Kısa bir ara

0
butch
Site kodlarındaki bir açık sebebiyle veritabanımıza izinsiz erişimler gerçekleştirilmiş bulunmaktadır. Sistemin gözden geçirilmesi amacıyla yayınımıza bir süreliğine ara veriyoruz.

En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere - Fazlamesai.net ekibi

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Nasıl bir ışıklandırma?

Zebani

"Fazlamesai üyelerinin hemen hepsi genellikle masabaşında upuzun saatler haryacayan kişilerdir" diye bir önerme yapıyorum. Bu önermenin doğru olduğunu kabul ederek soruyorum.

Sağlıklı bir ışıklandırma nasıl olmalıdır? Işık masaya sağdan mı, soldan mı gelmeli, ışığın şiddeti ne olmalı ya da dikkate alınması gereken başka etkenler de var mı?

Espri Bulamadım

butch

Akademik Dürüstlük ve Ödevlerini Başkasına Yaptırmak Üstüne

FZ

Columbia Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Kenneth Ross, ACM Communications için yazdığı son yazıda Academic dishonesty and the Internet başlıklı yazısında verdiği B+ tree konusuyla ilgili ödevi ve bir öğrencisi üzerinden rentacoder bağlantılı macerasını anlatıyor. Aynı yazının PDF halini de okumak mümkün.

Internet üzerinden "ödev araştırması" yapanların kulaklarına küpe olabilecek türden bir ibret-i alem vakası...

Bu akşam bütün müzik sitelerini dolaştım memleketin...

butch

Evet dolaştım. Hani sadece popüler müzik haberleri vermeyen, müziği bir meta gibi kullanmayan, ona değer verdiğini hissettiren bir ortam bulamadım. Sadece benim beğenime uyan bir site olsun demek istemiyorum ama dinleğim müzik hakkında birşeyler bulabileceğim ya da bana yeni şeyler öğretebilecek, tartışabileceğim bir yer aradım. Bulamadım. Eğer siz böyle bir yer biliyorsanız söyleyin zira bulamazsam bu eksikliği kapatmak niyetindeyim. Fazlamesai tadında, hep beraber...

fazlamesai.net'e Soralım: Test Driven Development Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

anonim

Aslında uzunca bir süredir haberim var TDD den ancak bir türlü daha ayrıntılı incelemeye fırsat bulamıyordum.

Beni ateşleyen artima.com daki bu makale ona gelen yorumlar oldu. TDD sizce yeni bir yaklaşım mı? Yoksa büyük çaplı projelerde onlarca test yazdıktan sonra detaylı iş tanımları yazmaktan bir farkı yok mu ?

Not: Bu arada makaledeki M$ye ait linkin M$ tarafından sitelerinden kaldırılmış olması bir diğer ilginç nokta...