Luminocity

0
cbc
OpenGL tabanlı bir pencere yöneticisine eklenen yay tabanlı modellenmiş pencereler ve ötesi. Geleceğin pencere yöneticisi karşınızda: Luminocity

Görüşler

0
Ulath
Geleceğin masaüstü yöneticisi olmaya aday olan bir diğer yazılım ise Looking Glass 3D. Bu yöneticinin en büyük avantajı hala hazırdaki yazılımları değiştirmeden 3D ortamda çalıştırabilmesi. Bence üzerine düşülmesi ve düşünülmesi gereken bir proje.

Bir de live linux cd'si var fakat ben çalıştırmaya muaffak olamadım. :)
0
tongucyumruk
Luminocity bildiğim kadarıyla Project Looking Glass'tan farklı birşey. Bir kere Java ile yazılmamış... keh keh keh...

Luminocity de aynı Looking glass gibi bir pencere yöneticisi, aynı zamanda compositing (bu kelimeye türkçe karşılık var mı?) işlerini de yürütüyor. Luminocity'yi diğer pencere yöneticilerinden ayıran en büyük özellik ekrana yapacağı çizimler için OpenGL kullanması ve her pencerenin de aslında bir texture olması. Aynı Looking Glass gibi Luminocity'de sadece bir pencere yöneticisi olduğundan halihazırdaki uygulamalarda herhangi bir değişiklik gerekmiyor.

Looking Glass ile Luminocity'nin bir diğer önemli farkı ise Looking Glass'ın baştan son üç boyutlu bir çalışma ortamı sağlaması. Luminocity ise sadece OpenGL vasıtasıyla pncerelere bazı hoş efektler veriyor. Tabii daha sonra geliştirilip Looking Glass seviyesine gelmemesi için bir sebep yok.

Son olarak Luminocity sadece bir teknoloji şovu. Gnome geliştiricileri Luminocity'yi her tür "bleeding edge" teknolojiyi denemek için bir platform olarak kullanıyorlar. Luminocity içerisinde pişip yeterince olgunlaşan özellikler ise Gnome masaüstünün öntanımlı pencere yöneticisi olan Metacity'ye aktarılıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net @ 2005

FZ

Tüm fazlamesai.net camiasının, üyelerinin, sessiz okurlarının, aktif katılımcılarının, kısaca bu siteyi öyle ya da böyle bir şekilde farklı kılan herkesin yeni yılını kutlarız.

Dileriz 2005 hepimize mutluluk, sağlık, huzur, zevk, başarı ve en önemlisi barış getirir.

2005 yılında yeni ve heyecanlandırıcı projelerle, birbirinden ilginç haberlerle ve önemli tartışmalarla yine karşınızda olacağız.

Bizi izlemeye devam edin...

fazlamesai.net ekibi

Ian Murdock Burada, Richard M. Stallman Burada FM Okurları Nerede?

FZ

Ziyaretçiler bir bir gelmeye başladı. Debian projesinin kurucusu Ian Murdock şu anda Bilgi Üniversitesi kampüsünü ziyaret ediyor. Diğer yabancı konuklar da gelmeye başladı. Richard Stallman da varmak üzere.

27 Şubat, yani Cuma, yani yarından itibaren İstanbul Bilgi Üniversitesi gümbür gümbür 3 günlük bir Özgür Yazılım ve Açık Kaynak etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Gelebilecek tüm FM takipçilerine kapılar ardına dek açıktır, herkesi bekliyoruz. Gelmeyenleri kara listeye alıp dövücez :-P

EncFS: Şifreli Dosya Sistemi (TÜRKÇE)

sundance

EncFS, pratik kullanımlı ve performanslı bir şifrelenmiş dosya sistemi. En önemli iki özelliği, şeffaflığı ve dizin bazında şifreleme yapabiliyor olmanız.

EncFS'in özelikleri ve nasıl kullanılabileceği konusunda Cuma günü Linux DevCenter'da yayınlanan makalemin daha geniş ve Türkçe halini (kesinlikle çeviri değil ;) yazının devamında bulabilirsiniz.

Açık kaynak ve Özgür yazılım hakkında bir anket

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Açık kaynak ve Özgür yazılım hakkında akademik bir anket yapılıyor. Bu çalışmanın bizlere Türkiye'deki özgür yazılım bilincini göstermesi ve kullanımını doğru şekilde ölçmesi için katılım çok önemli. Aşağıdaki adresten sizde katılır ve paylaşırsanız seviniriz.

Anket (Google Docs)

Fazlamesai.net Radyoda

sundance

Bugün (20 Şubat 2002) Saat 14:30`da Burç FM`de küçük bir söyleşiye Fazlamesai ekibi olarak katılacağız.

\r Eğer ilginizi çekerse bulunduğunuz bölgedeki Burç FM frekanslarından radyo ile ya da online olarak dinleyebilirsiniz.