Micros~1, MAC için IE desteğini çekiyor

0
yilmaz
Microsoft, sitesinde 31 Ocak itibariyle MAC için Internet Explorer 'a destek vermeyeceğini açıkladı. Aynı zamanda ufak bir de not var Safari kullanın diye. Microsoft da artık başka browser tavsiye ediyorsa :)

Görüşler

0
etguler
Bir Mac kullanıcısı olarak ne kadar üzüldüm anlatamam!
Microsoft Mac için geliştirdiği yazılımların tümünü yavaş yavaş kaldırıyor. IE de bunlardan biri. Apple da Mac OS X'in x86 sürümünü "şakacıktan" sızdırıp, piyasayı şöyle bir yokluyor. Kitlesel işletim sistemleri savaşı yakın gelecekte kopacağa benziyor. Apple'ın Windows gibi bir deve rakip olmak konusunda, ağzının sulandığını düşünüyorum.
Açıkçası Mac OS X'de Safari ve Firefox (ya da Camino) varken, IE'nin yüzüne bile bakmıyorduk. IE'nin geliştirilmesinin durdurulması, Mac dünyası için kesinlikle bir kayıp değil.
0
simor
Üzüntünüze aynen katılıyorum.
0
FZ
İyi olmuş iyi. Hem Safari güzide CANVAS HTML elementini destekliyordu değil mi, tıpkı Firefox 1.5 gibi ;-) Yakında ortalık şenlenecek:

HTML5 ve CANVAS element

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MacOS X için Gimp yolda

butch

Linuxçuların vazgeçilmez grafik editoru Gimp'in haziran sonunda MacOS X sürümünün çıkarılacağı duyuruldu. Böylelikle yıllardır Photostop tan başka alternatifleri olamayan Mac kullananların başarılı hem de açık kaynak kodlu bir alternatifi olmuş olacak. Haydi hayırlısı...

iTunes yine kırıldı

e2e

SecurityFocus'taki habere göre iTunes'ın kimlik doğrulama mekanizması ikinci kez, hem de aynı kişi tarafından kırıldı. Buna göe iTunes kullanıcısı olmayanlar da Apple sunucularını bağlanabiliyor.
20 yaşındaki Avustralyalı öğrenci David Hammerton tarafından sistemi ikinci kez kırılan Apple olayla ilgili bir açıklama yapmamış.
"Birincisinde bir haftamı almıştı, fakat ikincisinde ne aradığımı biliyordum, sadece 8 saatimi aldı" diyor Hammerton. Neden böyle bir işe kalkıştığına ise şu cevabı vermiş: "Linux benim birincil masaüstü sistemim ve ben müziklerimi kendi masaüstü sistemimde çalabilmek istiyorum..."
İlk olayda yerleştirdiği "5 satırlık" bir kod sayesinde iTunes'a player olarak bağlanılmasına olanak sağlayan Hammerton'ın kodu, Apple'ın, MD5 checksum kullanarak yaptığı yeni kimlik doğrulama mekanizmasıyla devre dışı kalmıştı. MD5 rutinini değiştiren Hammerton yeni rutine iMD5 adını koymuş.

iPod Ailesi'nin Yeni Üyesi!

parsifal

iPod ailesinin yeni üyesi iPod nano aramıza katıldı. 2 GB ve 4 GB'lik seçenekleri ile iPod Shuffle'ın abisi olan ürün hakkında daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Editör'ün notu: "Ah birde alo diyebilseydim" diyenlerde buraya baksınlar.

Apple'ın Yeni İşletim Sistemi Tiger 29 Nisan'da Çıkıyor

nipple

Apple, 2005'in ilk yarısı çıkaracağını söylediği yeni işletim sistemi Mac OS X 10.4 Tiger'ı, bugün ana sayfasını komple değiştirerek 29 Nisan'da piyasaya süreceğini duyurdu. Steve Jobs bir süre önce, Longhorn'da yer alacak tüm özellikler de dahil bir önceki işletim sistemi Panther'e göre yaklaşık 200 yeni özelliğin bu sistemde yer alacağını açıklamıştı.

Efsane Gerçek Oldu: Apple Intel'i Seçti

tongucyumruk

3 Haziran Cuma günü c|net'te çıkan bir haber haber herkes için şok olmuştu. Haberde Apple'ın IBM tarafından üretilen PowerPC işlemcilerini bırakıp Intel platformuna yönelmeye karar verdiği yazılıyordu. Ben de dahil olmak üzere birçok insan haberin sadece bir söylentiden ibaret olduğunu düşündü ve Pazartesi günü Apple tarafından yapılacağı söylenen basın açıklamasını beklemeye koyuldu. Ve sonunda, Apple'dan beklenen açıklama geldi...