Kernel 2.6.10 çıktı

0
mos

İlgili Yazılar

Linux Kernel Fonksiyonlarını 'Hook'lamak

anonim

Linux çekirdeğindeki bir fonksiyonun işleyişini ona zarar vermeden değiştirmek istediğimizi düşünelim. Kaynak kodları değiştirir tekrar derleriz ancak bu yazıda daha farklı bir yöntem izleyecegiz ve hafızadaki kernel'a tamamen geçici bir yama yapacağız.

İki Süper Linux Dağıtımı

sundance

Linux kurmak istiyorsunuz ama harddiskinizin ne idüğü belirsiz binlerce dosya ile dolmasını istemiyorsunuz, veya 486-33`ünüzün 250 Meg`lik harddiskine hiçbir Linux adam gibi çalışılabilir bir halde sığmıyor

Linux dünyasında çare tükenmez, hatta şanslı bile olabilirsiniz, çünkü VectorLinux ve Peanut Linux muhtemelen Pentium 200`ünüzde Mandrake`nin çalıştığından daha hızlı bu eski makinanızda çalışacaktır. Hem de sadece 180Mb`da ve 16 Mb hafıza ile. Çalışmak ki ne çalışmak, X-Windows, Netscape, Icq ve diğer bilimum gerekli programlar eşliğinde...Hem de hemen hiç bir konfigürasyon gerektirmeden

Sco yine şişti! Bölüm 712

sundance

Linux kaynak kodu üzerinde hak iddia etmeleriyle, tüm zamanların en başarısız Unix şirketinden tüm zamanların en beceriksiz ve kötü niyetli Unix şirketi ünvanına terfi eden Sco bir kez daha şişti!

Ellerindeki iddiaları kanıtlayabilmek için (IBM AIX´in Sco´ya ait olan kodları kullandığını) AIX´in yakın tarihli kaynak koduna ihtiyaçları olduğunu belirten (ve bunu belirtmek için altı ay bekleyen) Sco yetkilileri ellerindeki yegane AIX cdsinin yıllar öncesine dayandığını söylemişler (Allah bilir autorun bile yoktur onda, hatta çiziktir bile :)))

Peki bunların komik olduğunu mu sanıyorsunuz! Haaaayır, asıl komik olan Amerikan yasalarına göre sizin suçladığınız bir kişiden ´Hadi git bana cinayet aletini getir´ şeklinde kendi suçunu ispatlayacak bir kanıt istemeye hakkınız olmadığı. Sco´nun Ally Mc Beal hayranı avukatları IBM´i dava etmenin heyecanına o kadar kapılmışlar ki bunu bile ıskalamışlar.

Slackware 12 çıktı

Onur_Yerlikaya

Slackware'in 12 dağıtımı dün gece çıktı. Sunuculara aşırı yüklenme olmasın diye şu anda ftp'de yok diğer yansılara da cd-dvd görüntüleri ( .iso ) yerleştirildikten sonra açılması beklenen Slackware hayranlarına duyurulur.

'Yalnızca Eğlenmek İçin' Türkçe Çevirisi

anonim

Linus Torvalds'ın anı kitabı "Yalnızca Eğlenmek İçin" in (Just For Fun) Bilgi Yayınevi tarafından Türkçe çevrisi yayınladı. Temmuz 2005 yayınlanan kitap Torvalds'ın Linux'u yazarken yaşadıklarını anlatıyor.