Kabalcı Kapandı

3
butch

Beşiktaş ve aslında bütün İstanbul sakinleri için simge mekanlardan biri, Kabalcı Kitabevi kapandı.

Kabalcı'yı özellikle, yayınladığı pek çok “niş” nitelikteki kitap ve tabi belki bizim için en önemlisi Otostopçunun Galaksi Rehberi'ni tekrar basımıyla severek anıyoruz. Yaklaşık 30 yıldır kitap severlerin önemli bir durağı, İstanbul sakinlerinin buluşma yeriydi Kabalcı. Kapanışının ardında tek bir sebep olmadığını tahmin etmekle birlikte ülkemizde kitaplara olan ilginin her geçen gün azalması önemli bir etken gibi görünüyor.

Ok, It's time to panic now.

Yayınevinin durumu ne olur bilinmez ama eğer hala edinmediyseniz Otostopçunun Galaksi Rehberi serisini hala ulaşabiliyorken edinmekte fayda var.

Bu vesileyle yaklaşmakta olan 35. İstanbul Kitap Fuarı'nı da hatırlatmış olalım. Aramızda gelişini heyecanla bekleyenler olduğunu tahmin ediyorum.

Görüşler

0
FZ

Az önce 80. kitap fuarindan geldim Anvers'te duzenlenen, akabinde bu yaziyi okuyunca cok garip hissettim! Kabalcı sadece bir kitapci degil, ayni zamanda cocuklugumuz, gencligimiz. Kolektif hafizamizin bir parcasi. Kolektif hafizanin paramparca edilmesi Istanbul'un kaderi mi olacak?

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenGL ve GLUT İle Oyun Programcılığına Giriş

FZ

Bu ay çıkan ve Şerif Gözcü tarafından yazılmış "OpenGL ve GLUT İle Oyun Programcılığına Giriş" isimli eser, Türkçe bilgisayar kitapları dünyasında eksikliği hissedilen bir alanı doldurma iddiasında.

LDP 10 Yaşında

yalcink01

01/11/2003 tarihi itibari ile Linux Docementation Project 10. yılını devirdi. Matt Welsh tarafından ilk How-To /* Installation How-To*/nun yazılması ile başlayan ve bugün 14 ayrı dilde 450 den fazla yazara sahip olan LDP bugün için Linux ve Açık Kaynak yazılımlarına kılavuz sağlama konusunda ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Eh ne dileyim Nice Mutlu Yıllara!

Duyurunun tam metnine TLDP ana sayfadan ulaşabilirsiniz.

Ve yine Kevin Mitnick, bu sefer basımdan önce kaldırılmış ilk bölüm

Phaedrus

Kevin Mitnick´in yazdığı Art of Deception adlı kitaptan Wiley yayınevi tarafından basımdan hemen önce çıkartılan ilk bölümü Bu adreste okuyabilirsiniz. Genel olarak bu bölüm Mitnick´in geçirdiği kaçak günleri, hapisteki zamanlarını ve medyada Mitnick´in adıyla ve düzenlediği asılsız, popülist haberlerle, ardından da yazdığı kitapla milyon dolarlar kazanan gazeteci John Markoff´u anlatıyor.

Nasıl Programcı Olunur

yalcink01

Robert L. READ tarafından yazılmış olan ve ESR'nin "Nasıl Hacker Olunur?" kılavuzunda da bahsi geçen "How to be a programmer" kılavuzunun "acemiler" için olan kısmının çevirisi bitti. Hem çevrilen kısmın imla, yazım, mantık ve bilumum hatalarının kontrolü için hem de programlamaya merak saran acemi vatandaşlara yol yordam göstersin diye bu kısmı yayınlamaya karar verdik. Çevrilmiş kısım hakkındaki fikir ve eleştirilerinizi bekliyorum. Hata ayıklama konusundaki yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla,

Yalçın KOLUKISA
yanmasın diye kaz çevirmeye giden adam

Fedora Core 1.0 ile Internet Bağlantı Paylaşımı

anonim

"Linux ile internet bağlantımı nasıl paylaştırabilirim?" sorusu mail listeleri ve forumların en popüler soruları arasındadır. Bu makale En azından fedora için ortaya net bir çözüm koyuyor ve diğer dağıtımlar içinde referans oluşturuyor.