Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

0
acemi_
Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."

Microsoft, Windows NT kullanıcılarına firewall ile 135. portu kapatmalarını tavsiye ediyor. Tabii ifade edilmese bile asıl çözümün biran önce yeni bir Windows sürümüne geçmek olduğu, konuyla ilgili bültende belirgin bir şekilde hissettiriliyor.

Bozulmuş bir mesaj ile DOS saldırısı yapmaya imkan sağlayan bu RPC açığının, mimari sebeplerden dolayı Windows NT için düzeltilemeyecek olması, bana inandırıcı gelmediği gibi, aklıma da hemen 18 Mart günü yayınlanan Windows'un en büyük düşmanı Linux değil, NT'dir başlıklı yazıyı getirdi. Şu an 4 milyon civarında Windows NT çalıştıran sunucu olduğu tahmin ediliyor.

İlgili Yazılar

Microsoft: Daha Güvenli IE için, sisteminizi XP'ye güncelleyin

Soulblighter

Eğer sizde XP'den daha eski bir sürüm Windows kullanan 200 milyon kişiden biriyseniz ve Internet Explorer'ınıza yeni güvenlik geliştirmelirini uygulamak istiyorsanız, paranızı cebinize koyun :)

Çünkü Microsoft, Internet Explorer'ın yeni sürümünü sadece Windows XP'nin (Hizmet Paketi 2 ile) bir parçası olarak sunmak istiyor. sisteminizi XP'ye güncellemek için $99 gözden çıkarmanız gerek. Eğer ilk kez Windows alacaksanız XP fiyatı $199.

Sesle Komut Devri Başlıyor

SHiBuMi

SALT Forum olarak da bilinen Microsoft - Speechworks Int. ortaklığı, kullanıcıların uygulamaları sesle kontrol edebilmelerini sağlayacak sistemin ilk taslağını sundu. Çalışma sona erdiğinde, geliştiriciler XML ya da HTML tabanlı web uygulamalarının içine ses etiketleri koyabilecek, ve bu uygulamalar klavye ya da mouse haricinde sesle de kontrol edilebiliyor olacak.

Windows Vista Beta 1 Görüntüleri

Soulblighter

Michael Tavel isimli arkadaşımız kendi blog'unda Windows Vista 1'i test etmiş. Hem izlenimlerini yazmış, hem de ekran görüntülerini çekmiş. Ayrıca Firefox ve IE7 üzerine de birşeyler yazmış. Yorum sizin. Buyrun :)

Bill Gates emekli oluyor!

larweda

Microsoft'un yaptığı basın açıklamasına göre, Bill Gates Microsoft'taki günlük işlerini Temmuz 2008'de bırakmaya karar vermiş. Bu süreye kadar geçecek iki sene boyunca Microsoft'un şu anki CTO'su (Chief Technical Officer - Teknik Genel Müdür) Ray Ozzie'nin Bill Gates'in yanında Chief Software Architect (En baba yazılım mimarı :), başka bir CTO olan Craig Mundy'nin de Bill Gates'in yanında Chief Research and Strategy Officer (Araştırma ve strateji'den sorumlu genel müdür) pozisyonlarında çalışacakları ve Bill Gates'in sorumluluklarını almaya başlayacakları açıklanmış.
Bill gates, emekli olduktan sonra Microsoft'un yöneticisi pozisyonunda olmaya devam edecek ama zamanının çoğunu Bill ve Melinda Gates vakfı'na harcayacakmış.
Slashdot haberi Wired News haberi

VMware Microsoft ile anlaştı

elrond

VMware den büyük bir başarı haberi geldi. VMware üreticileri ürünü Microsofta satmayı başardı. Microsoft satış ekibi -ki bu 6000 kişi demek oluyor- ürün demolarında VMware kullanacak. özellikle 1 den fazla makina kurulumu gerektiren satış demolarını tek bir laptop ile gerçekleştirebilecekler böylece.