Microsoft Antivirüs İşine Giriyor

0
crematorium
Microsoft'un antivirüs işine gireceği ve bu amaçla bir Romen firmasından antivirüs teknolojisi satın alacağı bildirildi. Microsoft'un anlaştığı firmanın, merkezi Bükreş'te bulunan "GeCADSoftware Srl" olduğu ifade edildi. Microsoft'un firmaya kaç para ödediği ise gizli tutuluyor.

Microsoft'un üreteceği antivirüs yazılımlarıyla kullanıcılarını virüslü programlardan koruyacağı belirtiliyor. Microsoft'un ana ürünü olan MS Windows işletim sistemi, bilgisayar virüslerinin başlıca hedefleri arasında. Microsoft, yazılımlarının güvenilirliğini korumak için, 2002 yılı başında "trustworthy computing" adını verdiği bir girişim başlatmıştı.
Microsoft yetkilileri, bir süre sonra antivirüs programları üretimine de geçeceklerini ifade ettiler. Bu hizmet şimdiye kadar Symantec ve Network Associates gibi kuruluşlar tarafından veriliyordu. Symantec "Norton", Network Associates ise "McAfee" adlı programları üretiyor.

Kaynak: hurriyetim.com.tr

Görüşler

0
FZ
Outlook e-posta programının `Preview´ özelliğini öntanımlı olarak etkin olmaktan çıkarmakla işe başlasalar herhalde çok daha ucuza çözüm sunabilirler :-P

En son ortalığı ayağa kaldıran Bugbear varyantı daha önceki tonlarca benzeri gibi yine Outlook´un `Preview´ özelliğinden ve bu özellik aktif iken e-posta içindeki ekli dosyaların çalıştırılmasından faydalanıyor.
0
yalcink01
şu an tamamen dumura uğramış vaziyetteyim. dünyanın en kötü güvenlik araçlarına sahip işletim sisteminin yapan şirket, antivirus programı yapacak!? bunlar tamamen üşüttü galiba.

acaba şu kıytırık C bilgim ile bende mi microyumuşak amcalara iş başvurusunda bulunsam?

0
FZ
Kıytırık C bilginle başvurmanı tavsiye etmem. Aslında çok iyi C bilip bilmemen de önemli değil.

Bir insanın yapacağı en büyük hatalardan biri, rakip bellediği bir insanı ya da organizasyonu küçümsemektir (bkz. futbol, GO ya da satranç gibi insan etkinlikleri).

Eğer imkânın varsa git Redmond´a ve Microsoft´a iş başvurusunda bulun, programcı olarak başvurman şart değil, herhangi bir ciddi pozisyon olabilir ve bir gör bakalım o işe kabul edilmek için ne tür sınavları geçmen gerekiyor. O zaman bu kadar rahat konuşabileceğini sanmıyorum.

Neden insanların `oturdukları yerden´ aşırı rahat fikir beyan ettikleri izlenimine kapılıyorum?

Sana bir örnek vereyim, C´yi, C++´ı falan boşver, seni karşılarına alacaklar ve şu tip bir soru soracaklar: Hoşgeldiniz yalcink01, Ağrı Dağı´nı birkaç kilometre öteye taşımamız gerekiyor acilen, bu işi becermek için nasıl bir yöntem izlememiz gerekir? (meraklısına not: Google´da ya da Amazon´da How to move moutain Fuji ve Microsoft sözcüklerini aratsınlar).
0
yalcink01
bunun rakip bellemekle alakası yok. microsoft veya benim son 4-5 yıldır söylediğim tarzda microyumuşak ile rakip olmam için öncelikle benim yazılım firması sahibi veya çalışanı olmam lazım. ki öyle olsam bile üzerinden desteğini kaldırdığı bir işletim sistemini hala 85 USD ye satarak insanları sönmürmeye çalışan ve bunun içinde kanunlara ve ABD nin askeri/siyasi gücünü kullanan bir şirket ile asla kendimi karşılaştırmazdım. o kadar alçalmazdım. bu nedenle microsoft'U ( sizin tabirinizle) küçümsemek diye bir olay asla mevcut değildir. dünyanın en büyük kapitalist pazarlama şirketini sadece ahmaklar küçümser işlerini gerçekten çok iyi yapıyorlar, haklarını yememek lazım.

