JavaScript ile yazılmış bir işletim sistemi

0
coskung
JS/UIX, web tarayıcılar üzerinden çalışan UN*X-like bir işletim sistemi. sanal makine, kabuk, sanal dosya sistemi, süreç yönetimi, kendi klavyesi (tercihi) ve de vi (!) editörü ile. buyrun burada

Görüşler

0
Challenger
Gerçekten de çok hoş, ama kabukta ile dosya/komut ismi tamamlama yok :) Bu arada konu JavaScript ile ilgili Java değil ;-)
0
Soulblighter
Bir de bizim Bill, Windows'u web etkileşimli yapmaya çalışır. Adam olayı bitirmiş kardeşim :)

Manyaklığın sınırı yok. Çok harika yapmışlar... Yapanların ellerine sağlık.

Bu arada buna GNOME kurulur mu ya? :-p
0
Nightwalker
Bu ne psikopatlıktır bu ne geekliktir. Yok mu kardeşim bu işin bir sınırı ? Çok iyi...
0
yilmaz
www.oazabir.com

bunada baya uğraşmış yapan kişi
0
Challenger
Gerçekten çok iyi. Fakat aradaki fark JS-UNIX ile bir Shell Script bile yazıp çalıştırabiliyorsunuz. Ama bu da gerçekten etkileyici.

Fakat, IE isterim diye tutturdu. Ha bir de Windows arayüzüydü. Bana biraz ters :)
0
Soulblighter
Valla ben göremedim. IE istedi. Firefox ile aç dedim bişey gelmedi. Linux altında IE var mıydı? :)
0
FZ
GNU/Linux için WINE haricinde çözüm bilmiyorum ama bir ara Sun Microsystems, Solaris için "native" IE vardı galiba, yanılıyor muyum? Yoksa halüsinasyon mu görmüştüm ben (çok şaşırdığımı hatırlıyorum).
0
tongucyumruk
Ses kartımı tanımadı? Nasıl tanıtabilirim? Üstelik neden vi? Neden Emacs değil? Hem üstünde gcc ve fortune da eksik! mp3 bile çalamıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ICQ ve Network Adminlerle Başetmelerin İncelikleri - 1

sundance

Gestapo bir Network Admininiz mi var ? ICQ`u port bazında ve mirabilis.com`a her türlü erişim olarak firewalldan kesti mi ? Buyrun size çözümler.

Öncelikle gidip Miranda adresinden nightly sürümü indirin. Ardından kontrol etmeniz gereken iki şey var eğer port bazında bir sınırlama varsa 4000 nolu port kapatılmış diyelim, ICQ 21 numaralı porttan da hizmet verebiliyor, sadece portu ayarlayıp kullanmaya devam edebilirsiniz...

Bilgisayarcının Survival Çantası

sundance

Dört, beş yılın üstünde bilgisayarla uğraşmışlığınız varsa, hele insanlar `Abi bu akşam bize bir gelsene, şu bilgisayara bakarsın, hem de MP3, divx filan getirirsin` şeklinde size yaklaşıyorlarsa, siz de iflah olmaz bir `geek`; bilgisayar hastasısınız demektir.

Bu durumda muhtemelen, her gittiğiniz yere sırt çantanızda (sırt çantanız var tabi ki!) bir sürü cd, tornavida vs (kısaca normal bir insanın çantasında olması gerekmeyen ne varsa onu) taşıyorsunuz demektir.

Fazlamesai.net ekibi olarak bir hizmette bulunalım dedik ve bilgisayarcının ideal çantası içinde neler olmalı araştırdık... RESİM

Genelağ

redogre

Ev-Ofis Kullanım Kılavuzu

sundance

Zor günler (yıllar) geçirmekte olan ülkemizde, özellikle bilgisayar sektöründe şirket kurmanın, yeni bir ofis açmanın yükünü kaldırmak istemeyen birçok kişi Small Ofice-Home Ofice olan SOHO'lara yönelmektedirler. Öte yandan çalışmakta oldukları işten çıkmış ve bu şekilde SOHO modunda evden iş yapmayı tercih eden de oldukça büyük bir kesim var.

Bu yazıda böyle bir ofis kurarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini, verimli bir şekilde çalışabilmek için nelerin önemli olduğunu adım adım göreceğiz.

George Monbiot: İklim Değişiklikleri ve Küresel Yoksulluk Üstüne

FZ

Gazeteci, yazar, akademisyen, çevreci ve politik eylemci George Monbiot, 2005 yılının Şubat ayında, University College London'da bir konuşma gerçekleştirmiş. 100 yıl içinde olası iklim değişiklikleri ve küresel yoksulluk gibi ağır konular üstüne eğlenceli, zeki ve vurucu üslubu ile konuşan Monbiot'un konuşmasını Ömer Madra Türkçeye çevirmiş.

Konuşmanın tam metni aşağıdadır.