Linux Semineri (İstanbul) : Squid Web-Caching Proxy

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliğinde İstanbul'da linux semineri düzenliyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de oldukça yaygın olarak kullanılan proxy sunucusu Squid'in anlatılacağı seminerde, Squid'in yetenekleri, çalışma prensipleri, kurulumu ve ayarlarından bahsedilecek. 15.00'te başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı bilgi -

İlgili Yazılar

CeBIT Bilişim eurasia

mambo

Cebit 2002 fuarı 3-8 Eylül tarihleri arasında başlıyor. Bu sene Cebit'e Almanya, Bulgaristan, Hollanda, İngiltere ve Kore'den bilgisayar ve telekominikasyon firmaları da katılıyor. Cebit'in bu sene yaptığı bir değişiklik te isim ve logo değişikliği, tabi bütün hepsi bununla da sınırlı değil. Bilişim Fuarının teknoloji meraklıları ziyaretçilerinden başka vazgeçilmezi promosyon canavarları da bu sene tabi ki fuardaki yerlerini fazlasıyla alacaklardır. Bu canavarlarla fazla uğraşmak istemiyorsanız benim tavsiyem fuarı, 10:00 - 13:00 arası ziyaret etmenizdir. Fuarla ilgili daha ayrıntılı bilgi için CeBIT Bilişim eurasia

XML ve Web Servisleri Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 04 Ağustos 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. XML son on yıl içerisinde sadece web uygulamaları değil hemen tüm uygulama alanlarında verinin saklanması ve işlenmesinde ciddi avantajlar sağlayan bir standart olarak önümüze çıkmaktadır. Bu sunumda XML'in servis merkezli web uygulamaları yani web servisleri için olan önemi anlatılacak, tipik web uygulamaları gosterilecek, PHP ve Java ile yazılmiş web uygulaması kod örnekleri ile de konular somutlanacaktır.

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri - Bölüm Seminerleri

coskung

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölüm seminerleri devam ediyor.

Her salı saat 18'de yapılan seminerlerin bu haftaki konuğu fazlamesai camiasının LARWEDA olarak tanıdığı Ömür Özoral.

Seminerin konusu Mobil Teknolojiler

Yer: Dolapdere Kampüsü Z-39 no'lu sınıf.

O'Reilly OSCON 2007 Sunumları Internet'te

FZ

Dünyanın önde gelen araştırmacılarının, geliştiricilerinin, sistem yöneticilerinin, hukukçularının ve cemaat önderlerinin katıldığı OSCON 2007 konferansındaki sunumların dosyaları Internet ortamına kondu. Ağzımızın suyunu akıtan konferanstan birkaç başlık vermek gerekirse:

Linux Semineri : Delphi/Kylix ile cross-platform yazilim gelistirme

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği bugün saat 18.30'da Borland Kylix/CLX'i avantajlari ve dezavantajlari ile tartışılacağı, Delphi ile geliştirdiğiniz uygulamaların, Borland Kylix/CLX kullanarak Linux'a port etmenin yollari konusunda edinilen bilgilerin paylaşılacağı bir linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'ndeki seminer, her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz.
- Ayrıntılı bilgi -