Linux yüklü dizüstü!

0
velista
Bir süre önce bu sayfalarda, Türkiye'deki dizüstü markalarının Windows işletim sistemsiz dizüstü satmamasını tartışıyorduk...

Bugün posta kutuma düşen bir basın bültenini sizinle paylaşmak istedim. Kelimesine dokunmadan aşağı koyuyorum...




Dostlukla
Ali Işıngör
Focus

Notebook Tutkunlarına Datron’dan Süper Kampanya…

Datron’un Kampanyasında Notebook’lar PC Fiyatına.

Türkiye Notebook pazarındaki payını hızla yükselten Datron, yeni kampanyasında CFX serisi Linux yazılımlı Notebook’ları PC fiyatına satışa sundu.

Datron’un başlattığı kampanyayla Notebook’lar PC’lerin tahtını sallayacak. 15 inch LCD’li PC fiyatına Notebook satışı başlatan Datron’un kampanyasıyla kullanıcıların dikkati Notebook’lara çevrildi. PC ile Notebook arasındaki seçimini, aradaki fiyat farkı nedeniyle erteleyenler için Datron'un kampanyası büyük fırsat. Kampanyadan Datron CFX serisi Linux yazılımlı Notebook’lara 899 Dolar’a sahip olabililirsiniz.

Datron CFX’in ince ve antişok özelliği sayesinde darbelere karşı dayanıklı olan kasası dikkat çekiyor. Datron Notebook, Centrino teknolojisinin sağladığı kablosuz bağlantı avantajıyla günlük hayatınızı kolaylaştırıyor.

Mandrake Linux 10.1 Türkçe sürümüne de sahip olan Datron Notebook’la birlikte tüm ofis ihtiyaçlarınızı karşılayacak kelime-işlem ve hesap tablosu içeren ek ofis yazılımlara da sahip olacaksınız. Datron CFX Notebook’unuzla DVD izleyebilir, MP3’lerinizi de dinleyebilirsiniz

Datron Notebook’a sahip olmak için tüm Teknokolik Mağazalarında Koçbank ve Card Finans kredi kartlarına peşin fiyatına 12 ay taksit avantajını kaçırmayın.

Görüşler

0
zentoo
Birkaç sorum var.


1. CFX serisininin teknik özellikleri nedir? Websitesinde bulamadım.


2. Datron bu laptopları halen PC Chips firmasına mı ürettiriyor?


3. Mandriva ya bir bağış söz konusu mu? Genelde Mandriva bağış kabul ederek satılır. Datron (Ufotek) neder?


4. Neden Mandriva?



Teşekkür ederim.
0
berkin
Selamlar,

Zamanında bu dizüstü makineleri test etmiştim. Datron'un CX(+son takı; ör: CXA) serisinde kullandığı kasa (bütün yuvaların ve havalandırmaların yerleşmesi) iki makineyi üst üste koyduğunuzda Acer Travelmate 802 serisiyle aynıydı (benzer değil, birebir aynı). CXA serisinde de ekran çözünürlükleri aynıydı (1400x1050; ama düşüm modellerde kırpılıyor hâliyle). Belki bu üreticiyi keşfetmemize yardımcı olur. Zamanında bir özel bir toplantıda üretici ismini duymuştum; fakat ne yazık ki aklımda kalmadı şimdiye. CFX'in de görünürde aynı kasaya sahip.

Teknik özellikler için bu adrese bakabilirsiniz. Siteleri ilginç; ama biraz uğraşıp keşfettim :)

Görüşmek üzere, esen kalın.
0
berkin
daha ziyâde böyle olacak adres, özür dilerim http://www.ufotek.com/ushop/urun_goster.php?kod=NB.DA-CF15F2K44L
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux´la İlgili Video-Yayın

St

IBM 30 Nisan ve 6 Mayıs'ta Linux'la ilgili bir webcast düzenliyor. IT yöneticilerinin neden Linux'u tercih ettiklerini hakkındaki webcasti canlı olarak izleyebilirsiniz. 30 Nisan´da, Türkiye saatiyle saat 18.00´de. Sakın geç kalmayın. Üyelik işlemlerinizi ise www.techonline.com adresinden yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınız:

LindowsOS 4.5 İncelemesi

ghanthar

Linuxmerkezi LindowsOS 4.5 in bir incelemesini yayımladı, buradan ulaşabilirsiniz.

MS Exchange Uyumlu GNU/Linux

DJENGIN

Novell, yeni “Ximian® Connector for Microsoft Exchange” çözümüyle Linux masaüstü kullanıcılarının Microsoft Exchange 2000/2003’e erişimlerini sağlıyor. Bu yeni çözüm sayesinde Linux masaüstü kullanıcıları Microsoft Exchange’deki e-postalarına, takvimlerine, grup programlarına, adres defterlerine, görevlerine, klasörlerine ve taslaklarını erişip, bunları kolayca yönetebilme olanağına kavuşacaklar. Novell, ‘oneNet’ vizyonunun bir göstergesi olan ‘Ximian Connector for Microsoft Exchange 2003’ün, sayısı hızla artan kurumsal Linux masaüstü kullanıcılarının Exchange ile birlikte çalışma ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirtti. Ximian Evolution ile birlikte çalışan Ximian Connector for Microsoft Exchange, Linux tabanlı sistemlerle kişisel ve grup bilgi yönetimi çözümü sağlamış oluyor. Böylece Novell, farklı sistemleri birbirleriyle ilişkilendirerek kullanıcılara gereksinim duydukları kaynaklara istedikleri zamanda erişme olanağı tanıyor.

Linux Kernel 2.6: Nasıl buraya gelindi ?

sundance

On yılı aşkın yolculuğunda 2.6 kernel ile önemli bir aşamaya gelen Linux, ticari Unixlerden ileri olan ve şirketlerin önemli ihtiyaçlarına cevap veren özellikleriyle (64Gb Ram adresleme, terabytelarca dosya alanı vs.) ölçeklenme problemini de geride bırakmışa benziyor.

Taş gibi sağlam 2.2, yepyeni özellikleri ile 2.4 derken sunucu piyasasına olduğu kadar masaüstüne yönelik yenilikleri de bünyesinde barındıran 2.6 kernel nasıl geliştirilmiş, öncekilerden farklı ne gibi araçlar ve yöntemler uygulanmış konusunda IBM DeveloperWorks yine muhteşem bir makale hazırlamış.

Film Gimp

tongucyumruk

Herhalde Linux'la veya grafikle (tercihen her ikisiyle birden) uğraşan herkes ünlü grafik editörü GIMP'i az çok duymuştur. Özellikle Linux kullanan grafikerlerin gözdesi olan GIMP şimdi Hollywood yollarına düştü.

Son yıllarda özellikle SGI'ın piyasadan çekilmesiyle film sektöründe oluşan boşluğu dolduran Linux şimdi bu sektöre iyice yerleşecek gibi gözüküyor. Film Gimp için kısaca GIMP'in video düzenleme dünyasına uyarlanmış hali diyebiliriz.