sadece ucundan azçık linux kullanabildiğim için de windowscuları rakip kabul etmek gibi bir durum son derece ilginç olurdu. kullandıkları işletim sistemleri insanların kendi tercihleridir, bu nedenle her hangi bir kurum veya kişi ile rekabet içine girmek bana çok saçma gelmekte. rekabet, yarışma ve bu kelimelere benzer bilümum kelimeler benim sözlük programım içinde yer almamaktadır.

eminim ki Redmond da işe girebilmek için binbir türlü ahiret soruları ile yüzleşmek zorunda kalırdım. ki türkiye de de durum pek farklı değildir. çok garip sorular ve oldukça zor sorunların üstesinden gelmeniz beklenmekte.

ve müsade ederseniz 1988 den beri bilgisayar kullanan, bu ülkede insanların bilgisayarın ne olduğunu bilmediği dönemlerde basic, fortran ve turbo pascal ögrenmek zorunda kalmış birisi olarak ve takriben 13 sene boyunca microsoftun kahrını çekmiş birisi olarak bir parça serzeniş te bulunma hakkım olsun. microsoft antivirus işine giriyor: biri benimle dalgamı geçiyor?

acaba sizin göstermiş olduğunuz hassasiyetin binde birini microsoft( ki bu size ve fikirlerinize saygı duydugum için) insanlara karşı göstermiş olsa idi bu gün bu kadar çok seveni olan bir kurum olabilir miydi acaba?

ayrıca ilk yazımda microyumuşak şirketinde çalışan programcılara karşı bir küçümseme hissi mevcut ise o bölümü içinde bulunduğum dumura verip özürlerimi lütfen kabul edin. ve hatta bütün dünyadaki emekçilerden de özür dilerim.

lütfen bu satırları kişisel olarak almayın.
saygılarımla,

Yalçın KOLUKISA

içmeye ayran bulamayan ama çeşmeye at ile giden adam
0
skoylu
Sadece su dosyalari uzantisindan tanima isini kaldirsalar gene yetecek. Ama niye yapsinlar ki ? Hele bundan sonra. Millete bir de AntiVirus Satacaklar.

Bende boyuna dusunup dururdum. Niye MS bu kadar basit bir seyi boyuna eklemekten kaciyor diye..

Satabilecek ir sey daha buldu iste.. Helal vallahi. Bugune kadar hep hatalarindan para kazanmayi becerebilmistir zaten..
0
FZ
Yahu üstad ben MS´in tedbirli davranma paternini çözemedim sen çözebildi isen bana haber ver, misal:

-boot.ini gibi bir dosyayı normalde WinExplorer göstermiyor. Administrator kullanıcısına göstermiyor! Yahu adminim ben kardeşim benden nasıl saklarsın, söz konusu işletim sistemi Win2000 Server! Gizli dosyaları göster diyorsun gene göstermiyor. Ancak gizli işletim sistemi dosyalarını göster diyorsun o zaman gösteriyor (ki bir de küstahça `this is NOT recommended´ yazmışlar).

-notepad.exe´yi silmek istiyorsun, siliyorsun, 3 saniye sonra yeniden oluşuveriyor aynı yerde aynı isimde! Dö la fantastique!

-Öntanımlı olarak senin de dediğin gibi uzantıdan dosya tipini tanımaya kalkıyor ama her ne hikmetse Windows nezdinde iloveyou.jpg.vbs dosyasının uzantısı .vbs değil .jpg olarak görünüyor!

