İTÜ'de seminer - Silikon Vadisi'nden Dönüş Hikayesi: AirTies Wireless Networks

0
anonim
Silikon Vadisi'nden Dönüş Hikayesi: AirTies Wireless Networks

Konuşmacı: Bülent Çelebi, Metin Taşkın

İTÜ IEEE Öğrenci Kolu, National Semiconductor, Analog Devices ve Ubicom gibi uluslararası firmalarda yüksek pozisyonlarda çalışıp Amerika'da "Teknoloji Yaratan İlk 10 Kişi" arasına seçildikten sonra, beyin göçünü tersine çevirmek ve bir "Tasarım Merkezi" açmak için Türkiye'ye geri dönen Bülent Çelebi ile Cisco Mucidi ödülü kazanan ilk ve tek Türk mühendisi Metin Taşkın'ı üniversite öğrencileri ile buluşturuyor...

Yer: İstanbul Teknik Üniversitesi / Elektrik-Elektronik Fakültesi - İdris Yamantürk 1304 no.lu salon

Tarih: 3 Mart 2005 (Perşembe) - 12.30-13.59

http://www.airties.com

Görüşler

0
mentat
Biraz geç olmuş galiba.. giden görenler bari izlenimlerini anlatsınlar artık.
0
gmutlu
Seminerin görüntü kaydına airties.gurselmutlu.com [airties.gurselmutlu.com] adresinden erişilebiliyor. Kaçıranlar için 81 dakikalık dosya 100MB boyutunda. Ayrıca mart ayı içinde tekrar İTÜ'de bir seminer verilmesi planlanıyor.
0
FZ
Çektim çekmesine videoyu (45 dk.da filan geldi, gözünün yağını yediğimin ADSL'si :) ama henüz seyretme imkanı bulamadım, ucundan azıcık baktım, görüntü ve ses net geliyor. En kısa sürede izleyip yorumlarımı/aklıma takılanları buraya yazacağım.

Hemen videoya kaydedip kamuya sunduğunuz için çok teşekkürler!
0
bm
Tavsiye ederim. Burada anlatmak icin bir tarafimi yirttigim ve anlatamadigimiz seyleri gayet guzel anlatiyorlar. Allah razi olsun.
0
bm
Son kismini da seyrettim. Diger konu basliginda konustugumuz lisans islerine bagli olarak 'Linux kullaniyoruz' cevabindan sonra 'kaynak kodunun ne kismi GPL kapsaminda' diye bir soru beklerdim, sormamis kimse.

Ozellikle risk sermayesi ve SV nasil ortaya cikti filan gibi konularda bunlarin birinci elden duyulmus olmasi cok iyi. Bizim genc muhendislerimizin Turkce konusan insanlarla aralarinda 'yani arsa tahsis edilmis?' 'hayir alanin tahsis edildigi filan yok, oralar portakal bahcesiymis' gibi konusmalarin gecmesi faydali bence.
0
Nightwalker
Sonunda indirdiğim konferans videosunu izlemeyi bitirdim.Konferansdaki dikkat çeken konu başlıklarına gelince;

İşlerinde çok iddalılar tasarlayıp Ürettikleri kablosuz ağ cihazlarını dünyanın en iyisi yapma hedefleri var.

Konferansda silikon vadisi nasıl kurulduğuna dair ilginç anektodlar yaşandı.Silikon vadisinin şu an bulunduğu yer daha önce portakal bahçesiymiş. Bizdekine benzer devlet destekli bir teknopark yapısı yok silikon vadisinde.

Silikon vadisinin orda bulunmasının tek sebebi Stanford Üniversitesinden çıkan mühendislerin o bölgede firma kurması. Örneğin SUN firmasının açılımı Stanford Universty Network. Yine konu ile ilgili bir diğer ilginç not da adını silikon vadisin bulubduğu Safran"cisco" dan alan Cisco firmasının yanında halen faal bir portakal bahçesinin bulunmasıydı.


Konferansdan bir diğer ilginç nokta risk sermayesi ile ilgiliydi. Konuşmacılar Türkiyede risk sermayesi yapısının olmadığını belirttiler. Risk sermayesi alanında faaliyet gösterdiği idda edilen birkaç fonunsa "siz işi kurun eğer tutarsa bizde para yatırırız" gibi dahiyane bir fikirle hareket ettiğini belirttiler.

Amerikada ise risk sermayesi yapısı ok farklıymış. birincisi Hisselerin büyük kısmı para koymadan şirketi kuranlara ait. ayrıca model olarak banka kredisinden çok farklı kar ve zarara ortak oluyor para verenler. Üstelik bunu bu şirketlerin %90 ının battığını bilerek yapıyorlar. (Tabiki çok saf olduklarından değil
bu işte kar eden şirketlerin bu zararı kapatıp kendilerine büyük karlar sağladığından dolayı.)

