Microsoft, LAMP'e Karşı

0
butch
Microsoft yakın bir zamanda yayınlayacağı Visual Studio 2005 ve SQL Server 2005 "express" sürümlerinin, LAMP (Linux, Apache, MySQL ve Perl/Python/PHP) modeline yakın yeteneklere sahip olacağını söylüyor. Kullanıcıların artık daha az kod yazarak daha fazla iş yapabilirken, ödeyecekleri ücretinse bedavaya yakın olacağını da belirtiyor.

Detaylar burada.

Görüşler

0
Soulblighter
Hadi oradan! :)
0
tongucyumruk
Bu konuda aklıma takılan iki şey var.

Birincisi herkes yavaş yavaş UnCommon Web, Ruby On Rails gibi yeni nesil web geliştirme metodolojilerine yönelirken, dahası Microsoft'un da .Net içerisinde bu amaçla geliştirdiği WebForms gibi teknolojiler varken kalkıp yavaş yavaş eskimekte olan LAMP gibi bir teknolojiyle rekabet etmeye çalışması bende biraz "Herkes gider Marsin'e, Microsoft gider tersine" imajı uyandırdı.

İkinci olarak şu ana kadar Microsoft'un hafifletilmiş "express" sürümleri ile hiçbir zaman anlamlı seviyede iş yapmanın mümkün olmadığı bilinen bir durum. Buna rağmen bu "express" sürümlere kimin ilgi göstereceğini merak ediyorum doğrusu.
0
Thiras
Son cümleye inanmak için kafamın iyi olması lazım. Yok yok iyi olsada kurtarmaz. :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft ve C++ İle C# Dillerinin Geleceği

FZ

Geçen Perşembe günü duyurulan Tablet PC ürünü için New York'a giden Bill Gates Washington eyaletine döndü ve C++ ile C# dillerinin geleceğine dair bir brifingi yazılım geliştiricilere, bilgisayar bilimcilere ve öğrencilere sundu.

ACM (Association for Computing Machinery) kurumunun 17. yıllık Nesneye Yönelik Programlama, Sistemler, Diller ve Uygulamalar (OOPSLA) konferansında söz alan Gates Microsoft Visual C# .NET ve Visual C++ .NET ilgili gelecek vizyonunu koydu ve yazılım geliştirme ekiplerinin ürün ürün problemlerini hızlı şekilde tespit etmelerini sağlayacak olan bir yazılım test etme sistemini tanıttı.

Microsoft Müşteri Deneyimi Geliştirme Programı

mysterious

Geçenlerde bi arkadaşım bana başına gelen bi olayı anlattı.msn messenger kullanırken kendisine M$ Müşteri Deneyimi Geliştirme Programına katılmak istermisiniz? ' diye bir soru sorulduğunu söyledi. Ben de bunu daha yakından incelemek ve FM'ye bir haber olarak gönderebilmek için araştırmaya başladım.
M$ (Müşteri Deneyimi Geliştirme Programı, MSN Messenger'ın kalitesini, güvenilirliğini ve performansını geliştirmek üzere tasarlanmıştır. Bunu, ürünün sonraki sürümünün tasarımına yardımcı olma ve hizmetimizi geliştirmemize yardım etme şansı olarak görebilirsiniz. ). Ayrıyeten toplanan verilerin güvenirliği hakkındada tam bir garantide vermiyor!
Bu konuyla alakalı linkler aşağıda FM okurlarını ile paylaşmak ve yorumlarını almak istedim..
Sevgi ve saygılarımla...
microsoft.com/products/ceip/turkey/default.htm
messenger.microsoft.com/TR/support/sqm.asp

Microsoft Açıklaması Bir Yanılsama - Jon Maddog

murat09

Microsoft'un, kaynak kodlarını devletlere açacağını açıklamasından sonra karşı kamptan Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall haftalık Bilişim Teknolojileri Gazetesi BThaber'e demeç verdi: "Microsoft eşliğinde Windows kaynak kodunu görmek, Saddam rehberliğinde kitle imha silahı aramaya benzer"

C#, CLI ve Standardizasyon!

FZ

Microsoft firması, C# programlama dili ve CLI (Common Language Infrastructure) teknolojisi ile ilgili spesifikasyonlarını ECMA (European Computer Manufacturers Association) standardizasyon kurumuna sunmuş durumda. Bu kurum neyin nesi derseniz, JavaScript adı ile meşhur olmuş dilin bu kurum tarafından standardize edilip artık ECMAScript diye nitelendirildiğini söylemem sanırım yeterli olacaktır.

MS´in Kaynak Kodlarını Açıklaması Güvenlik Sorunu Mu ?

sundance

Allchin: Kaynak Kodunu Açıklamak ABD çıkarlarını Tehdit Edebilir

Mayıs 2002'de kıdemli bir Microsoft Şirketi çalışanı, federal mahkemede rakiplerle bilgi paylaşımının ulusal güvenliği sakatlayacağını ve hatta ABD' nin Afganistan' daki savaş çabalarını tehdit edeceğini söyledi. Kendisi daha sonra bazı Microsoft kaynak kodunun emniyetli bir şekilde açıklanamayacak kadar hatalı olduğunu kabul etti.