Linux Semineri : Virüsler

0
anonim
Linux Kullanıcıları Derneği Ankara seminerleri, bu kez de uzun seminerlerin unutulmaz konuşmacısı Serdar Köylü'yü ağırlıyor. Yarın Ankara Üniversitesi'nde saat 18.30'da başlayacak olan seminerlerde, anti-virüs yazılımlarının deva olamadığı bilgisayar virüslerinden nasıl korunacağız sorusuna yanıt aranacak. Detaylı bilgi ve tüm program burda.

Görüşler

0
tongucyumruk
Valla öyle bir kar yagiyorki su an Ankarada sanirim Serdar hocam monolog seklinde vermek zorunda kalacak semineri... kaç haftadirda bekliyordum simdi gidemiycem... umarim hava muhalefetinden dolayi ertelerler...
0
anonim
Yaa dabii... Penguen dedigin esas soguk ortamda yasar. Netekim 25-30 kisi vardi dinleyenler arasinda.

O kadar da bir kar yoktu zaten. Hele haftalardir beklenen bir seminer icin...

Cik cik cik...
0
tongucyumruk
penguen soguk ortamda yasar tabii ama soguk ortamda yolculuk yapamaz (yaklasik 20km) heleki ulasimi zorsa... Buralarda (konutkent) bayaa bi kar vardi (arabalar yollarda kayiyordu) haliyle cesaret edemedim. Giden 25 - 30 kisiyi takdir ediyorum o ayri...
0
anonim
Valla bende Batikent'ten gittim semineri vereyim diye.. Saniyorum burasida bir 20 km var. Neyse, gelenler kadar gelemeyenlerden de allah razi olsun. Bir dahaki sefer insallah diyelim.

Ama kar veya yagmurdan korkmak hakikaten yakismiyor bizlere. Ilim cinde olsa dahi gidip almak lazim. Ya sizce ?
0
sundance
hocam, ama hiç yakışıyor mu, böyle sessiz sedasız Fazlamesai`ye uğrayıp, anonim yorum yapıp gitmek ;)

Buyur bir üyemiz ol, çayımızı iç, tunneling üzerine bir iki laf edelim, belki FreeSwan hakkında filan soracaklarımız filan vardır :))

Kıvılcım Hindistan
a.k.a. Sundance
0
anonim
Sevgili Kivilcim;

Muhtelif tesebbuslerimde hep husrana ugramis oldugumdan, bir turlu nama yazili yorum yapma sansi bulamadim :(

Ben multi-browser calisiyorum, elimde 4 tane explorer, 2 tane Opera, Lynx, konqueror, netscape'in muhtelif versiyonlari var ve ne zaman hangisi kullanacagim belli olmuyor. Herhalde ondan olmali.

Birazda serde tembellik var. Her defasinda login olmak zor geliyor.

Yan tarafta login olmayi becermis bir pencere var. Maillere bir goz atayim..

0
sundance
Valla öyle bir browser farm ile başetmek kolay değil tabi. Linux altında Opera, Mozilla ve (altını çizerek ;) Links, Windows altında ise Opera ve Explorer kullanan birisi olarak şimdiye kadar maksimum on defa login olmuşumdur fazlamesaiye.
Cookielerimizden almaz mıydınız ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri - Linux, serbest yazılım ve Gelecek, Linux Kurulumu

NoLeafCLover

Gelecek A.Ş.'den Sn. Görkem Çetin Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde 27 aralık cuma günü bir seminer verecek, iki bölümden oluşan seminerin ilk bölümü saat 13:30,da `Linux, serbest yazılım ve Gelecek` hakkında, ikinci bölüm ise aynı gün saat 15:30'da `Linux Kurulumu` hakkında olacak. İlgilenenlere duyurulur. (dogu akdeniz uni. nerdemi? kibrista)

Linux Semineri : Kurumsal PKI Uygulamaları

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 10 Ekim Çarşamba günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Açık anahtarlı şifreleme kullanımının yaygınlaşması ile, mektup alışverişinin yanında bir çok alanda açık/özel anahtar ile çalışılabileceği ortaya çıktı. Kurumsal uygulamalarından bahsedilecek ve neden uygulanması gerektiğinin üzerinde durulacaktır. Kurumsal uygulamalara örnek olarak, fiziksel giriş çıkış kontrolü, sunuculara erişim ve kimlik tespiti verilebilir.

Muhakeme Yürütme ve Karar Vermede Buluşsal Yöntemler

FZ

Seminer özeti: Klasik rasyonalizm öğretilerini temel alan araştırmalar, insanların zihinsel süreçlerini (muhakeme yürütme ve karar verme) çeşitli matematiksel ve istatistiki modellere dayanarak açıklamaya çalışırlar.

İnsan davranışları ve modeller arasındaki uyuşmazlıkların ise ya modellerin yetersizliği ya da birtakım bilişsel önyargılar sonucu oluştuğu düşünülür. Klasik rasyonel normların altında yatan varsayım, insanın belirli bir durum karşısında doğru karar verebilmesi için, elindeki bütün bilgileri göz önüne alması ve bunları bir şekilde birleştirerek işlemesi gerekliliğidir. Oysa insanların karar verme sürecinde bu kadar detaylı analizler yaptıkları ve insan beyninin kısa sürede bu kadar yüksek miktarda hesaplamalar yapabileceği oldukça şüphelidir.

Bu konuşmada, klasik yaklaşımlardan radikal bir şekilde ayrılan ve zihinsel süreçlerin birtakım buluşsal yöntemler vasıtasıyla gerçeklendiğini savunan yaklaşımlar anlatılacaktır. İnsanlar, içinde bulundukları durumlara bağlı olarak farklı buluşsal yöntemler kullanmaktadırlar. Bunlardan karar verme süreci açısından temel oluşturan bir kaç tanesinin çalışma prensipleri açıklanacak ve çeşitli örneklerle gerçek hayatta da geçerli oldukları gösterilecektir.

Linux Semineri : Glib ile Programlama - II

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 7 Mayıs Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, geçen ay ilk bölümü anlatılan Glib kütüphanesi ile programlamanın ikinci bölümü anlatılacak. Seminer saat 18:30'da başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi -

Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen 8. seminerin konusu "Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme". Kullanıcı arabirimi ve ergonomik yazılım tasarımı ile ilgilenen arkadaşların dikkatini çekebilecek olan bu seminerin konuşmacısı ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Mehmet Göktürk.

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 29 Nisan 2002
Saat : 18:30