Linux üzerinde Dreamweaver: Rüya değil...

0
conan
Shibumi'nin son oylamada yaptığı bu yorumundan sonra Dreamweaver`ı (v 4) Linux altında çalıştırmak için yaptığım kısa uğraş sonucu elde ettiklerimi yazayım. Belki birilerine yardımı olur.

Şu anki sistemim RedHat 7.2. wine kurulu ve default setup`ı ile işe başladım.

Not: Çalışan bir wine'ınız olduğunu varsayıyorum. (En azından mIRC çalıştıran ;)

[conan@conan conan]$ wine -v
Wine release 20010731

Default config`e eklediğim tek sey PATH kısmına Dreamweaver`ın bulamadığı Resource.dll için bakması gereken yer olan C:\Program Files\Macromedia\Dreamweaver 4\Configuration dizini oldu (Not: uzun uzun yazamazsınız 8:3 çalışalım: c:\progra~1\Macrom~1\Dreamw~1\Config~1;)

Belirtmeyi unutmadan wine ayarlarınız $HOME/.wine içindeki config içindeki dosyada. Bu dosya kendi kendini bayağı açıklayıcı yapılmış.

[conan@conan Dreamweaver 4]$ ./Dreamweaver.exe
FIXME:pthread_rwlock_rdlock
FIXME:pthread_rwlock_unlock
..... Söylen söylen söylen. blah blah blah....
Veee sonuçta wine ile Linux altında çalışan bir Dreamweaver`ım oldu.

AMA: Ne yazık ki WYSIWYG penceresi bir türlü aktif hale gelemedi. Aslında ana pencere önümde ama içindekiler arka planda kalan pencerelerin çizimleri. Bu da beni "Direct Draw problemi mi acaba?" diye düşündürmedi değil... Sonuçta wine mailing list arşivlerine hızlı bir göz attığımda bu sorunu yaşayan tek kişi olmadığımı farkettim (mutlu muydum bilemiom...) Neyse sonuçta sanırım WYSIWYG ekranı görebilmeye şu kadarcık kaldı. (Bir iki Javascript hatası dışında... Bu arada Dreamweaver`ı çalıştırmaya uğraşırken çoğunlukla JavaScript teknolojisinden yararlandığını da keşfettim :P ) Neyse programı tamamen çalıştırmayı başardığımda buraya sonucunu yazarım ;)

Belki de birileri bu steplerden geçip çalıştırabilir de burda eksik kalanı tamamlar ;)

Görüşler

0
conan
Yazi yayinlanirken backslashler cikmamis. Dizinleri path'e ekleyebilmek icin backslash'leri kullanmak gerekiyor tabii ki ;)
0
Roadrunner
wine ile starcraft calistirdiktan sonra . dreamweaver mis peh peh

backslash ler yerin html kodunu koymus olabilir misin ? ... backslash in html codu var mi ? belki utf 8 kod gerektiriyordur ...

bilmiyorum
0
conan
roadcum, starcraft`im da harika calisio wine ile. Ama her seferinde 640x480 yapmaktan biktigim icin windows aciom ;)

Arada gelsene olm buralara. Gezdirim seni :)
0
larweda
Backslash`lerin çıkmaması HTML`in backslash`i yorumlayamamasından değil, PHP`nin yazıyı db`de saklarken ignore etmesi. FM`de yazı içine backslash koymak için iki defa backslash kullanmak gerekiyor. (yani \\\\ yazınca yazıda \\ görünüyor, mesela \\\\ görünmesi için yazıya \\\\\\\\ yazmak gerekir, \\\\\\\\ için se \\\\\\\\\\\\\\\\ , vs. vs. :-)

