dvorak birçok boşa giden kehanette bulunmuş olsa da bunda yanılmadığını görüyoruz. Aslında bu konuda çok daha çarpıcı bir makale PBS tarafından yayınlandı.
Peki gerçekte Apple'ın hareketinin anlamı ne ve bu hareket kime karşı?

Sonunda Max OSX huzurlarınızda

sundance

Mac`çilerden çok (birçoğu nasıl bir şey olduğunu bile anlamamıştır) eski toprak Unix`çilerin merakla beklediği Mac OSX bugün dünya çapında etkinliklerle çıkıyor...

Temeli BSD üzerine kurulu olan, gerçek multitaskinge sahip, geliştirme araçlarıyla birlikte (GCC ve diğerleri) bütün Unix özelliklerini barındıran bu işletim sistemi kulağa oldukça hoş geliyor.

Tabi bunun yanında Mac programlarının da çalıştığını belirtmekte yarar var :) Düşünsenize Photoshop ve Freehand çalışan bir Unix kapıda ;)

iPod Ailesi'nin Yeni Üyesi!

parsifal

iPod ailesinin yeni üyesi iPod nano aramıza katıldı. 2 GB ve 4 GB'lik seçenekleri ile iPod Shuffle'ın abisi olan ürün hakkında daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Editör'ün notu: "Ah birde alo diyebilseydim" diyenlerde buraya baksınlar.

Apple'ın Yeni İşletim Sistemi Tiger 29 Nisan'da Çıkıyor

nipple

Apple, 2005'in ilk yarısı çıkaracağını söylediği yeni işletim sistemi Mac OS X 10.4 Tiger'ı, bugün ana sayfasını komple değiştirerek 29 Nisan'da piyasaya süreceğini duyurdu. Steve Jobs bir süre önce, Longhorn'da yer alacak tüm özellikler de dahil bir önceki işletim sistemi Panther'e göre yaklaşık 200 yeni özelliğin bu sistemde yer alacağını açıklamıştı.