Lindows Adını Değiştiriyor

0
yuxel
Slashdot'daki habere göre, Microsoft, Lindows'a 2001 yılında açtığı davayı kazanmış. Lindows'un yeni ismini heyecanla bekliyoruz.

Görüşler

0
conan
lindoz
lindo~1
lindosoft
leendooz
1|nd0ws
0
anonim
hocam sizin secenekleri anket yapmis olsak da ben oyumu Lindo~1 e versem de ayrica size binbir tesekkurumu soylesem su an gulmekten koltuktan dusecek durumu gelirken.
0
FZ
Naçizane önerim:

Lindows yerine:

Meandoors
0
yuxel
Whinedows diyenler el kaldırsın ;)
0
yuxel
yeni isim/url http://www.lin---s.com/
Lindash(Lindeğş) gibi okunuyor sanırım
0
yuxel
http://www.linspire.com/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

283 telifi ihlal iddiası ve Münih´in GNU/Linux'tan geri adımı

anonim

Oldukça endişe verici bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istedim. Ntvmsnbc'nin bu haberine göre Public Patent Foundation (Kamusal Telif Vakfı) örgütünün Open Source Risk Management kurumu için yaptığı araştırmaya göre, ihlali söz konusu 283 telifin 98’i Linux’un iş ortaklarına ait. Açık kaynak işletim sistemi Linux 2.4 ve 2.6 çekirdekleri, IBM’den 60, HP’den 20 ve Intel’den de 11 adet telifi ihlal ediyor. Bunun ilk sonucu Münüh'in GNU/Linux'a geçişi askıya almasıyla yaşandı.

Linux´ta aygıt sürücüsü yazma üzerine

urxalit

Başlığa bakıp acele etmeyin. Driver yazmayacak olsanız bile Serdar Köylü'nün yazdığı bu yazıyı mutlaka okuyun. Windows-Unix farklarına, mimarilerine, OLE ve Pipe'lara, Linux'un donanımları kullanışına vs değinen güzel bir makale. Biraz da M$'a taş var... ;)

http://www.acikkod.org/savunma/linuxenv.html

Mini Linux Makinalar

sundance

Linux`la Turkiye çapında iş mi yapmak istiyorsunuz ? Minimum müdahale ile çalışan verimli, aynı zamanda da estetik Linux istemciler mi arıyorsunuz ? Daha fazla aramayın...

Linuxdevices.com sizin için oldukça iyi bir liste hazırlamış durumda. Her türlü isteğe, ihtiyaca göre mini mini linux makinalar, seçin beğenin alın :)

Truva Linux 1.0 versionu çıkarttı!

sundance

2004 yılı Nisan ayında bir grup Linux gönüllüsü tarafından Türk Linux kullanıcılarının ihtyacına gore hızlı, güvenilir, kurulumu ve kullanımı kolay işletim sistemi hazırlanması amacıyla başlatılan TruvaLinux Projesi dün itibariyle kararlı sürümü olan 1.0'ı anons etti.

2004 yılından bu yana geliştirilmekte olan dağıtımda yeralan bazı paket sürümleri şu şekilde -Kernel 2.6.17.8
-Kde 3.5.4 Masaüstü Ortamı
-Xorg 6.9.0
-Mozilla Firefox 1.5.0.6
-MPlayer 1.0pre8

Slackware Live CD Çıktı!

FZ

Slackware Linux Live CD dağıtımı çıktı. ISO CD imajını çekip 8 cm.lik bir mini CD´ye yazabileceğiniz bu özel ve de güzel Linux dağıtımı Slackware tabanlı olup bir Linux CD´sinde arayıp da bulabileceğiniz hemen hemen tüm araçları, yazılımları, vs. barındırıyor.

Ekran görüntülerinden bir hayli şirin bir şey olduğu belli olan ve şu paketleri barındıran bu bootable CD aynı zamanda isteyen kullanıcıların kendi bootable CD´lerini kendi gereksinimlerine göre hazırlayabilmeleri için gerekli betikleri de bünyesinde barındırıyor.