Micros~1 yazılım korsanlığından ceza aldı!

0
sundance
2002 yılında Newsforge'unhaberine göre Micros~1 27 Eylül 2001'de Fransız mahkemelerinde Soft Image yazılımının kendine ait olmayan kısımlarını satmaktan dolayı $422,000 cezaya çarptırılmış (ve komiktir ki, Slashdot, Newsforge ya da Linux Today gibi yayın organları bu haberi Peru Milletvekili Edgar David Villanueva Nuñez meşhur mektubunda bahsedene kadar ıskalıyorlar.)

Aynı Micros~1 bugün, Amerikan mahkemelerinde bu sefer $19,000,000'lık bir tazminat istemiyle yargılanırken nedense yine hiçbir yerde haber yok...

Görüşler

0
korhan
İyi ressam çizer, daha iyi ressam çalar..
ms de bunu yapıyor demekki yıllardır:)
0
malkocoglu
Microsoft, hayat-i tedris'inde hicbir alana birinci olarak girmemistir. (DOS haric) Ikinci girerler, ve piyasa ustunluklerini, kanun disi birtakim haretleri kullanarak (ve bazen zararina satarak) birinciyi gecerler. Boylece, yeni birseyler bulmak gibi yaratici eylemlerden kurtuluyorlar.

Tabii, haklarini yememek lazim: Microsoft, yazilim muhendisligi hakkinda bazi onemli buluslar yapmistir. Aslida Microsoft, piyasaya ikinci olarak girmek, ve ici bocekli (ama hafiften) kullanilir yazilim uretmek teknigini COK BASARILI bir sekilde yapiyor.

Bill Geytz'in su kelimesini burada tekrarlamak isterim:

"Eger yaziliminiz saglam degilse, saglam gosterin".

("If you can't make it good, make it LOOK good").

Nasil ama?

(Tercume daha iyi olabilirdi, tavsiyelere acigim)

0
sundance
Sun Tzu, Savaş Sanatı kitabında der ki "Güçlü gözükmek, bazen güçlü olmaktan daha önemlidir." (çünkü güçlü gözüken birisine saldırırken insan bir çekinir, ama güçlü olan ama güçlü gözükmeyen birisine bir çok aptal kolayca saldırır (sonunda yenilirler fakat...))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'tan yeni işletim sistemi: MS-Linux

coskung

PC Magazine yazarlarından John Dvorak, bulunduğu bir ortamda MS'nin Linux'u nasıl altedebileceğine dair üretilen fikirlerden bir alıntı yapmış.
Makale Burada

Windows XP de Voodoo Desteğine Son

elrond

Microsoft son çıkan 2502 ve onun hemen arkasından gelen 2505, nam- ı diğer RC1 sürüm Windows XP işletim sisteminden, her tür 3Dfx driver'ını çıkardı.(Voodoo 1-2, 5000, 5500, Benshee vs.)
3Dfx'in Nvidia bünyesine geçmesi ile birlikte gelişen süreçte son darbe MS ten geldi.

İlk Windows CE virüsü geliştirildi

anonim

Windows CE işletim sistemindeki güvenlik açıklarını göstermeyi hedefleyen ve herhangi bir zarara yol açmayan bir virüs geçtiğimiz hafta güvenlik şirketleri tarafından tespit edildi.

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.

Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

anonim

Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.