Her neyse, yukarıdaki yazıdaki backslash`ler tamamdır.
0
SHiBuMi
Bunu bir de HomeSite ile deneyeyim ben vakit bulunca. Bu arada Butch bana geçen gün PHPEdit isimli bir programdan bahsetti, indirip denedim ve oldukça iyi, bahsettiğim aynı anda birden fazla dosya üzerinde çalışabilme özelliğine sahip ve hatta HomeSite'dan daha iyi düşünülmüş bir şekilde sahip. İlgilenenler www.phpedit.com adresinden indirebilirler. Adam en iyi PHP editörünü yazdım demiş, gerçekten güzel iş çıkarmış.
0
PCc0d3r
ee calistirabildiniz mi bare phpED'i linux altinda
ben gerci bluefish'i tavsiye derim editor arayanlara ama neyse

bir de dreamweaver'? calistirmayi deniyen arkadas acab linux icin screem programina goz atti mi?
0
anonim
Dreamweaver`i calistirmayi deneyen arkadasin ne yazik ki, hardware problemi nedeniyle butun isletim sistemi uctu ;)

Screem de WYSIWYG degil ne yazik ki. Ama yine de basarili bir program bence.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Torvalds: Performans testlerini sıklaştırıyoruz

sefalet

Linus Torvalds, çekirdeklerdeki açıkların ortaya çıkarılması için benchmark performans testlerinin daha sık yapılması için çağrı yaptı.

Açık kaynak Linux işletim sisteminin tasarımcısı Linus Torvalds performans testlerinin önceki çekirdeklerde gözden kaçan eski açıkları ortaya çıkaracağını savunuyor.

Kernel Mode Linux

anonim

User Mode Linux projesini pek çok kişi duymuştur. Özellikle sanal-sunucu hizmeti verme konusunda büyük kolaylıklar sağlayan bu uygulamanın bir de tam aksi olan Kernel Mode Linux var. Uygulamalarının hepsinin kernel mode da çalıştığı bu proje için, proje sahibi Toshiyuki Maeda nın iddası projenin sistemde gözle görülür seviyede performans artışı sağladığı; buna karşın güvenlik açısından bir dezavantajının bulunmadığı. Şimdilik yalnızca IA-32 desteğine sahip proje için gerekli çekirdek yamaları ve dokümantasyonu bu adresten edinebilirsiniz.

Securing Linux Version 2

sundance

Securing & Optimizing Linux: RedHat Edition (Redhat Bible) V2 çıktı...

OpenDocs Publishing`in en yeni kitabı olan V2, RedHat 7.1`i de kapsamakta ve 'çok güvenli değil' diye bir çok Linux admini tarafından burun kıvrılan RedHat`ı sıfırdan, maksimum güvenlikte kurmak ve yönetmek için eşsiz bir kaynak sunuyor.

Linux masaüstü ve Gstreamer

roktas

Freedesktop.org'un tesisiyle Linux masaüstünün geleceğini şekillendirecek bir çok değişiklik vuku buluyor. Bu değişiklikler arasında göze çarpan önemli bir gelişme de masaüstü multimedya çatısı. GNOME projesi 2.2 ile birlikte Gstreamer üzerinde karar kıldı. Esas itibarıyla platform bağımsız olarak tasarlanan Gstreamer zarif ve modüler yapısıyla alternatifleri olan xine ve mplayer'i geride bırakmış gözüküyor. OSNews'de çıkan bir makale Gstreamer'i tanımak isteyecekler için dolgun bir içerik sunuyor. Linux'un masaüstü cephesinde yaygınlaşması noktasında gelişime muhtaç en önemli alan olan multimedya'nın geleceğini görmek isteyecekler için de okunması faydalı olacaktır.

LINUXnet'in 2. sayısı bayilerde

MaXCoDeR

Türkiye'nin ilk ve tek Linux dergisi LINUXnet'in 2. sayısı bayilerde! LINUXnet yeni sayısında %10 daha kalın, bir CD daha fazla hediyeli.

LINUXnet'in hediyesi toplam 6 CD'de Mandrakelinux 10.1 Community, SUSE 9.1 Personal, Knoppix 3.6 ve LINUXnet Özel CD'si yer alıyor.

Derginin tüm içeriğini görmek için www.linuxnet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.