ugurcmk

Görüşler

5
tongucyumruk

Guzel yazi olmus, yalnizca bir noktada ekleme yapmak istiyorum:

Bir proses bir sinyal ile sonlandirildigi zaman cikis kodu yazida anlatildigi sekilde hesaplanir, bu dogru, lakin KILL disindaki sinyaller uygulama tarafindan yakalanip islenebilirler. Buna gore uygulama o sinyale nasil tepki verecegini kendisi secebilir. Ornegin kendi sectigi bir cikis kodu ile sonlanabilir veya sinyali tamamen gormezden gelerek calismaya devam dahi edebilir. Ornegin, dd uygulamasi USR1 sinyalini aldigi zaman kopyalama isleminin ilerleme bilgisini konsola yazdirir. Benzer bir sekilde pek cok sunucu uygulamasi HUP sinyalini konfigurasyonunu yeniden yuklemek ve bir tur soft-restart icin kullanir.

Daha detayli bilgi icin: man 7 signal

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux34 yeni kurumsal kimliği ile hizmetinizde

sundance

Özellikle dialup kullanıcılarını, hemen her türlü Linux dağıtımına minimum fiyatlara eriştirmeye çalışan Linux34.com bundan böyle dağıtımları müşterilerine kaliteli bir kutu içinde gün geçtikçe detaylanan dökümanları ile yine en kısa zamanda, en güncel halleriyle sunacaktır.

T-shirt, Sweatshirt, şapka ve diğer Linux ürünleri ve dağıtımları için mutlaka ziyaret edin. Kimbilir belki bir gün bizim de bir ThinkGeek'imiz olur ;)

Not: Bu bir reklam değil, GNU/Linux camiasına bir şeyler katmaya çalışan bir arkadaşımızın çabalarını elimizden geldiğince desteklemeye gayretimizdir.

Masaüstünde Linux Evrimi

barisozyurt

Linux dünyasının en büyük şirketleri güçlerini birleştirdi! ArkLinux, Codeweavers, Debian.org, DesktopLinux.com, KDE, Linux Professional Institute (LPI), Lycoris, The Linux Terminal Server Project (LTSP), Mandrakesoft, NeTraverse, OpenOffice.org, Questnet (Support4Linux.com), Samba.org, theKompany, SuSE, TransGaming Technologies, TrustCommerce, Xandros, Ximian firma ve geliştirici grupları, Linux'u masaüstüne en çok kullanılan işletim sistemi haline getirmek için güçlerini birleştirdiklerini ve bir konsorsiyum oluşturduklarını açıkladılar:
http://www.desktoplinuxconsortium.org/
Yukardaki isimleri bir kez daha okuyun ve hepsini yanyana koyun; neler olacak, tahmin edebiliyor musunuz?

Linmodem sürücüleri para ile satılıyor!

sundance

Zamanında çok umut verdiğini belirttiğimiz Linuxant firması, son nesil HSF ve HCF Linux modem sürücülerini para ile satmaya başladı

Şirketten yapılan açıklamaya göre sözkonusu argenin ciddi zaman ve kaynak ayırma gerektirmesi üzerine bu yola gidilmiş. Sözkonusu sürücülerin full sürümleri $14.95´e satılırken 14.400kbps ile limitlenmiş halleri bedavaya (fakat kapalı kodlu olarak, dağıtılmakta.

HEV Kemerköy Okulları Linux Eğitimlerine başladı

erol

SuSE Linux'un Türkiye dağıtımcısı olan HEV Kemerköy Okulları SuSE tabanlı Linux eğitimleri vermeye başladı. Şu anda 6 farklı eğitim seçeneği sunan okul ileride LPI sınavlarını da desteklemeyi planlıyor. Daha fazla bilgi için www.kemerkoy.k12.tr/suse/