Linux Semineri : Qmail Sunucusu

0
anonim
Linux Kullanıcıları Derneği, güvenliği ile ön plana çıkan ve hızla yaygınlaşan Qmail sunucusu semineri düzenliyor. Çarşamba günü saat 18.30`da Ankara Üniversitesi`nde başlayacak olan seminerin konuşmacısı Qmail için bir log analiz programı ve bir ldap yöneticisi yazan İsmail Yenigül.
http://www.linux.org.tr/

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Kurumsal PKI Uygulamaları

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 10 Ekim Çarşamba günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Açık anahtarlı şifreleme kullanımının yaygınlaşması ile, mektup alışverişinin yanında bir çok alanda açık/özel anahtar ile çalışılabileceği ortaya çıktı. Kurumsal uygulamalarından bahsedilecek ve neden uygulanması gerektiğinin üzerinde durulacaktır. Kurumsal uygulamalara örnek olarak, fiziksel giriş çıkış kontrolü, sunuculara erişim ve kimlik tespiti verilebilir.

1. Türkiye Fantezi ve Bilimkurgu Etkinliği

larweda

24 Haziran 2001 (bugün :-)) saat 12:00`da İstanbul Bilgi Üniversitesi`nde 1.nci Türkiye Fantezi ve Bilimkurgu Etkinliği "Fikir Rönesansı" gerçekleştirilecek. İthaki, Metis ve Ankira yayınevinin desteğiyle gerçekleştirilecek olan etkinlik, BK ve Fantezi edebiyatı hakkında seminerler, söyleşiler ve ufak bir film gösterisini içeriyor. Detaylı bilgi.

4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nden Notlar

tongucyumruk

Bir şenlik daha geride kaldı. Dört gün boyunca eğlenildi, seminerlere girildi ve oyunlar oynandı. Bana da şenliğin ardından olan bitenleri özetlemek düştü.

Aslında son zamanlarda ülkemizde de yaygınlaşan blog olgusu ve özellikle GNU/Linux konusu ile ilgili insanların bloglarının bir anlada "harmanlandığı" Gezegen Linux gibi sayfalar sayesinde çoğu insan şenliğe katılanların bloglarından şenliği günü gününe takip etme fırsatı buldu. Ben de biraz blog ayarında son dört gündeki gözlemlerimi topluca burada paylaşmayı tercih ettim.

Saatlerinizi Ayarlayın:Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri Başlıyor

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak 2003 yılında başlattığımız ve bir gelenek haline getirdiğimiz, yurtiçinden ve yurtdışından özgür yazılımla ilgili değerli konukları ağırladığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri etkinliğinin altıncısı 17 Nisan Cuma günü yani yarın sabah başlıyor.

Linux Semineri : Delphi/Kylix ile cross-platform yazilim gelistirme

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği bugün saat 18.30'da Borland Kylix/CLX'i avantajlari ve dezavantajlari ile tartışılacağı, Delphi ile geliştirdiğiniz uygulamaların, Borland Kylix/CLX kullanarak Linux'a port etmenin yollari konusunda edinilen bilgilerin paylaşılacağı bir linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'ndeki seminer, her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz.
- Ayrıntılı bilgi -