JSFOne - Washington

0
cagataycivici

İlgili Yazılar

SCiB, Li-Ion'a Karşı!

parsifal

Toshiba geçen sene duyurduğu ve bu sene başında piyasaya sürdüğü SCiB pillerin dizüstü bilgisayarlara uyarlanmış modellerini (1, 2) tanıttı. Bu pilleri klasik Li-Ion pillerden ayıran en önemli özellikler ise %90'ının 10 dakika içinde dolması ve 5000 ila 6000 kere tekrar doldurulabilmesi.

Yeni ve Tek Dünya Şampiyonu: V.Kramnik

sefalet

Yirmi yıla yakın zamandır satranç dünyası iki ayrı kuruluş ile temsil ediliyordu.Birden fazla dünya satranç şampiyonunun ortalarda gezdiği bu süreçte, Klasik Satranç Dünya şampiyonu ve FIDE Dünya Şampiyonu vardı.

Deep Blue öldü yaşasın Deep Fritz

sundance

CNN`in haberine göre Deep Fritz adında yeni bir satranç bilgisayarı/programı, şu anki dünya şampiyonu Kramnik`le 15-30 Ekim tarihleri arasında Bahreyn`de karşılaşacak.

Kasparov`u yenerek 15 yıllık şampiyonu tahtından eden Kramnik eğer bu maçı kazanırsa $1M, berabere kalırsa $800,000, yenilirse $600,000 alacak. Daha önce Deep Blue, Kasparov ve Anand`ı yenen Deep Fritz ise saniyede 4 milyon hamle hesaplayabilme kapasitesi ile insan-makina tartışmasını yeniden alevlendireceğe benziyor.

Uzun süredir PC ortamında en güçlü satranç programı olan (Kasparov ve bir çok ünlü satranççının asistan olarak kullandığı) Fritz 6`nın çok gelişmiş bir modeli olan Deep Fritz, Deep Blue projesinden çekilen IBM`in yerine bir grup bilgisayar ve satranç uzmanı tarafından üretilmiş...

Bilgisayar Dünyasının OSCAR´ı Türk Firmasına

korhan

Yazılım şirketi Cybersoft'un 'İnternet Vergi Dairesi' projesi, NASA'yı geride bırakarak birinci oldu.
Türk bilgisayar yazılım şirketi Cybersoft ,'internet vergi dairesi' projesiyle, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak birinci oldu ve "Bilgisayar Dünyasının Oscar'ı" kabul edilen Computerworld Honors'ın 21.yüzyıl başarı ödülünü kazandı. "Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu projesi" olarak adlandırılan Cybersoft firmasının geliştirdiği "Vergi Dairesi Tam Otomasyon Projesi" (VEDOP), uluslararası jüri tarafından Computerworld Honors yarışmasında ,

ESA Web Sitesi ve Lisanslı Yazılımın Cilveleri

RoR

16.05 gecesi ESA'nın (Avrupa Uzay Ajansı) web sitesinde bir problem vardı (belki hala var...), problemin içeriği incelendiğinde akla ilk gelen acaba açık kaynak kullanılsaydı bu olurmuydu?!

http://inosci.blogspot.com/2007/05/esa-web.html

ESA: http://www.esa.gov