Kısaca: Linux bir İşletim Sistemi midir ?

0
anonim
Evimdeki Windows`a Linux kurabilir miyim ? diye soran cok insan var ve hatta windows da linux un çalışıp çalışmadığını soranlar da.

Bu karışıklığın çözümü aslında basit. Linux ne bir programdır ne de bir isletim sistemidir. Linux bir kernelden ibarettir. Yani işletim sisteminin özünü oluşturan, bütün işlemlerin kaynağı olan çekirdek. RedHat, SuSe, Slackware, Debian, ve diğerleri ise işletim sistemidir.

Görüşler

0
anonim
Linux ile Windows'u birlikte kullanabilirsiniz. Hatta hatta linux + w2k + winnt + win98 + win millenium bile kurabilirsiniz LILO sayesinde.
Linux'dayken windows'u kullanabilirsiniz.
Windows'da çalışan Linux sürümleri var (win linux gibi)
Sırf linux da kurabilirsiniz =)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yerelleştirme grupları sizi bekliyor

anonim

Türkiye'de genelde serbest yazılım, özelde Linux'un masaüstünde yaygınlaşması, daha alt seviyelere indirilmesi pek çoğuna göre değişik ölçütlere bağlı. Bunlar masaya yatırıldığı zaman herhalde olayın sosyolojik boyutundan teknolojisine, politikasından psikolojisine, insan-bilgisayar etkileşiminden yerelleştirmesine kadar pek çok noktada görüş bildirebilecek sayısız (Türk) uzman var.

Slackware Linux ile Gnome Kullanmak İsteyenler İçin

some_plus

Slackware Linux en son 11 sürümünü çıkararak yine ortaya güzel bir sistem çıkardı. Paketler yenilendi ve hatalar düzeltildi. Bazılarımız bilirler Slackware Linux 10.2 sürümünden sonra Gnome masaüstü çok fazla uğraştırıyor diye slackware kde ile gelmeye başladı. Eğer sizde Gnomedan kopamam diyorsanız. Size alternatif olarak hazır paketlenmiş Gnome paketleri söyleyebilirim.

Linux Çekirdeği 2.5.1 Beta Huzurlarınızda....

anonim

Linux çekirdek serisinden 2.5.1 beta indirip kullanmamız için hazır www.kernel.org.
Ne gibi değişiklikler mi var? Bilgi için buraya.
Linux fanatiklerine kolay gelsin...

Linux açılış logosunu değiştirelim

tongucyumruk

Tux'u sever misiniz? Ben severim, oldukça sevimli bir penguen, ve güzel bir maskottur... Ama bilgisayarınızın her açılışında o penguen'i görünce bir süre sonra sıkılıyorsunuz. Peki sıkıldıysak neden bu logo'yu değiştirmeyelim? İşte size adım adım Debian'da açılış logosu değiştirme rehberi. Tabii anlatılanlar temel anlamda diğer dağıtımlarda da çalışacaktır, ama Debian dururken, ne gereği var?

BetterDesktop.org

butch

OpenSUSE projesinin bir parçası olan Better Desktop KDE ve GNOME üzerinde bir süredir gerçekleştirilen kullanılabilirlik testleriyle ilgili verileri ve videoları geliştiricilerin kullanımına açıyor.
/.