ixir kapandı :)

0
anonim
ixir, bireysel internet erişimi pazarından çekildiğini ve mevcut abonelerini superonline`a devredeceğini açıkladı. Ntvmsnbc`de yer alan habere göre kararın, "internet pazarının karlı ve verimli bir sektör haline gelmesi yönünde önemli bir adım olması" bekleniyormuş :-)

haberler: ixir , ntvmsnbc

Görüşler

0
FZ
İşlteme fakültelerinde, MBA programlarında falan ders verilirken, Internet üzerinde nasıl iş yapılmaz (!) konusuna gelince örnek olarak gösterilecek şirketlerden biri daha literatürümüze girmiş oldu böylece. boo.com adlı 6 ay içinde süper çıkış yapıp direkt kafa üstü çakılan bir şirketten sonra IXIR'i de yerel facialarımızdan biri olarak anacağız.

Merhum'u nasıl bilirdiniz ey cemaat-i Internet? ;-)
0
sundance
Valla zamanında bu konuda az yazıp çizmedik, zira işin oldukça içindeydik, alenen yapılan ve kasıtlı olmadığına inanamadığımız beceriksizliklerin bini bir para idi. Beceriksizliği bir kenara bırakın komiklikler inanılmaz boyuttaydı.

Kokoreç firmasının kurulum/planlama aşamalarından birinde ALTUN`dan kalbi olan bir Genel Müdür Yardımcısı `Ben İxiri Türkiyenin bir numaralı Internet şirketi değil, diğer şirketleri kapanmaya zorlayan, tek Internet şirketi yapmayı hedefliyroum` demişti, 1999`un sonuna doğru.

Aslında fena da sayılmaz, zira Şubat ayında işten atılmasına rağmen, sonunda SuperOnline`ı Türkiye`nin açık ara bir numaralı Internet şirketi yaptı :) Ama sanırım bunu istemiyordu, hazret.

Daha komiğini söyleyelim. Kulağımıza çalınan haberlere göre, SuperOnline İxir`i almak istediğinde İxir $4Milyon fiyat çekmiş. Olmamış tabi. Sonra İxir tasviye edilecek duruma gelince, bu haberi de saklayamamışlar, Superonline a gittiklerinde Superonline bu sefer $1Milyon teklif etmiş :)))

Anlamıyorum ki, böyle bir iş yapabilmek için $5000-$10,000 maaş almaya gerek yok ki ? Veya bütün operasyonu için $50-$60 Milyon gibi rakamlardan bahsedilen bir şirketi batırmak için Amerikadan adam getirtmek gerekli değil ki, bizim ülkemizde de gayet beceriksiz yöneticiler var.

KIVILCIM Hindistan

a.k.a. Sundance
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayar Devleri Çalışanları Sömürüyor

FZ

Cafod araştırma şirketinin araştırma raporuna göre HP, Dell, IBM gibi uluslararası dev şirketlerin gelişmekte olan ülkelerdeki fabrikaları kırmızı alarm veriyor. Rapora göre ayrımcılık ve kötü çalışma koşulları bu tip fabrikaların ortak sorunu. Markaların bulunduğu ülkelerdeki iş yasalarının da çoğuna uyulmadığı gözlenen bir diğer eksiklik oldu. Örneğin Meksika'da kendisinin ya da ailesinden bir kişinin herhangi bir sendikayla ilişkisi ya da buna sempatisi tespit edildiği anda işine son veriliyor. Araştırma geliştirme görevlileri kadrolu değil kısa dönem sözleşmeli olarak çalıştırılıyor. Tayvan kökenli fabrikalarda en temel sağlık ve güvenlik şartları ihlal ediliyor. Çin'deyse kirlilik ve göçmen işçi çalıştırma had safhada. Dinlenmeksizin en az 10 saat çalışmak da cabası.

Kaynak: Radikal

Özgür Yazılım Yansısı

cbc

Yakında Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü bazı özgür yazılımların yansılarını tutmaya başlayacak. Kararlı sürüme geçtikten sonra bahsi geçen projelerin yasal yansısı olması beklenen sunucu artık beta yayını yapmaya başladı ve önerileri bekliyor. Yansı coğrafik olarak İstanbul/Dolapdere'de bulunuyor.

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/ adresinde bulunan sunucuda şu an için apache, kernel.org ve debian'ın günlük güncellenen yansılarının sunulmasının yanısıra, mysql'in de yansılama çalışması sürmekte. Daha açıklayıcı bir liste için http://godel.cs.bilgi.edu.tr/yansilar.php adresine, yansı dizinine ulaşmak için ise http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/ adresine bakabilirsiniz.

Unutmadan, ftp erişimi de ftp://godel.cs.bilgi.edu.tr/pub/mirror/ adresinden münkün.

Debiancıların apt kaynaklarını güncellemelerini öneriyoruz!

Bir Mum da Siz Yakın

esse

ABD'deki terör kurbanlarının anısına dünyanın en yaygın internet mesaj ve chat servisi ICQ tarafından açılan "Bir Mum da Siz Yakın" adlı bölüme tüm ülkelerden binlerce mesaj yağıyor.

ICQ tarafından 11 Eylül akşamı açılan köşeye, başsağlığı dileklerinin yanında, tüm dünyada barış, sevgi ve dostluk dileğinde bulunan İtalya'dan Almanya'ya, Japonya'dan Türkiye'ye kadar birçok ülkeden sayısız mesaj gelmiş. İşte, bu mesajlardan bazıları:

Marinella (İtalya): Bu mumlar barış için sonsuza dek yansın.
Marc Reineke (Almanya): Hala enkazın altında sağ olanlar varsa, size şans diliyorum.
Siz de bir mesaj bırakın...

Yazılım Mühendisliğinin Devleri Ankara'da

anonim

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu (UYMS’05) yazılım mühendisliği alanın önemli isimlerini ağırlayacak. İlk transistörlü bilgisayar için mikrokod programını geliştiren ve yazılım mühendisliği alanın kurucularından sayılan Prof Dr. C. V. Ramamoorthy, Prof. Dr. Mehmet Akşit ve Prof. Dr. Murat M. Tanık sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılacaklar.

256 KBit ADSL Kullanıcılarına Müjde

bio

Türk Telekom ADSL Destek Hattı'nı (444 0 375) arayıp 4 ve 2 tuşlarına bastıktan sonra verilen bilgiye göre, 256 KBps limitsiz ADSL kullanıcıları, 1 MBps hızını yine limitsiz olarak 6 ay süreyle kullanabilecekler.