Lockheed Martin´den Linux projesi

0
urxalit
Newsalert´teki habere göre Lockheed Martin tasarım projelerinde Linux kullanmaya başlıyor. Haberin devamı için buraya tıklayabilirsiniz.
...
The $200 billion JSF program is an ambitious 25-year plan to upgrade the current fleet of U.S. fighter planes. Maryland-based Lockheed Martin bagged the deal Oct. 26, beating out Boeing Corp. in a highly anticipated announcement made by Air Force Secretary James G. Roche.

With an initial $18 billion down-payment by Pentagon, Lockheed Martin has started off the production of the single-engine stealth aircrafts by outsourcing Open Source solutions to German firm SuSE Linux.
...

(200 milyar dolarlık JSF programı hali hazırdaki Amerikan Hava gücü savaş uçaklarını 25-yıl içinde yeneilemeyi içeriyoe. Hava kuvvetleri sekreteri James G. Roche'nin açıklamasına göre, Maryland'de kurulmuş olan Lockhead Martin, 26 Ekim'de yapılan ihalede Boeing firmasını yenerek ihaleyi almayı başardı.

Lockheed Martin, Pentagondan aldığı 18 milyar dolar ön ödeme ile tek motorlu yakalanamaz uçak üretimi projesine başladı. Proje bünyesine de Alman SuSE Linux firmasına yaptırdığı açık kodlu çözümleri dahil ediyor.

...)

Görüşler

0
erolozcan
Bu haberin uydurma oldugu ortaya cikti. Asagidaki
linkten detayi okuyabilirsiniz :

http://linuxtoday.com/news_story.php3?ltsn=2001-11-20-003-20-NW-SW-SS

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gentoo sunar : Gentoo Linux 2004.3

mos

Önceki sürümlerde göze çarpan bir çok hatanın giderildiği, pek çok paketin güncellendiği 2004 'un bu son sürüm Gentoo Linux'u hakkındaki orijinal haberi ve sürüm bilgilerini buradan okuyabilirsiniz.

Novell, SuSe 9.1`i duyurdu

yuxel

Novell, Gnu/Linux 2.6 ile gelen ilk ticari dağıtım olma özelliğine sahip olan SuSe 9.1'i duyurdu. Kişisel sürümü $29.95, profesyonel sürümü ise $89.95 'den satılacak olan 9.1, Gnome 2.4.2 ve KDE 3.2.1 masaüstü ortamlarını içeriyor. Dağıtımda ayrıca Softmaker firmasında üretilen TextMaker(kelime işlemci) ve Planmaker(tablolama) ofis programları da gelmekte.
Slashdot | Newsforge | Eweek | Madpenguin

Unilever de GNU/Linux dedi...

FZ

Dünyanın sayılı şirketlerinden Unilever'in Global Bilgi Organizasyon başkan yardımcısı Martin Armitage, şirketin mevcut firewall, web ve posta sunucu sistemlerinin GNU/Linux üzerinde çalıştığını ve bu sayede epey tasarruf yapabildiklerini belirtti.

Linux masaüstü ve Gstreamer

roktas

Freedesktop.org'un tesisiyle Linux masaüstünün geleceğini şekillendirecek bir çok değişiklik vuku buluyor. Bu değişiklikler arasında göze çarpan önemli bir gelişme de masaüstü multimedya çatısı. GNOME projesi 2.2 ile birlikte Gstreamer üzerinde karar kıldı. Esas itibarıyla platform bağımsız olarak tasarlanan Gstreamer zarif ve modüler yapısıyla alternatifleri olan xine ve mplayer'i geride bırakmış gözüküyor. OSNews'de çıkan bir makale Gstreamer'i tanımak isteyecekler için dolgun bir içerik sunuyor. Linux'un masaüstü cephesinde yaygınlaşması noktasında gelişime muhtaç en önemli alan olan multimedya'nın geleceğini görmek isteyecekler için de okunması faydalı olacaktır.

Firewall kullanım amaçlı küçük linux distro?

raistlinthewiz

Bu bir haberden çok Slashdot.org dakilere benzer bir soru:
Çok düşük hardware`lerle çalışabilecek küçük bir linux distro arıyorum.
Bu distro internet bağlantısının yapıldığı makinede firewall olarak kullanılacak? Düşük konfigurasyonlu pc`lerde bana masın demeyen, sadece firewall amaçlı hazırlanmış bir linux distro biliyormusunuz?