Linux International Başkanı Türkiye´de

0
polat
Bilgisayar işletim sistemi Windows’a alternatif olarak geliştirilen LINUX yazılımının uluslararası tanıtımını yapan sivil toplum örgütü niteliğindeki LINUX International’ın Başkanı Jon Maddog Hall, “Türkiye‘nin bilgisayar teknolojilerinde ihracat yapabilecek bir konuma gelmesini istiyorum” dedi.
Kaynak:www.ntvmsnbc.com

Görüşler

0
tongucyumruk
Bu haberi ntvmsnbc'de gördüğümde FM'ye yazıp hatalarını göstereyim demiş, sonrada vazgeçmiştim. Ama madem sonunda haber oldu, ben de durmam o vakit. Linux başkanı ne demek doğrusu çok merak ettim? sanırım Linux'u bir futbol klübü veya dernek falan zannediyorlar. Bu durumda Bill Gates'te Windows eski başkanı oluyor sanırım.

>>Windows’a alternatif olarak geliştirilen LINUX yazılımının...

Yaa yapmayın etmeyin, Linux nasıl Windows'a alternatif olarak geliştirilir. Linux finlandiyalı bir gencin evindeki bilgisayarında da Unix kullanma isteği sonucunda oturup yazmaya başladığı bir işletim sistemidir. Linus'un sistemi yazarken aman iyi yazayım da Windows'a alternatif olsun MS'i tehdit etsin gibi düşüncelere sahip olduğunu sanmıyorum.
0
anonim
haklısın abi!!!!
0
anonim
Valla azımdan aldın :-P
0
oktay
Bu haberin yayinlandigi baska kaynaklar varsa lutfen buraya yazabilir misiniz? ozguryazilim.org icini kullanabilcecegimi dusunuyorum.

oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Zamanlayıcı Konusunda Açıklayıcı Makale

raistlinthewiz

Uzun zamandır gelişmektirilmekte olan kernel 2.5 ile ilgili sık sık haberlere rastlıyoruz: Yeni O(1) zamanlayıcı (scheduler), NUMA hafıza desteği vs.

İşte linux gazette'de çıkan bir makalede bu konular oldukça sade ve anlaşılır bir şekilde açıklanmış:

http://www.linuxgazette.com/issue89/vinayak2.html

Viyana GNU/Linux'a Geçme Operasyonuna Başladı

FZ

Daha önce FM'de duyurmuştuk, Viyana, tıpkı Münih gibi radikal bir bilgi işlem dönüşümüne hazırlanıyordu ve bu iş için yine ağır yük işçisi, kara gün dostu Debian seçilmişti. Son alınan haberlere göre Viyana operasyona başladı. Viyana Belediyesi, 2006 yılına dek yaklaşık 16.000 bilgisayarlık sistemini dönüştürmeyi ve açık kodlu özgür yazılım olan GNU/Linux tabanlı işletim sistemine geçmeyi planlıyor.

Kaynaklar: http://www.radikal.com.tr, http://www.zdnetindia.com

Slackware Türkiye Resmi Yansısı

experience

Slackware Linux Projesi Resmi Türkiye Yansısı hizmete girdi.Siteye buradan, yansıya da buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.slackware.com/getslack/list.php?country=Turkey

Sakarya Üniversitesi Linux Seminerleri

mambo

Linux Kullanıcıları Derneği (LKD), üniversitelerde düzenlediği bağımsız konferanslar çerçevesinde 18.10.2003 Sakarya Üniversitesi’nde Linux seminerleri düzenliyor. Ayrıntılı bilgi için buraya

Linuz balığı. Linux´cular bu tam size göre...

BatoR

Şöyle düşünün : Arabanız var, sakin sakin yol alıyorsunuz, yoldan geçenler arabanıza bakıyor; hayranlık, şaşkınlık... Dahası mı?
www.thinkgeek.com :O)