izbul.net ve turk-php.com Bilgi Yarışması

0
oktay
Turk-PHP.com sitesinin hediyeli bilgi yarışmaları izbul.net'ten 6 ay ücretsiz hosting hediyeli son sayısıyla karşınızda. Yarışmada her hafta bir kişiye ücretsiz web hosting hediye edilmesi planlanıyor.

Ayrıntılı bilgi için lütfen http://www.turk-php.com/pages.php?page=Yarisma adresini ziyaret ediniz.

İyi şanslar.
PHP

İlgili Yazılar

MyObjects Zend'in PHP 5 Yarışmasında 7. Oldu

resilence

MySql ve PHP 5 nesne kalıcılık kütüphanesi (Object Persistence Library) uygulaması olan MyObjects, Zend firmasının düzenlediği Php 5 programlama yarışmasında 150'den fazla uygulama içerisinde 7. oldu.

MyObjects BSD lisansı ile dağıtılan bir uygulama, yani ticari olsun ya da olmasın her türlü php uygulaması MyObjects ile geliştirilebilir ya da MyObjects entegre edilerek geliştirilebilir. Uygulamanın genel amaçları ve özellikleri şöyle:

PHP4 Rafa Kalkıyor

sempsteen

Bugün php.net adresinde yapılan bildiri ile PHP4'ün 2008 yılından itibaren geliştirilmeyeceği açıklandı. Kritik güncelleştirmeler için ise son tarih 08-08-2008 olarak belirlenmiş.

PHP 5 Ciddi Geliyor

pulsar

Yeni çıkacak olan PHP sürümünde bir çok nesneye yönelik programlama özelliği mevcut. PHP 4.x.x sürümleri ile PHP 5'i C/C++ gibi görenler bile var. Web scripting dillerinin en iyi kullanıcı gurubuna sahip dili artık ikinci devrine girdi diyebiliriz.

Bilgi için: PHPBuilder

Php Web Programlamaya Giriş Belgeleri

Guardian

Bir süredir php programlama diline giriş yapmak isteyenler için hazırladığım belgelerin giriş amaçlı olan kısmını bitirdim ve www.samkon.org'da yayınladım.

Belgelerin pdf formatındaki hallerini sıkıştırılmış olarak buradan indirebilirsiniz. (3.8 MB)

DCP Portal 7 BETA Yayınlandı

deathline

DCP Portal 7 Beta bir yıldan fazla süren geliştirme süresinden sonra yayınlandı. Sürüm 7 beta 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren Codeworx Teknolojileri dosya indirme alanından erişilebilir durumdadır. Bu sürüm için bir güncelleme betiği mevcut olmayıp, gerekli kararlılık ve sağlamlık sınamalarından geçirilmeden kullanılmamalıdır.