Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... :)

0
anonim
Kevin Mitnick'in şirketinin web sitesi geçen hafta web sisteminde küçük bilinen bir açık olduğunu belirten bir Alaska'lı hacker tarafından hack edildi. Keşiften sonra 2 saat içerisinde gerekli yama geçildi.
Hack edilen bilgisayar Defensive Thinking'in üretim sistemlerinden ayrı, herkese açık bir ağda bulunan bir bilgisayar.

Kevin Mitnick: "Siteyi açtığımızdan beri her gün, her ülkeden sayısız saldırı alıyoruz" dedi ve ekledi: "Sanırım, eğer genç bir hacker'sanız ve yeteneklerinizi kanıtlamak istiyorsanız, burası iyi bir hedef. Bana 'Gunfighter' filmini hatırlatıyor."

Böylesine açık bir hedef olmak Defensive Thinking'in müşterilerine yarıyor: Tüm saldırılar araştırılıyor ve kataloglanıyor. Bu sayede firmanın, çoğu yayınlanmamış ve sistem/yazılım üreticilerinin bilmediği güncel saldırı metodlarında farklı bir perspektifi olabiliyor.

Kaynak: http://www.defensivethinking.com/press/defthi-hacked.htm

Görüşler

0
nirvana
Kaynak: Olympos.org olacaktı galiba?
0
FZ
Yazının sonunda kaynak belirtilmiş. Sitenin resmi duyurusu yani. Kontrol ettim. Çalışan bir URL.
0
FZ
Bu arada `bakın ne kadar popüler bir siteyiz bize ne kadar çok saldırıyorlar bu sayede de her türlü saldırı yöntemine dair detaylı bilgi sahibi olup müşterilerimize yardımcı oluyoruz´ yorumu da kayda değer bir yorum olmuş doğrusu :)
0
Nightwalker
Eh... Kevin babayı da yedi kapitalizm , hadi hayırlısı olsun :) . Bundan sonraki kurban kim olur acaba ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Code:Red Konusunda birkaç tecrübe

bonzo

Selamlar,
Buralarda yeniyim bu nedenle yapısını bilemiyorum. Yazdıklarım basit gelebilir veya dili garip, bu nedenle baştan özür diliyorum. Sizlerle Code Red ya da aramızda verdiğimiz isimle Kudret ile geçirdiğim bir hafta sonunda bulduğum asıl olmayan çözümü paylaşmak istedim.

İlk JPEG virüsü yayınlandı !

huseyin

Microsoft'un yayınladığı ve fazlamesai sitesinde haber olan açıkta GDI kütüphanelerinde sorun olduğu açıklanmıştı.
Hiç gecikmeden birisi Usenet'e exploit yolladı. Virüsü Pazar akşamı Easynews keşfetti. Virüs hakkında ve neler yaptığına dair bilgiye http://www.easynews.com/virus.html adresinden ulaşabilirsiniz.
Resmi görüntülediğinizde uzaktan yönetim yazılımı yükleyip(winvnc veya radmin) irc'ye bağlanıyor.
Kaynak:http://it.slashdot.org/it/04/09/27/2319222.shtml?tid=172&tid=218

Bir ICQ hackerı ile röportaj

sundance

Hep merak etmişimdir, neden ICQ numaraları çalınır, insanlar bunu niye yapar vs. diye.

Hayal meyal hatırlıyorum Robin`in ICQ numarasının çalınmış olduğunu, bugün de onu online görünce, hemen `naber` dedim, gelen cevap ilginçti

`Ben sandığın kişi değilim onun ICQ`sunu hackledim`

Bunun üstüne de çok ilginç bir sohbet başladı... Siz hiç altı haneli bir ICQ numarasının $200 gibi paralara satılabildiğini biliyor muydunuz ? Ben bilmiyordum :) (Ed: 31/12/2001 itibariyle Robin ICQ numarasını geri almış bulunmakta :)

Windows 2000´e Güvenlik Ödülü (nasıl yani?)

anonim

Microsoft Windows 2000, Information Technology Security Evaluation for Common Criteria (Bilgi Teknolojileri Güvenlik Değerlendirmesi Ortak Kriterleri) tarafından belirlenen standartlara göre, bugüne kadar bir işletim sisteminin hayata geçirdiği en geniş çaptaki gerçek yaşam senaryoları nedeniyle Common Criteria Sertifikası almaya hak kazandı.

Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... V2.0

Nightwalker

Bu sefer güvenlik ve hacking ile ilgili 2 ayrı siteden haber var.

1.si artık hackerların deneme tahtasına dönüşen defensive thinking.

Dünyaca ünlü hacker Kevin Mitnick’e ait web sitesi (www.defensivethinking.com) yine hacklendi… 23.02.2003 itibariyle zone-h üyeleri tarafından yapılan saldırıda (http://www.zone-h.org/defaced/2003/02/23/www.defensivethinking.com(1)/) Mitnick’in sitesinin bu kez politik amaçlı hack edildiği bildirildi