Linux Kullanıcıları Derneği / EMO Ankara seminerleri

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği bu aydan itibaren, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi ile ortaklaşa her ayın üçüncü Cumartesi günü birer Linux ve özgür yazılım semineri düzenleyecek. Temel olarak EMO üyelerini hedefleyen, dışarıdan da herkesin katılımına açık olan seminerlerin ilki bu haftasonu gerçekleşiyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Görüşler

0
Teorisyen
Cumartesi güzel bir gün de, Saat : 11 biraz erken değilmi ?
0
dfisek
EMO'nun kendi seçimi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri (Ankara) : MySQL Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da Linux semineri düzenliyor. Web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak kullanılan MySQL veritabanı sunucusunun yapısı, yetkilendirme sistemi, güvenlik ipuçları ve çeşitli özelliklerinin anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Fonksiyonel Programlamada Tiplerin Rolü

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğretim görevlilerinden Lazslo Nemeth'in "Fonksiyonel Programlamada Tiplerin Rolü" konulu semineri 9 Mart 2004 yani bugün 18:00 -19:00 saatleri arasında Dolapdere´de Z-39 numaralı derslikte gerçekleştirilecek.

Özet: "Tipler programlamanın her noktasında vardır ancak tarihi olarak (hem akademik ortamlarda hem de endüstride) bunların kullanımı ve bunlardan faydalanmak pek vurgulanmamıştır. Bu durum değişebilir.

Küçük ve anlaşılır örneklerle tiplerin bize spesifikasyon, programlama, derleme ve çalıştırma esnasında nasıl yardımcı olabileceğini göstereceğim.

Sunum aşırı teknik olmayacak, temel programlama bilgisi olan kişilerin anlayacağı düzeyde yapılacaktır."

inet-tr, XIV. Türkiye'de İnternet Konferansı, Linux Seminerleri

anonim

XIV. Türkiye'de İnternet Konferansı (http://inet-tr.org.tr/inetconf14/) kapsamında, LKD Seminer Çalışma Grubu tarafından üç seminer düzenleniyor

Scala Toplantıları

tongucyumruk

Son günlerde başta Twitter, foursquare gibi ortamların geliştirildiği dil olmasiyla adini duyuran Scala programlama diline memleketimizde de ilgi artıyor. İşte bu ilginin bir sonucu olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafindan duzenlenen Scala buluşmalarının ilk videosuna buradan ulaşabilirsiniz. Toplantiların herkesin katılımına açık olduğunu hatırlatır, bir sonraki toplantıya sizi de bekleriz.

Güncelleme: İkinci toplantı videosuna da buradan ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.

XQ2DB Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi bilgisayar seminerlerine devam ediyor. Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından organize edilecek olan son seminerin konusu: XQ2DB : Bir "XQUERY - İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi" Arayüzü.

Söz konusu seminerin konuşmacısı Oxygen Technologies şirketinden Cengiz Erdoğan. Yer ve tarih bilgilerine gelince:

Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 25 Mart 2002, Pazartesi
Saat : 18:30