Microsoft`un ikiye bölünmesi kararına iptal

0
mostra
Ve ulu Birlesik Devletler adaleti Hürriyet`te yazan habere göre kararından vaz geçti. Aslında bölünse daha iyi olmaz mıydı? Kesinlikle tartışılır bir durum. Birbirleri ile danışıklı dövüşte mi olurlardı yoksa gerçekten mükemmel bir rekabet ortamı mı ortaya çıkardı ? Keşke yaşasaydık da görseydik.. Neyse siz okuyun karar verin, atın tutun yakalayın, iş görün ;-)(unutmadan bu microsaft'a karşı olmak bir virus gibi yayılıyor mu ne {;-p)
Microsoft'un bölünme kararı iptal edildi



ABD'nin başkenti Washington'daki Columbia Bölge Temyiz Mahkemesi, Microsoft'un bölünme kararını iptal etti. Temyiz Mahkemesi, hükümetin açtığı Microsoft davasına bakan Federal Yargıç Thomas Penfield Jackson'ın, Microsoft'a karşı olduğu izlenimini yaratarak, yanlış davrandığına karar verdi. Jackson'ın medya mensuplarıyla gizli görüşmeler yoluyla ‘‘kabul edilemez’’ temaslar içine girerek ve mahkeme dışında şirket hakkında çok sayıda saldırgan açıklamalarda bulunarak tarafsızlığını kaybetmesi nedeniyle, kararın iptal edildiği belirtildi.

Mahkemeyi oluşturan 7 yargıcın tamamı bölünme kararının iptali yönünde oy verirken, mahkeme, davanın Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yeni bir yargıcın bakmasına karar verdi. Temyiz Mahkemesi, Jackson'ın şirketin bölünme kararını iptal ederken, Microsoft'un anti tekel yasalarını ihlal ettiği yolundaki kararını ise onayladı. Jackson, şirketin tekelci olduğuna hükmederek, grubun iki şirkete ayrılmasına karar vermiş, şirketin ticari faaliyetine kısıtlama getirmişti.

Görüşler

0
conan
Tehdit ise yaradi ;) Bavulumu toplar Canada`ya kacarim dedi Bill Gates. Vergilerinin gideceginden korkan ABD`nin boyle bir karar vermesi pek de anormal degil hehe. ;)

Seattle Canada arasi cok kisa bi mesafe. Nakliye de cok tutmaz hehehe. Merkez california`da olsaydi bill kesin mexico`ya giderdi. Nakliye rules! :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ÖSS’den Çıkıp Bilgisayar Bilimlerine Gelin: Test Sürüşüne Bekliyoruz

FZ

“ÖSS bitti, sırada üniversite ve bölüm seçme telaşı var. Doğru kararı vermek için pek çok etkeni göz önünde bulundurmak gerekli. Gelecekteki kariyerini bilgisayar bilimleri üzerine kurmayı düşünen gençlerimizi 22 Temmuz Çarşamba günü test sürüşüne bekliyoruz. Bilgisayar bilimlerinin büyüleyici dünyasında kısa bir yolculuğa çıkmaya ve maceraya hazır mısınız?”



Kayıt yaptırmak için http://cs.bilgi.edu.tr

YouTube HD kalitesi ile izlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=8vNcJ4sg2v8

3. Bilgisayar Günleri Yarışması

FZ

"Bilgi'de Bilgisayar Günleri" başlığı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen ve tüm lise öğrencilerine açık olan etkinlik iki aşamalı yarışma bölümlerinden oluşacaktır. 22 Nisan 2006 tarihinde yapılacak olan ön eleme aşaması tüm katılımcılara açık olacaktır. Ön eleme sonunda ilk 30'a giren öğrenciler 13-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Dolapdere kampüsünde uygulamalı bir dizi eğitimden sonra 2. aşama sınava alınacaklardır. Gelelim koşullara ve ödüllere...

Warner Music CEO'su Çocuklarının İllegal Müzik İndirdiğini Kabul Etti

melitical

Dünyanın dördüncü müzik şirketi olan Warner Music Group CEO'su Edgar Bronfman, yedi çocuğundan bir veya birkaçının illegal müzik indirdiğini kabul etti.

Yepyeni Bir Kayıt Ortamından En Güncel MP3ler

FZ

İnsan düşünmeden edemiyor acaba bunların telif hakkı nedir diye. Herhalde bitmiştir ve kopyalamakta sorun yoktur. Yaklaşık 100 yıllık MP3 parçalarından bahsediyoruz tabii ki, hani şu silindir üstüne kaydedilmiş olanlardan.

http://cylinders.library.ucsb.edu/ adresinden 1905, 1912, 1902, vs. yıllarındaki müzik kayıtlarını, konuşmalarını dinlemeniz, zamanda yolculuk yapmanız mümkün. Bunları dinlerken belki de Edison'un oradan bir yerden size göz kırptığını hissedebilirsiniz...

Windows 2000 5 yıllık toplam maliyette Linux`u geride bırakıyor.

conan

Bu yazıda, IDC şirketinin yaptırdığı bir araştırmaya göre Windows 2000'in 5 yıllık toptan maliyette Linux'tan daha ucuza geldiği anlatılıyor. 104 şirkette yapılan araştırmaya göre %11 ila %22 daha karlı olan taraf Windows`muş. Linux'un Windows servislerine sağladığı üstünlük ise %6 ile sadece web servislerindeymiş.

İlk satın alma maliyetleri çok daha düşük olsa da, Linux sistemleri yönetmek için Linux profesyonellerine ödenen paralar sistemi 5 yılda toptan maliyet konusunda sınıfta bırakıyormuş. "Windows 2000 Versus Linux in Enterprise Computing" çalışmasında belirtilene göre Linux sistemlerin yönetimi, bakımı, sorun çözümlemesi, ve de yeniden kurulması Windows 2000'e göre çok büyük maliyet gerektiriyormuş.

Aynı zamanda da Windows 2000 için 3. parti programlar Linux'ta olduğundan çok daha fazlaymış.

Raporda belirtilen başka bir husus ise, IBM, HP, BMC, CA, NetIQ, Novell gibi şirketlerin Linux'ta çalışan programlar yazmaya başlamalarıyla bu maliyet farkı zamanla azalacakmış.