Susuyor ve derin bir tefekküre dalıyorum.
0
tongucyumruk
Ufak bir detay:

Explorer ile baktığınızda ne seçeneğini açarsanız açın ntldr gözükmüyor... daha sonra komut satırını açıp dir /a diyorsunuz, o da ne... ntldr orada duruyor... Tabii herşey için çok geç siz çektan ntldr dosyasını yedeklemeden sürücüyü formatlamış ve ntldr'ı recover edemediğiniz için sistemi baştan kurmuş oluyorsunuz...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux üzerinde Microsoft

anonim

Ortalığı kasıp kavuran Blaster virüsüne karşı duyarlı davranan Micros~1 hemen çözüm buldu. Güvenlik konusunda asla ödün vermeyen Micros~2, sistemlerini geçici olarak Linux (`caching´ hizmeti veren Akamai sunucuları) üzerine taşıyarak virüs saldırılarına karşı kendini korumaya çalışıyor. :) Evet yanlış duymadınız Micros~3 web sitesini Linux üzerine taşıdı. Micros~4 müşterilerini de Linux'e geçmeleri konusunda teşvik edecek mi bilinmez.

http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.microsoft.com adresinden ayrıntıları görebilirsiniz...

Denize düşen yılana sarılır derler. :) Bakalım daha neler göreceğiz...

Burak Baş

Microsoft kendi söküğünü dikemezmiş!

larweda

Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz hafta kendi destek internet sitesi ve destek sitelerinde müşterilerinin erişimine sunduğu güvenlik düzeltme yaması dosyalarında `FunLove` virüsünün bulunduğunun farkedilmesi üzerine kısa bir süre için internet sitelerinde bir kısım dosyaların erişimini durdurdu. Microsoft`a göre virüslü dosyalar 6 Mart 2001`den 20 Nisan 2001`e kadar yaklaşık 6 haftalık süre boyunca insanların erişimine açık olarak kalmış.

Slashdot'ın gelmiş geçmiş en kötü haberi!

sundance

Yaz aylarında herkes sıcak kumlardan, serin sulara dalarken, yapacak haber bulamayan bazı geek siteleri ;) Microsoft'a virüs bulaştı; diye haber yapabiliyor.

Slashdot okurlarının bir kısmının gelmiş geçmiş en kötü haber diye nitelediği yazıda "Denizaşırı ülkelere gitmiş bir Microsoft çalışanının, ishal olmuş halde geldiğini ve bu virüsün şirket içinde yayıldığı" anlatılıyor.

"Yeter be kardeşim, Micros~1'la bu kadar da uğraşmayın" diyenlere bu haberlik katılıyor, /.'ı kınıyorum.

SUS Raporu (devam)

cayfer

Murat09 ve FM editörleri kızacak gene "yetti senin SUS'un. Sus artık" diye ama ben gene de deneyeyim. :)

Pztesi sabahı işe gittim ki SUS tüm MS yamalarını indirmeyi bitirmiş. Yamalar SUS üzerinden sunulmak üzere onay bekliyor. Aman ne güzel... Kayda değer ilk ilerleme kaydedildi. (Hatırlatma: Win2K server'ın yamalarını MS destek sitesinden yapmam üç gün sürmüştü. Aslında bu benim ilgisizliğimdendi. Makinenin başında beklemediğim için garibim çok kereler uzun saatlerce lisans anlaşmasını kabul etmemi beklemişti. Eğer makinenin başında bekleseydim 2 günde falan biterdi.)

Windows 2000`de güvenlik açığı

sametc

Microsoft, Windows 2000 işletim sisteminde, hacker'ların bilgisayar sistemlerine girmesine fırsat veren yeni bir güvenlik açığı tespit edildiğini açıklayarak kullanıcıları uyardı. Problemin Windows 2000'i kullanan Amerikan ordusunun bir server'ına yapılan saldırı sonucunda ortaya çıktığı bildirildi.
BBC ve çeşitli internet sitelerinde yayınlanan habere göre, Microsoft problemi "çok ciddi" olarak değerlendirdi ve kullanıcıların Microsoft'un web sitesinden uygun yamayı indirmelerini önerdi.
WWW protokolünü destekleyen işletim sistemindeki açığı kullanan kötü niyetli kişilerin server'ın yönetimini ele geçirebileceği belirtildi. Windows 2000 ile çalışan ve Amerikan ordusunun da kullandığı, farklı kişilerin uzaktan server'a erişimini sağlayan WebDAV programında soruna neden olan açığın hacker'lara davetiye çıkardığına dikkat çekildi.
microsoft=www.microsoft.com/security/security_bulletins/ms03-007.asp
kaynak=www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~12@nvid~244227,00.asp