IRC mi IM mi?

0
sundance
Afternet.org'da yayınlanan bu makale eski dost IRC'nin hala ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kişiselliğin gün geçtikçe daha çok pompalandığı günümüzde IRC, yeni arkadaşlar edinme, sohbetlere sadece dinleyici olma, bilgileri paylaşma gibi bir çok konuda IM'e üstünlük sağlamakta.

Ama belki de en önemli kısmı meşhur Third Place kavramının Internet'teki en önemli dayanağı olması.
Third place, insanların ev ve iş dışında bulunacakları ve diğer iki ortamdan izole olup rahatlayabilecekleri bir mekanı tarif eder.

Bu bazısı için kahvehane, bazısı için spor salonu, bazısı için World of Warcraft ya da Second life olabilir.

Temel amacı, sıkıntılardan uzaklaşıp sosyalleşmek olan Üçüncü Yer için IRC'de oldukça iyi bir alternatif sunmakta. Kimsenin yüzününüzü görmesine ihtiyacınız yok, oturduğunuz yerden kalkmak zorunda değilsiniz, konuşmadığınız sürece duran diyaloglar yok, oturup milletin muhabbetini sadece dinleyebilirsiniz. İki klik ötede geyik yapabileceğiniz gibi, iki klik ötede çok derin felsefik tartışmalara ya da teknik konulara dalabilirsiniz.

Eğer siz de "IRC geyik ortamıdır" diyenlerdenseniz, başta Freenode olmak üzere IRC sunucularına bir daha bir gözatın derim.

Görüşler

0
pinguary
kız/erkek arkadaş bulmak isteyenler IRC'den IM'a terfi ettiğinden beri IRC olması gerektiği gibi kullanılıyor bence. halihazırda takıldığınız 3-4 kanal olması hacker kültürünün vazgeçilmez bir getirisi artık ;)
0
Dite
"Sorry, turkey has been blocked from AfterNET due to repeated abuse."
0
FZ
Birebir ve kestirme iletişim için e-posta ve hızlı mesajlaşma, topluca bilgi paylaşımı ve hafızalı detaylı mevzular için tabii ki Usenet ve IRC.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Inet-tr 2009 Istanbul Bilgi Üniversitesinde

arkeles

Internet Teknolojileri Derneği (INETD) tarafından 1995'den beri her yıl hazırlanan Türkiye'de Internet Konferansı, bu yıl 12-13 Aralık 2009 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirilecektir.

Internet´in Toplumsal Yaşama Etkisi

FZ

"Internet'te insan hakları ve özel hayat, Internet'in toplumsal yaşama etkisi" adlı panel 17 Ekim Perşembe tarihinde 13:30 - 15:30 saatleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Büyük Salon'da gerçekleştirilecektir.

Konuşmacılar arasında TurkNet, arabul.com, Akşam Gazetesi, Bilge Adam gibi organizasyonlardan gelen yetkililer bulunacaktır.

Söz konusu panel tebesir.com tarafından düzenlenmektedir.

Vikipedi Kalkındırma Çağrısı

kernelpanic

Belki bir çoğumuz biliyor, Vikipedi adında bir internet sitesi var… kendini ;

“Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz bir İnternet ansiklopedisi. Wiki teknolojisi kullanılarak hazırlanır. Sürekli ilave ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacaktır. ”

şeklinde tanımlayan bu sanal ansiklopedi, kullanıcıların katkılarıyla oluşuyor. Ziyaretçiler bildikleri bir konuda başlık açabiliyor yahut bir başlığa ekleme yapabiliyorlar. Wikipedia’nın türkçe ayağını oluşturan Vikipedi az da olsa yükselişte olmasına rağmen malesef ki ülkemizde yeterli ilgiyi bulamıyor.

Yeni bir insan türü: teknoseksüeller

anonim

Sadece kısa bir süre önce ortaya atılan metroseksüel terimini henüz çözemeden şimdi de teknoseksüellik kavramıyla karşı karşıya kaldık. İspanyol gazetesi La Voz de Galicia'ya göre metroseksüellik artık rafa kalktı. Yeni bir insan tipi büyük bir hızla ortaya çıktı. Gazetede bu yeni insan tipinin teknoseksüeller olduğu belirtiliyor. Bu kişilerin hayatlarında birincil öncelik sırası teknolojik gelişmeler. Bu kişiler büyük mağazalarda bulunan teknoloji harikası ürünlere uzun uzun bakıp inceleyerek vakit geçiriyorlar. Evde geçirdikleri vaktin büyük bölümünde de bu teknolojik aletler konusunda bilgi ediniyorlar.

Yetiştirilmek üzere güzel(!) yazılım mühendisi aranıyor

Chaosopher

Bir İK sitesindeki ilanlara bakarken, Bilişim sektörünümüz nüfusundaki erkek egemenliğini "güzel" bir şekilde azaltmak isteyen bu ilanı gördüm. Yorumsuz olarak dip notunu FM'ye geçiyorum: