IT Sektöründe Profesyonel Olmak

0
anonim
Eğer Fazlamesai sitesini takip ediyorsanız hepinizin bir şekilde yolu IT sektöründen geçiyordur. IT sektöründe profesyonel olmak göründüğü kadar kolay değildir. Sadece ünvanınızın önüne '... Specialist' eklemek yetmiyor.
Bir profesyonelin yaptığı işi meslek edinmesi ve kariyerini buna göre planlamış olması gerekir. Liderlik vasfına sahip olması da ikinci bir şarttır.

Yıllardır IT sektörünün içerisinde olan Ozgur Karatas aşağıdaki makalesinde bu konuya kendi açısından bir açıklık getiriyor ve nasıl profesyonel bilişimci olunabileceğine mantıklı açıklamalar getiriyor. Daha fazlasını merak ediyorsanız aşağıdaki linkten makaleyi okuyabilirsiniz.


IT Sektörü ve Profesyonel Olmak

.. Ben kariyer hedeflerimi çizerken; şirketimin global pazardaki kar ve rekabet payını, benim için yaptığı yatırımı ve ayırdığı bütçeyi, sektördeki vizyon ve misyonunu, kurumsal kimliğini ve kurumsal kültürünü, finansal değerlerini göz önüne alarak kariyer hedefimi çizerim. Şunu hiçbir zaman unutmayın; kendiliğinden büyüyen şirketler yoktur, şirketleri zirveye taşıyan alanında uzman ve işinde profesyonel çalışanlar vardır. ..

Yazar burada özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin temel sıkıntılarından biri hakkında önemli bir tespitte de bulunarak Toplam Kalite Yönetimi kavramının altını çizmiş. Üretilen şeyin kalitesinden o malın üretim sürecindeki her çalışan sorumludur.

O halde siz ne kadar iyiseniz, çalıştığınız firma da o kadar iyi olacaktır.

Görüşler

0
robertosmix
Kusura bakmasın arkadaşım ama çok boş ve gereksiz bir yazı. Profesyonellikle ilgili ders vermeye kalkmak fm'de bu kadar sağlam IT çalışanlarının olduğu bir ortamda bayağı bir abes kaçmış.

Gerçi Özgür Karataş ile ilgili yazılan çizilen de apayrı bir ders konusu.
0
mos
aman allahım :)

komik bir kişilikmiş ama.. schengen vizesiyle amerikaya yerlesmek başlığı sabah uyuşukluğunu üstümden bir çırpıda alıverdi.
0
robertosmix
İlgili schengen vizesi loglarını yeni farkettim ölüyodum gülmekten.. kola soluk boruma kaçtı.
0
Tarık
Uzun süre önce kimyasal yük taşıyan bir tankerde(gemi) üç ay kadar seyahat etme imkanı bulmuştum. Tankerin yükü "fosforik asit" ve tanklara maskesiz yaklaşabilmenin imkanı yok. Zira koku öyle keskin ve garip ki, midemizin hoşafa dönmemesi imkansız. Bilirsiniz "fosforik asit" kolanın ana bileşenlerinden biridir. Kola içmeyin :)
0
yilmaz
aynı kişi değilki bunlar
0
robertosmix
Aynıııı
0
yilmaz
bu sitenin sahibi iu elektronik mezunu.
haritacı filan değil. bi ara diploma mevzusu için transkriptini filan görmüştüm. isim tutuyor fakat geri kalan bilgilerin hiç biri tutmuyor.
0
auselen
Bir Yazılımcı aynı zamanda çok iyi bir Programlama Uzmanı ya da bir Network Mühendisi aynı zamanda mükemmel bir Sistem Mühendisi olabilir. Fakat hem Sistem Mühendisi, hem de Network Mühendisi olan kişinin tek bir uzmanlığı vardır. Ya Sistem Mühendisir ya da Network Mühendisidir.

Günlerdir gözüme uyku girmiyordu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Knoppix Rehberi

yuxel

Knoppix'e yeni başlayanlar için bir rehber : Knowing Knoppix.

GNU/Linux'un ne olduğundan, Knoppix'in ne olduğuna; açılış parametrelerinden, KDE'ye; yerel ağ kurulumundan, yazdırma işlemlerine kadar pek çok konuyu basit bir dille anlatan faydalı bir eser.

Editörün Notu: Knoppix ile ne kadar acayip şeylerin yapılabileceğini merak edenlere iki adres daha: Knoppix Hacks ve True Stories of Knoppix Rescues

EncFS ile dosya sistemi şifreleme ve kolay kullanım

FZ

FM editörlerinden sundance'in "Userspace Filesystem Encryption with EncFS" başlıklı makalesi O'Reilly Linux Devcenter'da yayınlandı.

En kısa sürede Türkçe halini de FM ortamında görmek ümidiyle... ;-)

Kitap paylaşmanın eğlenceli yolu..

dasgin

"Amacımız, basit, tüm dünyayı kütüphaneye çevirmek."

"BookCrossing.com size kitaplarınızı dünyayla paylaşmak ve sonsuza kadar izlediği yolu takip edebilmek için basit bir yöntem sunuyor."

Okuduğunuz ve diğer insanlarla paylaşmak istediğiniz kitapları "www.bookcrossing.com" adresinden temin ettiğiniz bir kimlik numarası ile kayıt altına alıyorsunuz. Sonra mı?

Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz ?

anonim

Adını Ruby kullanıcı kılavuzunu türkçeleştiren kişi olarak hatırladığımız Pınar Yanardağ, Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz belgesinin çevirisini bitirmiş. Değerli editörümüz FZ'den önce davranarak bu güzel belgenin haberini vermiş ve Pınar hanıma çalışmalarında başarılar dilemiş olayım...

coLinux : Windows Altında Debian Mı ?

darkhunter

Bir gün Windows altında da (birbirimizi kandırmayalım ara sıra hepimiz açıyoruz :)) GNULinux kullanmak istedim. Yaptığım şeyleri şöyle bir derledim, ortaya bu yazı çıktı. Umarım birilerinin işine yarar. Belki arada bir fazlamesai.net'i gezen ama bir türlü Linux ile tanışamayanlara bir vesile olur. Windows'a bile girdik, daha ne yapalım! Kurun şu GNU/Linux'ü :)