Matematik Dünyası Dergisi

0
FZ
Prof. Dr. Ali Nesin yönetiminde çıkmaya başlayan Matematik Dünyası dergisi dolu dolu içeriği ile karşınızda.

Kapak konusu "Fonksiyonlar" olarak seçilmiş son sayıda, bunun yanı sıra, aramızdan ayrılan matematikçiler, topoloji köşesi, Fibonacci sayıları, bilgisayar bilimi köşesi (robotik ve diğer ilginç konular), geometri köşesi, paradoks ve satranç köşeleri gibi birçok başka bölüm de var.
72 sayfalık içeriği ile dolu dolu ve gümbür gümbür gelen bu dergiye abone olarak destek vermemeniz için hiçbir sebep göremiyorum ;-)

Görüşler

0
FZ
Karanlığa küfretmek yerine binlerce mum yakmak için gecesini gündüzüne katarak çalışan, böyle güzel ve dolu dolu bir dergiyi çıkaran herkese canı gönülden teşekkürler.

İnanıyorum ki canım Türkiyem insanı gün gelecek temel bilimlere şimdikinin on katı, yüz katı yatırım yapacak ve bunun meyvelerini toplayacak. Bunu yapacak ya da... şimdi içinde bulunduğumuz durumdan bin beter durumda olacağız.
0
Necrodome
böyle bir dergi zaten vardı diye hatırlıyorum. yanlış mı hatırlıyorum?
0
FZ
Vakti zamanında uzunca bir süre şimdiki haline kıyasla çok daha az sayıda sayfa içerir şekilde çıkmış bir dergi Matematik Dünyası. Az içerik olmakla birlikte kaliteli ve güzel formatlı idi. Ancak herhalde birtakım olanaksızlıklar yüzünden yayınına bir süre ara vermek durumunda kaldı. Canım Türkiyemde temel bilimlere ve bunlarla ilgili popüler yayınlara ne kadar destek verildiği hepimizin malumudur. Matematik deyince insanların aklına gelen üniversiteye giriş sınavlarında kaç soru yapılır kıvamında düşünceler oluyor %90.

Şimdi ise İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Ali Nesin yönetiminde söz konusu dergi yeniden çıkıyor.

İncelediğim kadarı ile bir hayli doyurucu ve kapsamlı. Dergi kadrosu bu tempoda çalışmaya devam eder ve talep de bu denli yoğun olursa (abone olsam mı olmasam mı diye hala tereddüt edenler bence utanmamlılar! :-P eminim çok kaliteli bir şekilde yayın hayatına devam edecektir.
0
sametc
ben bu dergiyi sırf SATRANÇ için alırım satranç:)
0
FZ
Umarım en kısa sürede dergide bir GO köşesi de olur. Bence böyle dergiye çok da yakışır ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kümesteki Kartal Neden Uçamaz? Türk Girişimcilerin Internet Serüvenleri

FZ

Nevzat, Amerika'daki yüksek lisans eğitimini yarıda bırakıp Türkiye'ye döndüğünde, kendisine gelecek vaad eden bankadaki işinden ayrılan Melih'le birlikte risk dolu bu projeye atıldı. Cem de diğer işlerini bırakıp teklif edilen ortaklığı kabul etti. Kendilerini bekleyen zor günleri hiç bilmiyorlardı. Ufak bir adımla yemeksepeti.com'un uzun yolculuğuna başladılar.

Burak ve Serkan, üniversite hayatları boyunca aldıkları eğitimi düşünmeyip mimarlık yapmaktan vazgeçtiler. Kurulu düzenlerini bozdular. Evden çalıştılar. Sıkıntı çektiler. Birlikte gittigidiyor.com adındaki hayallerinin peşine düştüler.

Apache güvenliği

conan

Bu yazıda Apache'nin dağıtımla gelen halinden daha güvenli bir şekilde çalışabilmesi için yapmanızı tavsiye edeceğim bazı değişiklerlerden bahsedeceğim. Bu tavsiyelerden birçoğu ayar dosyalarıyla ilgili olacağından dolayı Apache httpd.conf dosyası hakkında bilgi edinmiş olmanızı öneririm.

Otostopçunun Galaksi Rehberi : Yeniden Raflarda

butch

"Galaksinin haritası bile çıkarılmamış ücra bir köşesinde, gözlerden uzak bir güneşin yörüngesinde, tamamıyla önemsiz küçük bir gezegen döner. Gezegenin maymundan gelen halkı genellikle mutsuzdu. Ağaçlardan inmekle büyük hata yaptıklarını düşünenlerin sayısı gün geçtikçe artıyordu. Bazıları ağaçlara çıkmanın bile yanlış bir hamle olduğunu ve okyanuslardan asla ayrılmamış olmaları gerektiğini söylüyordu. Sonra adamın birinin, sırf değişiklik olsun diye bundan böyle nazik davranmanın ne kadar iyi olacağını dile getirdiği için ağaca çivilenmesinden yaklaşık iki bin yıl sonra, bir perşembe günü, o önemsiz gezegen bir kestirme yol uğruna yok olup gidecekti. Ama bilinmeyen gerçek şuydu ki gezegenin yaratılış amacı yalnızca Nihai Soruya cevap bulmak için yapılan bir deneydi..."

Douglas Adams'ın efsane dizisi Otostopçunun Galaksi Rehberi yeniden raflarda. (Kabalcı Yayınevi)

Mayıs 2009 Sayısı ile e-Bergi sizlerle

ilke444

Aylık bilgisayar bilimi ve özgür yazılım derginiz e-bergi, Mayıs 2009 sayısında sizlere yine dopdolu bir içerik sunuyor.

belgeler.org Güncellendi

FZ

Açık sistemlerle, GNU/Linux'la, Debian'la, yazılım geliştirmeyle, güvenlik ve daha bir ton teknik işle anadilinde uğraşan ve uğraştıran kişilerin kutsal sitelerinden belgeler.org yine bomba gibi belgelerle güncellendi! Son eklenenler arasında neler mi var? Hemen arz edelim: