Linux ile Mars´a Yolculuğa Çıkalım!

0
ckaptan
www.mandrakelinux.com'daki bir haber sayesinde Nasa'nın kullandığı Maestro yazılımının kamuya açık sürümünü indirdim. mars.telascience.org adresinden indirilebilen ve tamamiyle Java ile yazılmış olan bu yazılım sayesinde Spirit'in Mars'a inişine dair fotoğrafları bazıları 3 boyutlu olmak üzere izleme şansına sahip olabiliyor ve bu insanlık açısından oldukça önemli yolculuğa ait fotoğrafları Linux masaüstümüzden izleyebiliyoruz.
Sitede her ne kadar RedHat için tar.gz dosyası dese de yine sitenin dediği gibi diğer distrolarda da çalışabiliyor:
Örneğin ben Mandrake 9.2'ye kurdum ve bu güzel olaya ait fotoğrafları keyifle izledim.
Kurulum oldukça kolay, zira program kendi JRE'sini de belirtilecek olan dizine kuruyor; bunun yanısıra bu adrestende kuruluma ait bilgi elde edilebilir.
Keyfini çıkarın!

Görüşler

0
ckaptan
Güzel program gerçekten de; ancak bazı fotoğraflar net değil, ama bu da herhalde kendi kalite eksikliklerinden kaynaklanıyor fotoların, yine de çok heyecanlandırıcı bir gelişme ve Linux ile tanık olmak da güzel...
0
mturker
Debian'da kurabilen oldu mu? Kurulurken bütün dosyalara no such file or directory diyor ve kurulum dizininde hiç bir dosya oluşmuyor, sadece startup linkleri ve alt dizinler.
0
realist
Java ile yazılmış efenim...
Linux ile çalışır.
Windows ile de çalışır.
MacOs ile de çalışır.
Belki de en iyi Solaris ile çalışır.
Diğerleri ile birazcık uğraştırır ama neredeyse yukarıdaki adrese girebilen tüm işletim sistemlerinde çalışır.
Madem öyle; nasıl oluyor da haberin başlığı "Linux ile Mars'a yolculuğuna çıkalım" oluyor?
0
mturker
Tabi ki diğer işletim sistemleriyle de çalışır ama burada biz Linux ile Mars yolculuğuna çıkalım demişler, sen istersen MS ile gel :) Biz Linux ile gitmeyi tercih ettik sadece.
0
ckaptan
Merhaba,
Yapı olarak bir yazılımı kurup çalıştırmadan tavsiye etmek istemiyorum. Bu yüzden de evinde Linux kullanan biri olarak öncelikle programı indirdim, kurdum ve de çalıştırdım. Bunun dışında diğer işletim sistemlerinde de dediğiniz gibi muhakkak çalışır ama ben kendi kurduğumu haber olarak vermeyi tercih ettim, tıpkı mandrakelinux.com'daki...
Saygılarımla.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yaratılışı Hesaplayan Kozmoloji Bilgisayarı

FZ

Sun Microsystems Inc. tarafından İngiltere'deki Durham Üniversitesi için geliştirilen "Cosmology Machine" kod adlı bilgisayar sistemi evrenin yaratılışını simüle etmeyi amaçlıyor

Bilgisayar evrenin yaratılmasını açıklamaya çalışan değişik teorileri deneyecek ve buna göre en gerçekçi teorinin çıktısının günümüz koşullarına en uygun evren durumu olması beklenecek.

"Cosmology Machine" 128 Ultra-SparcIII işlemciden ve 24 işlemcili SunFire'dan oluşuyor. Sistemin 112 GB ana hafızası ve 7 terabyte depolama alanı var. Sistem saniyede 456 milyar aritmetik işlem gerçekleştirebiliyor (228 milyar tamsayı ve 228 milyar kayan noktalı sayı işlemi).

Detaylı bilgi için: The Cosmology Machine

Bu robotun içinde linux var

urxalit

Nasa, Mars araştırmalarında kullanılmak üzere tasarlanan Robot´un işletim sistemini Linux olarak belirledi. Güneş Enerjisi ile çalışacak olan bu robot, Mars yüzeyindeki arştırmlarda kullanılacak.

Bu robot´un sisteminde 1 adet PIII 500MHz Intel işlemci 3U CompactPCI yapısında ve bütünleşik (On-Board) olarak ana kart üzerinde Linux işletim sistemine sahip. Bu yeni nesil robot, Mars çöllerinde, 2004 yılı içerisinde araştırmalar yapıp sonuçlarını Dünya'ya gönderecek. Tamamen özel olarak tasarlanan bu robot için, ana kart üzerindeki Linux, robot üzerindeki araçlara göre yeniden düzenlenmiş.

Haber kaynağı: linux.org.tr
Kaynak: NewsFactor

VEGA sisteminde yaşam var mı ?

sametc

Astronomlar güneş sistemine benzeyen bir yıldız sisteminde, dünya gibi yaşamın gelişmesi muhtemel gezegenlerin varlığını tespit ettiler.

25 milyon ışık yılı uzaklığında ve güneşin üç kat büyüklüğündeki Vega yıldızının etrafında toz kitlesinin olduğu gozlemlendi. Yıldızın etrafında bir disk şeklinde yer alan toz kitlesini kendine cekerek, kendinden küçük diğer gezegenlere yer açıyor. Görece ufak gezegenlerde ise, bu sayede yaşamın gelişmesine olanak doğuyor...

haberin devamı: www.ntvmsnbc.com

Uzaylılara iPod reklamı

cbc

Apple, ürünlerinin kalitesinin dünya standardını aştığını farketmiş olacak ki uzaylılar için reklam yapmaya karar vermiş ve devasa bir iPod inşa etmiş.

Haberin devamında reklamın ve haber kaynağının linkini bulacaksınız.

1967'den beri sesi çıkmayan uydu bir anda canlandı!

conan

Zombi uydu mu desek ne desek bilemedim, ama 1967'de Lincoln Laboratory tarafından tasarlanan LES1 uydusu bir anda tekrardan sinyal göndermeye başladı.

Amatör telsizciler tarafından yakalanan sinyaller ben de dahil olmak üzere bir çok kişiyi şaşırttı. 2800 x 15000 km yörüngesine oturtulması planlanan uydu, roket sistemlerinde oluşan bir hatadan dolayı 2800 km yörüngesinde kalmış ve...