Kablosuz İstiklal

0
FZ
Internet sokağa taşındı İstiklal Caddesi kablosuz internete kavuştu.

İGDAŞ´ın öncülüğünde, Koç.net ve Cisco´nun teknolojik desteğiyle gerçekleştirilen projeyle Beyoğlu´nda internete artık kablosuz bağlanmak mümkün olacak. Projeyle, İstiklal Caddesi boyunca açık alanlardan, kafelerden ya da herhangi bir başka noktadan, mobil cihazlar, dizüstü bilgisayarlar veya PDA'lar ile isteyen herkes internete kablosuz olarak bağlanabilecek.

Türkiye´deki ilk kablosuz internet cadde uygulaması olan proje, New York, Londra ve Paris´in ardından dünyada dördüncü uygulama olacak. İstiklal Caddesi´nde hayata geçirilen uygulama ile İstanbul kenti çağdaş ve dijital bir metropol olma yolunda önemli bir adım daha atmış oluyor. Projeyle, Taksim başlangıcından Galatasaray Lisesi'ne kadar olan bölümünde oluşturulan Kablosuz Bağlantı Noktaları sayesinde İstiklal Caddesi, kablosuz internet erişim alanı haline getirildi. Böylece, cadde boyunca herhangi bir noktadan veya herhangi bir kafeden internete kablosuz bağlanmak mümkün hale geldi.
Konu ile ilgili duyuruyu buradan okuyabilirsiniz.

Merak ettiğiniz pek çok sorunun cevabı ise bu sayfada mevcut.

Sisteminizle ilgili yapmanız gereken ayarlar ise bu sayfada açıklanıyor.

Görüşler

0
crematorium
Daha dün Izmir'de bir arkadasimla Paris'in kablosuz internete gectigini ve Izmir Belediyesi'nin de bu projeye ilgi gosterdigini konusurken bugun bu haberi almak gercekten de cok cok cok sevindirdi beni!

Denemek icin cildiriyorum! :)

Sevgiler,
- g k h n -
Sabirsiz FM'cilerden sadece biri... :)
0
mustang
Arkadaslar bosuna heveslenmeyin. Projenin fotograf cekimlerinin yapildigi kafeye surekli giderim. Cekimler yapilirken notebook'um yanimda degildi. Bir hafta sonra gidip pek cok noktada test ettim ama sonuc tamamen basarisiz. BEYOGLUNDA HOTSPOT ADETA YOK!!. Sinyal cok zayif. (0.1 ile 0.3 arasi maximum degerin 100 oldugunu hatirlatayim) Uzun zamandir WiFi kullaniyorum ve Beyoglunda hotspot var diyenin bunu harita uzerinde kanitlamasi gerekir cunku YOK!. (Elbette notebook'umda sadece Linux yuklu)

Uzgunum ama korkarim bu sadece reklam.
Merak edenler icin "Kismet" isimli program ile Hotspot avina cikabilirsiniz.
0
caglar_onur
Ankaranın hakkaten başı kel yaw kıskanıyorum çoook çoook hemde çokk haberiniz olsun!

Not: wireless snifferlar var di mi :) var var var ...:)
0
mustang
Arkadaslar bosuna heveslenmeyin. Projenin fotograf cekimlerinin yapildigi kafeye surekli giderim. Cekimler yapilirken notebook'um yanimda degildi. Bir hafta sonra gidip pek cok noktada test ettim ama sonuc tamamen basarisiz. BEYOGLUNDA HOTSPOT ADETA YOK!!. Sinyal cok zayif. (0.1 ile 0.3 arasi maximum degerin 100 oldugunu hatirlatayim) Uzun zamandir WiFi kullaniyorum ve Beyoglunda hotspot var diyenin bunu harita uzerinde kanitlamasi gerekir cunku YOK!. (Elbette notebook'umda sadece Linux yuklu) Uzgunum ama korkarim bu sadece reklam. Merak edenler icin "Kismet" isimli program ile Hotspot avina cikabilirsiniz.
0
mysterious
Niye heveslenmiyelimki hevesimiz gursağımızda mı kalsın yani. Ama sonuçta %0.1 bile olsa var. Bardak dolu %99.9 boş değil %0.1 dolu. İşte biz bu yüzden hep kaybediyoruz biz olumlu eleştiri yapmasını bilmiyoruz,
Egerki şöyle desek (arkadaşlar var ama sinyal çok zayıf, nedir bunun sorunu, ileride düzelecekmi bu acaba daha test olduğu için mi böyle).....
İşte biz bu şekilde yaklaşmaya başladığımızda bilelimki Güzelim türkiyemizin heryerinde kablosuz internet ağımızda olur aklımıza hayalimize sığdıramayacağız şeyler çok ama çok kısa sürede de olur.
Kalınız sağlıcakla..
eminux...
0
malkocoglu
Istiklal caddesine yolumuz dustu; baglanti hakkinda gozlemlerimiz soyle:

Linksys WiFi kart SSID kodunu kocnet, ve Infrastructure mode'a getirirseniz, Istiklal Caddesi uzerinde baglanti guzel.

Fakat bir problem Beyoglu'nda herhangi bir kafe, pastane, vs gibi bir yere girdiginiz anda sinyalin kaybolmasi, gerci bunu tamamen test edemedim (acelem vardi), belkide sinyal zayifliyor ve bu halde de iceriden birseyler yapabilmek mumkun olabilir. Bir dahaki sefere bunu deneyecegim.

