Matematik Dosyası

0
FZ
Matematik Dosyası Türkçe içerikli ve genel amaçlı bir matematik sitesi.

Söz konusu sitedeki en önemli bölümleri saymak gerekirse: Cebir, Logaritma, Diferansiyel Denklemler gibi kategorilere ayrılmış bir matematik tarihi; Cahit Arf gibi önemli Türk matematikçilerini de içeren bir matematikçiler ve hayat hikayeleri bölümü; içinde asal sayı test programı gibi programların bulunduğu bir JAVA uygulamaları bölümü (yalnız asal sayı applet'inde problem var, bir noktadan sonra saçmalıyor, çok büyük sayıları denemeyin ;-); Altın Oran, Fibonacci Sayılar gibi konuların ele alındığı özel konular bölümü; Soru-Cevap bölümü ve üyelerden gelen çalışmaların sergilendiği bir bölüm.

Hantal çalışmakla birlikte genel görüntü ve kategorizasyon bakımından mantıklı, içerik olarak da emin adımlarla ilerleyen bir site. Dünya çapındaki matematik fobisine bir darbe daha indirmesini ümit ettiğim bu siteye ve işleten ekibe başarılar dilerim.

Görüşler

0
m1a2
Site iyi güzel de ziyaretçi defterine bi şey diyemeyeceğim :)) Okumak lâzım...
0
FZ
Koptum! :)))))))))
0
anonim
Öncelikle Matematik Dosyası hakkındaki düşünceleriniz için teşekkür ederim. Ben Matematik Dosyası''nın sahibi Ayhan Dalgıç. Evet bazı sayfaların yavaş çalıştığına ben de katılıyorum. Bu Brinkster sitesinden kaynaklanan bir sorun. Yakın bir zamanda Matematik Dosyası yepyeni içerik ve görünümüne kavuşacak. Siteyi beğendiğiniz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Maya 5 Kişisel Kullanım İçin Artık Ücretsiz Dağıtılacak!

anonim

alias.com'daki habere göre Maya 5 artık ticari olmayan kullanımlar için ücretsiz dağıtıma açıldı. Programı indirmek için buraya tiklayabilirsiniz. (Bir hışımla hemen siteye vardım ama, ne yazık ki, her zaman olduğu gibi donwload listesinde yer alan işletim sistemleri arasında linux yok.)

Wikipedia'nın CD sürümü çıkıyor

dkoksal

Özgür ansiklopedi internetten CD'lere geçerek arşivlik bilgi saklamak isteyenler için üretiliyor.

Efsane film 2001 Uzay Macerası`na Yeni Bir Bakış

anonim

Kubrick üstadın efsanevi filmi 2001 Uzay Macerası filmini seyretmiş olabilirsiniz. Seyretmekle kalmayıp üzerine bir ton makale, eleştiri okumuş ve kendiniz de fikir üretmiş olabilirsiniz. Bütün bunları yapmış olsanız dahi bu filme bir de şu FLASH animasyonunun sunduğu perspektiften bakmayı bir deneyin diyorum. Bir şey kaybetmezsiniz ama bir şeyler kazanabilirsiniz.

Filmi seyretmeyenler ise sanırım bu animasyonu izledikten sonra filmi bulup izlemek için ellerinden geleni yapacaklardır ;-)

MSN için İngilizce-Türkçe sözlük botu

acemi_

Bilgisayar başında İngilizce metinleri okurken sözlük kullanma ihtiyacı duyan arkadaşlara faydalı olacağını düşündüğüm, kendi hazırladığımız bir servisi duyurmak istiyorum. MSN arkadaş listenize ensozluk@beyaz.us adlı bot'u ekleyerek Türkçe anlamını öğrenmek istediğiniz İngilizce kelimeleri, bu bot'a gönderebilirsiniz.

TürkTelekom Suyunu Çıkardı

sundance

Bayramdan önce Türk Telekom tariflerine gelen %25`lik zamla fiyatların 280,000 TL.den 350,000 TL.e çıktığını hemen herkez biliyor.

Peki bayram ertesinde bu ücretin %20`lik bir artışla 415,000TL`e çıktığını biliyor musunuz ?
Tabi ki hemen protesto sitesi açıldı. İster protesto edin, ister etmeyin, ama bilgilenin...