Madonna´nın Web Sayfası Neden Hacklendi?

0
anonim
Internet'i kontrol edebileceğini düşünenler geçen hafta güzel bir ders aldı.

Her şey Madonna'nın sesini popüler bir anti-korsanlık tekniğinde kullanması ile başladı. Warner Music Group Madonna'nın yeni şarkıları gibi görünen dosyaları p2p dosya paylaşım ağlarına koydu. Dosyaları indirenler şarkının ilk 10 saniyesinden sonra şarkıcının "What the f**k do you think you're doing" diye küfür edişi ile karşılaştı.
Bazıları Madonna'nın korsanlığa karşı kendi araçları ile savaşmasını zekice buldu. Fakat hacker'lar kısa süre içinde şarkıcının web sitesini hack ederek küfürü iade ettiler (This is what the f**k i think i'm doing) ve şarkıcının yeni çıkacak olan albümündeki şarkıları siteye koydular. Sitede ayrıca TechTV'de canlı yayın sunumlar yapan ve kurucu üyelerinden olan Morgan Webb'e de bir evlenme teklifi vardı. Sitenin hack edildiğinde alınan bir ekran görüntüsü aşağıdaki adreste görülebilir: http://www.curlio.com/new_showarticle.php?id=3899

Bazıları da Madonna'nın bu ünlü sözünü yaratıcılıkları ile birleştirerek remix'ler hazırlıyorlar: http://www.madgelloland.org/irixx/madonna/index.html

Kaynak: http://www.olympos.org/article/articleview/1061/1/1/

Görüşler

0
murat09
RIAA [www.fazlamesai.net] bu haberdeki günahlarının bedelini ödemiş ve ödemeye devam edecek. Ve, kendine 'hackerim crackerım bankalarda garantili güvenlik açığı bulurum' diyenlerin önce bir tevbe ve istiğfar edip o dahi yetmez ise, 7 sene Zen öğrenmelerini öneriyorum. Saygılarımla.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye`den Wired ve Slashdot`a haber: Sağolasın RTÜK

sundance

Bu ilk değil sanırım son da olmayacak, fakat dillere destan gönüllere ferman RTÜK yasası ile, Wired ve Slashdot'a haber olduk.

Gönül isterdi ki IT alanında bir gelişme ile haber olalım, ama kısmet buymuş, neyse hıyarın teki demiş ya `reklamın iyisi kötüsü olmaz` diye herhalde geek patlaması yaşarız bu haberlerle bu yaz :)) Teşekkürler TBMM, teşekkürler hükümet.

Telnet ile çeşitli protokollerin uygulamalı kullanımı

honal

Internette kullandığımız her servise ait özelleştirilmiş yazılımlar vardır. Mesela, mail alıp gönderebilmek için pop3 ya da Imap özelliklerini destekleyen bir mail istemcisine(Microsoft Outlook, Mozilla ThunderBird), IRC kanallarında muhabbet edebilmek için bir IRC istemcisine(Mirc, Xchat), FTP yapabilmek için yine bir ftp istemcisine(CuteFTP). Tüm bunları özelleştirilmiş programlar aracılığıyla yaparız. Bu aracı programlar kullandığımız her bilgisayarda olmayabilir, ya da herhangi bir sebeple kullanamayacak durumda olursak yardımımıza mazisi oldukça eski olan telnet uygulaması yetişir. Bu yazıda telnet kullanarak bazı servislerden nasıl yararlanabileceğimizi inceleyeceğiz..

Searchlores.org

sundance

Bundan yedi yıl kadar önce, Galata´da bir öğrenci evinde Fravia´nın Searchlores.org sitesi ile karşılaşmıştım. Kendine özgü yapısı, başta arama motorları olmak üzere bir çok konuda ilgi çekici teknik makaleleri, derin kütüphanesi, usta çırak ilişkisinde sınıfları ve vaka incelemeleri ile çok değişik bir siteydi. Internet´in kişisel özgürlüklere karşı kullanılmasına sinirlenen Fravia daha o zamanlarda kullandığı exploitler ile Explorer ile siteye girerseniz makinanızı çakılıyordu (Opera ile bu sayfalarda tanıştım ilk ;)

Yıllar sonra Netcat hakkında bir şeyler ararken bu sayfaya rastladım. Sanki eski bir dostu görmüş gibiydim. Bu süre içinde Fravia çizgisini korumuş, dahası yeni yazı ve makaleler ekleyerek sayfalarını zenginleştirmişti. Tavsiye ederim bir dolaşın sitede eminim ilginizi çekecek ya da sizi çok şaşırtacak bir şeyler bulacaksınız.

USB ADSL Modemler ve GNU/Linux Ayarları

FZ

Debian GNU/Linux, Türkçeleştirme ve Modem konularından sorumlu Internet bakanımız, değerli FM üyesi roktas bu sefer leziz bir ADSL ve Linux yazısı hazırlayıp sıcak sıcak bize sunmuş. Afiyet olsun.

Karadenizin güzide bir şehrinde sıradan bir Cuma gününün sıradan bir öğle sonrasında çalan bir telefonla başladı hikaye. Türk Telekom'dan arıyorlardı. Telefondaki sesi birilerine benzeterek gaf yaptım önce. Öyle ya Türk Telekom beni niye arasın? Ve üstelik içinde ADSL geçen cümleleri niçin kursun? Mevzu yaklaşık 3-5 ay önce hiçbir şekilde ciddiyet belirtisi göstermeyen bir aleladelikle yaptığım ADSL önbaşvurusuyla alakalı idi. "İlimizde ADSL hizmetine geçiş çalışmaları başladı. Ön başvuruda bulunanlara öncelik veriyoruz, merkez müdürlüğe gelmeniz halinde ADSL sözleşmesi yapabilirsiniz?" Hoppala, ağlasak mı gülsek mi? "Emriniz olur, hemen geliyorum" dediğimde saate bakmayı unutmuştum ve saat 16.30 sularıydı. "Acele etmenize gerek yok, Pazartesi günü de olabilir" cevabını fevkalade şüpheli bir tonla kabul ettim. Ya hafta sonu kararlarından cayarlarsa, ya Pazar günü şehrin bütün eşrafı ayaklanarak Ankara destekli bir müdahaleyle bütün o "/alelade/" ön başvuruların önüne geçerse ya kıymetlimisi elimisden alırlarsa, vesaire vesaire...

Frontbase, denenmesi gereken bir database server

anonim

Danimarkalı bir firma tarafından bizlere sunulan Frontbase gerçekten denenmesi gereken bir database server. Development lisansı bedava olan bu database server yazılımının en pahalı lisansı $15.000 civarında, Oracle database serverla yaptığınız hereşeyi bu yazılımla da yapabiliyorsunuz adresi ise http://www.frontbase.com