LUDWIG ve Robotların Neşeli Dünyası

0
FZ
LUDWIG ortalama bir insanın %80'i kadar bir hacme sahip, iki kollu (her biri üç serbestlik derecesine sahip), dönebilen kafası üzerinde stereoskopik kamera taşıyan insansı bir robot. Diğer insansı robot örneklerine kıyasla daha az serbestlik derecesine sahip çünkü geliştirilmesindeki esas amaç algılama, bilgiyi temsil etme ve tanıma problemleri üzerinde çalışan araştırmacıların bu konular üzerinde yoğunlaşmalarını sağlamak...
Diye sürüp gidiyor söz konusu robotun tanıtımı. Imperial College'de doktorasını sürdürmekte olan elektronikçi dostum Seçil'in bana gönderdiği bir e-posta üzerine dayanamadım ve süper eğlenceli videolarını da web sitesinde izlediğim bu robotla ilgili haberi sizinle paylaşmak istedim.

Bu arada çok fazla kurcalamadım ama bence LUDWIG ile meşhur filozof Ludwig Wittgenstein'a göndermede bulunmuşlar, topların rengine ve filozofun renklerle ilgili yazılarına dikkat! (hayır, hayır, bence Beethoven değil ama gene de yaratıcılarına sormak lazım tabii).

Görüşler

0
Necrodome
:) top takip videosu gerçekten de çok eğlenceli. daha önce böylesine gerçekçi bir izleme izlememiştim(ne dedim şimdi ben :)
0
FZ
Özellikle de adam topu sakladığında sevimli robotumuzun çılgınlar gibi kafasını sağa sola çevirip topu araması ve sonra top ortaya çıkınca hemen yerini tespit edip sakinleşmesi görülmeye, izlemeye değer bir manzara doğrusu! :)
0
conan
hepsinden onemlisi turuncu topla mavi topu karistirmiyor ;)
Benim kedi de boyle. Ama o pengueni saklayinca soldaki kirpiye saldiriyor hehehe :)
0
FZ
Kedinin firmware'ini kontrol ettin mi? WinCat mi yoksa LinCat mi?
0
anonim
.avi dosyasını indirdim ancak codec yok heralde izleyemedim :(
0
FZ
İzlemeye çalışırken Internet'e bağlanma imkânın var ise bir de öyle dene, büyük ihtimalle gerekli codec yazılımını tespit edip otomatik olarak sistemine yükler.
0
conan
http://world.honda.com/ASIMO/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Müslümanlar İçin Kutsal Bilgisayar Yapıldı

FZ

Müslümanlar için kutsal bilgisayar yapıldı. Hayır bu bir asparagas falan değil, Almanya'da yaşayan Mustafa Güner tarafından Segun şirketince çıkarılan KAABA (yani Kâbe) bilgisayarı siyah kasası, üzerindeki kutsal Arapça yazıları ve ilginç tasarımı ile görenlerde karmaşık duygulara yol açıyor.

Tabii bir süre sonra insanın aklına şu sorular geliyor: Kutsal gelenek ile teknolojik tasarımı birleştiren bu bilgisayar hangi işletim sistemini çalıştırmalı? Acaba kritik bir iş ortasında sistem göçerse ne olacak? Peki ya üzerinde kutsal yazılar bulunan bu bilgisayarı 5-6 yıl sonra çöpe atabilecek misiniz?

İlgili kişiler bu bilgisayarın distribütörlüğünü alma hayalleri kuradursun, FZ konu ile ilgili yol açacağı spekülasyonları şimdiden merak ediyor ;-)

NVIDIA Entegre AMD Tesisi Sürüm -2

elrond

NVIDIA yeni chipsetini buglarından arındırmış görünüyor. nFORCE-2 seri üretimine başlanmış. Benim nedense Riva128'den beri bu adamlara bir sempatim var. nForce2'yi ne zamandır bekliyordum, en sonunda çıktı! Hardware testi yapanlara referans boardlar dışında markalı boardlar gitmeye başlamış (Asus A7N8X en öne çıkan)
nForce1(?) pek tutulmadı nedense. Ben çıktığı gün aldım, iyikide almışım her şeyinden memnun olduğum ilk mainboardum Asus A7N266-D. Neyse nForce-2'nin temel özellikleri şöyle...

USB Hafızalı Saat

tongucyumruk

USB yuvasından bağlanan flash hafıza kartları disketlerin pabucunu çoktan dama attı. Ufak boyutu, uyumluluğu ve bir okuyucuya ihtiyaç duymayan yapısı sayesinde bu ufak hafıza kartları herkes tarafından çok tutuldu. Ancak daha sonra bunları nasıl taşıyacağımız problemi ortaya çıktı. Her ne kadar küçük ve hafif olsalar da orada, burada unutabiliyorduk, üstelik zaten tıklım tıklım olan cebmize de fazladan bir alet daha koymamız gerekiyordu. Bunun üzerine anahtarlık, ufak fener gibi değişik biçimlerde USB hafıza ürünleri piyasaya çıktı. Ancak bu yeni ürün son noktayı koyacak gibi.

Apollo I'i Kontrol Eden Bilgisayarı Sıfırdan Yapmak İster Misiniz?

FZ

Evet, insanoğlunu Ay'a taşıyan uzay aracını kontrol eden uçuş kontrol sistemi. userfriendly.org sitesinin günün linki bölümüne bakarken gördüm bu fantastik siteyi.

AGC (Apollo Guidance Computer) sistemini yeniden inşa etmeye dair olarak proje sahibi şunları diyor:

İlk geliştirilmiş bilgisayarlar ilginçtir. Çünkü basit cihazlardır, dolayısı ile tüm bilgisayarı donanımdan yazılıma dek tamamen anlayabilirsiniz.

AGC ilk geliştirilmiş bilgisayarlar arasında en ilgincidir çünkü Ay'a insan taşıyan ilk uzay aracında kullanılmıştır ve ilginç mimari özellikleri vardır.

İşlemci pazarında sıcak rekabet

larweda

Geçen hafta Intel'in ardından AMD de silikon mikroişlemci fiyatlarını düşürdüğünü açıkladı. Geçen haftasonu Intel P4, PIII, Celeron ve düşük voltajlı işlemcilerinin fiyatlarını ortalama %23 oranında düşürmüştü, iki gün sonra da AMD, Athlon ve Duron serisi işlemcilerini ortalama %31 oranında düşürdü. Keşke kriz devalüasyon vs. olmasaydı, o zaman belki sevinebilirdik.