Ama butun herseye ragmen kablosuz bedava internet olmasi guzel bir sey. Deneme/yanilma ile sinyalin en iyi oldugu konum yakinda belli olur (cadde basindaki burgerking uzerindeki teras belki?), ve ondan sonra ver elini genisbant..




Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

3. Bilgisayar Günleri Yarışması

FZ

"Bilgi'de Bilgisayar Günleri" başlığı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen ve tüm lise öğrencilerine açık olan etkinlik iki aşamalı yarışma bölümlerinden oluşacaktır. 22 Nisan 2006 tarihinde yapılacak olan ön eleme aşaması tüm katılımcılara açık olacaktır. Ön eleme sonunda ilk 30'a giren öğrenciler 13-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Dolapdere kampüsünde uygulamalı bir dizi eğitimden sonra 2. aşama sınava alınacaklardır. Gelelim koşullara ve ödüllere...

4 lastik alana gsm hattı bedava......

kuzen

İtalyan lastik üreticisi Pirelli ile giyim şirketi Benetton, İş Bankası ile GSM operatörü Aria'yı kuran Telecom Italia'nın hisselerini satın aldı. Pirelli Başkanı Marco Tronchetti Provera, Lüksemburg merkezli Bell Holding'in Telecom Italia'nın bağlı bulunduğu Olivetti şirketindeki yüzde 23'lük hisseyi 6.1 milyar dolara devretmeyi kabul ettiğini bildirdi. Artık pirelli bayilerinde "4 lastik alana aria hattı bedava diye görebiliriz."

''Özgür Zihin'' Eğitimlere Başlıyor

butch

"Açık innovasyon eğitim programlarımız, açık bilişim teknolojilerinden işletme organizasyonu ve bilgi sistemleri tasarımına uzanan bir yelpaze sunuyor. Trend kalabalığındaki ticari ürün odaklı eğitimlerden farklı bir yaklaşımla tasarlanan eğitim programlarımızda, teknolojideki hızlı gelişmelerin arka planındaki büyük resme odaklanmanıza ve bilişim yatırımlarınızı sağlam ve uyarlanabilir bir stratejiye oturtmanıza yardım etmeyi amaçlıyoruz."

Yukarıdaki alıntı MensLibera.com web sitesinden. Firma, Mart ayı ile birlikte, akademiden gelen güçlü kadrosu ile eğitimlere başlıyor.

Şimdilik duyurulan eğitimler arasında "Gerçek Dünyada Fonksiyonel Programlama", "Django ile Web Uygulama Geliştirme", "Python ile Programlama ve Çevik Geliştirme" var. "Android ile Uygulama Geliştirme", "Linux ile Yüksek Bulunurluk, Yüksek Performans ve Sanallaştırma" gibi diğer eğitimler de yolda.

"Tanışma eğitimleri"nin 40% indirimli olduğunu belirtelim. Detaylı bilgi için MensLibera.com adresini ziyaret edin.

TEGV Oyun Programcısı Arıyor

FZ

2 yılı aşkın bir süredir Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vafkı (TEGV) bünyesinde matematik öğretmeni olarak çalışan, gençlere matematiği öğretmek ve sevdirmek için çaba sarf eden değerli dostum ve İTÜ Matematik Mühendisliği bölümünden arkadaşım Ferit Pehlivanoğlu bana az önce bir e-posta iletisi gönderdi. İçeriğine bakınca kendi kendime dedim ki: "Bu onurlu işin altından kalksa kalksa FM camiası kalkar!" Buyrun mektubu hep birlikte okuyalım ve ardından mümkünse hemen harekete geçelim:

"... bildiğin üzere 2 yıldır Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nda 7. ve 8. sınıflara gönüllü olarak matematik dersi veriyorum. Ders sonlarında matematiği sevdirmek için bir oyun oynardık hep (belki lise zamanlarından sen de hatırlarsın). Şimdi bu oyunu tüm Türkiye'deki çocukların bilgisayarda oynayabilmesi için çalışma başlattık. Sana ve arkadaşlarına da bu küçük proje için ihtiyacımız var. Vakıf maalesef herhangi bir ödemede bulunamıyor. Olay tamamen gönüllülükten geçiyor. Aşağıda oyun hakkında ayrıntılı bilgi var. Haziran sonu, Temmuz başı gibi biterse hemen tüm birim ve parklara dağıtım yapacağız. Ben hiç Flash bilmiyorum ancak bu oyun Flash'ta sanırım yapılabilir. Tasarım, ikonlar ve diğer görsel öğeler tamamen sizlerin inisiyatifine kalmış. Eger yardımcı olabilirseniz cok seviniriz. En kısa sürede görüşmek üzere, iyi çalışmalar ve güzel günler. Şimdiden çok teşekkürler (sonuç ne olursa olsun önemli olan bizlere zaman ayırmanız, cok sağolun).

Deutsche Telekom SAP .NET`e geçiyor

anonim

Avrupa'nın en büyük telekomünikasyon firması Deutsche Telekom ve dünyanın en büyük yazılım firmalarından SAP AG .NET teknolojisini kullanmak için hazırlıklara başladılar.

Microsoft`la ortaklaşa çalışan DT, T.NET ismini verdiği proje ile tüm Avrupa çapında kullanılabilecek XML Web Servisleri paketlerinden oluşan tümleşik çözümler geliştirmeyi planlıyor.