Bir başka ilginç not da Cisco çip üretimini çinde yaptırıyor olmasına rağmen brüt karı %70.
Çünkü asıl kar yüksek teknolojiyi üretmekten değil onun arge si ve pazarlanmasından geliyor.

Diğer bir ilginç soru ise neden Türkiye'yi seçtikleriydi. Bu konudaki etkenlerden biri eleman maliyetlerinin düşük olmasıymış. Ancak tek sebep bu değil. Örneğin rakamlara bakılırsa Türkiye Amerikadan daha fazla mühendis yetiştiriyormuş.
Amerikadaki mühendislerin çoğu yabancı ülkelerden gelip orada çalışanlar. Ayrıca Türkiye'nin sadece konum değil kültür olarakda Avrupa'ya yakınlığı bir diğer önemli faktör.Çünkü Avrupalı birinin bir Çin'li ile diyalog kurmasından daha kolay bir Türk ile anlaşması.Ayrıca coğrafi konumdan dolayı daha düşük stokla çalışılabiliyor Avrupa pazarına yapılan
ihracatta.

Kablosuz ağlarla ilgili ürünler üreten bir şirkete sorulan önemli sorulardan biriside güvenlikdoğal olarak. Bu soruya verilen cevap ise güvenlik sorunlarının tamamen çözüldüğü ancak piyasalarda bu durum daha tam algılanmadığı söylendi. (Şahsen ben çok iddalı buldum bu cevabı)...

Bir başka ilginç soru da "Wireless cihazlar sağlığa zararlı mı ?" sorusuydu.Bu soruyu basit bir hesapla cevaplayan mühendis cep telefonuna göre 500 de 1 gibi düşük bir oran çıkarttı ve yapılan hesap beni oldukça tatmin etti. Zaten FCC verileri de bu yöndeymiş. Ayrıca cep telefonu sürekli sinyal göderdiğinden ve wireless cihazlar ise
yalnız veri transfer ettiği sürece sinyal yaydığından bu oran aslında dahada düşebilir. Özetle kablosuz cihazlar antenini monte ederken çatıdan düşmediğiniz sürece sağlığınızı tehdit etmezler ;-)

Konferansın sonuna doğru sorulan bir soruya yanıt olarak teknolojiyi takip etmek için amerikada çalışmak gerekmediği ancak mühendislik ve proje yönetimi gibi okulda öğretilmeyen konular için ABD deki arge merkezlerinde çalışmanın oldukça
faydalı olacağı ancak bununda oralarda çalışmış insanları ülkeye getirerek (deneyim transferi) çözülebileceğinden bahsedildi. .

Ve benim için büyük final airties ın ürettiği cihazlarda Linux çalıştırdıklarını açıklamaları oldu...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Düzenli Linux Seminerleri Sonbahar Programı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin her ay Ankara ve İstanbul'da düzenlediği seminerlerin sonbahar takvimi duyuruldu. Yeni başlayanlara yönelik Linux kurulumlarından, sunucularda e-posta filtrelemeye kadar birçok konuda penguenler buluşuyor.

Antalya´da iki gün boyunca linux seminerleri!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Akdeniz Üniversitesi, Antalya'da 4-5 Kasım tarihlerinde iki gün boyunca linux seminerleri düzenliyor. Temel bilgilerden sunuculara, programlamadan güvenlik duvarlarına kadar birçok konunun kapsanacağı seminerler Akdeniz Üniversitesi'nde yapılacak. - Ayrıntılı bilgi -

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010 Etkin Katılım Çağrısı

butch

2-3 Nisan 2010′da yapılacak Özgür Yazılım ve Linux Günleri‘nde yer alacak konu başlıkları:

Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen 8. seminerin konusu "Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme". Kullanıcı arabirimi ve ergonomik yazılım tasarımı ile ilgilenen arkadaşların dikkatini çekebilecek olan bu seminerin konuşmacısı ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Mehmet Göktürk.

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 29 Nisan 2002
Saat : 18:30

Efsane Bilgisayar Bilimci Prof. Rusins Freivalds'ın Boğaziçi'ndeki Semineri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Prof. Cem Say bildiriyor:

"Letonya Bilimler Akademisi üyesi ünlü TCS'cı Rusins Freivalds (1975'te olasılıksal algoritmaların deterministik olanlara bir üstünlüğü olduğunun ilk ispatını yaptı, 1981'de sonlu bellekli ve "az hatalı" olasılıksal makinelerin sonlu bellekli deterministik makinelerden daha güçlü olduğunu ispatladı, state sayısı avantajının boyutunu da daha yeni ispatlamış görünüyor,) 17 Kasım Pazartesi günü bölümümüzü ziyaret edecek, sanırım saat 14'te de bir seminer verecek (özet aşağıda). Davetlisiniz."