Microsoft'un Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılıma Bakışı

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünce 9 Kasım 2006 Perşembe günü saat 17:00'da Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda düzenlenecek seminerin konuğu Microsoft'un Platform Teknolojileri Strateji Müdürü Bill Hilf.

Seminerin ana teması pazardaki yeni trendlerin ışığı altında Microsoft'un sadece tescilli yazılımın bir alternatifi olarak değil, aynı zamanda ticari ve sosyal dinamikler bağlamında başlı başına bir model olan özgür ve açık kaynak kodlu yazılım dünyasına bakış olacaktır.
Bilindiği gibi İstanbul Bilgi Üniversitesi Biligisayar Bilimleri Bölümü, Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Sistemler konusunda Türkiye'nin en ileri gelen kuruluşlardan biri. Bu kadar yüksek düzey bir Microsoft yöneticisinin Bilgi'de bu konuda seminer vermeyi talep etmesi bir defa daha Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımın öneminin altını çiziyor. Baştan alternatif bir sosyal model olarak düşünülen Özgür Yazılım, pazarda etkinliğini ve verimliliğini göstermiş durumdadır. Kar amacı gütmeyen ya da akademik kuruluşların yabancısı olmadıkları bir model olan Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılım, ticari kuruluşların da dikkatini çekmektedir.

Seminer İngilizce olup herkese açıktır.

İlgili Yazılar

Panel : Görsel Sanatlarda Matematik ve Programlama

FZ

Atölye Onbir, özellikle görsel sanatlar için güncel bir araç haline gelen bilgi görselleştirme (Information Visualization) yöntemleri ve sanatçıların bu yeni araca yaklaşımı üzerine konuşmak için Can Altıneller‘i konuk ediyor. Bilgisayarın ve bilgisayar biliminin sanatçılara sunduğu imkanlar hakkında bilgi edinmek ve fikirlerinizi paylaşmak istiyorsanız en geç 10 Kasım 2009 tarihine kadar aşağıdaki formu doldurarak bu etkinlikteki yerinizi ayırtın.

XQ2DB Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi bilgisayar seminerlerine devam ediyor. Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından organize edilecek olan son seminerin konusu: XQ2DB : Bir "XQUERY - İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi" Arayüzü.

Söz konusu seminerin konuşmacısı Oxygen Technologies şirketinden Cengiz Erdoğan. Yer ve tarih bilgilerine gelince:

Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 25 Mart 2002, Pazartesi
Saat : 18:30

Linux Semineri : Ertelendi!

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin 4 Eylül Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde düzenlediği seminer ileriki bir tarihe ertelendi.

TBD Bilişim Kongresi, Özgür Yazılım Seminerleri

hcg

Türkiye Bilişim Derneği'nin, 29-30-31 Mayıs günlerinde, Marmara Üniversitesi, Nişantaşı Kampüsü ‐ Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği III. Bilişim Kongresi kapsamında:

31 Mayıs Pazar günü, 14.00 ile 15.20 arasında Ana Salon'da Özgür Yazılım Seminerleri yapılacak. Oturum başkanlığı'nı Görkem Çetin yaparken, seminerler Enver Altın, Hakan Uygun ve Cahit Cengizhan tarafından verilecek.

Etkinlik sitesi: http://www.istanbulbilisimkongresi.org.tr

Yeni İNETD Seminerleri, İlk seminer PHP'ye Giriş

adervis

İNETD Teknoloji Seminerleri devam ediyor. Bir grup seminer mutfaktan yeni çıktı.
Grubun ilk semineri PHP'ye Giriş, Umut IŞIK tarafından verilecek.
Etkinlik yine herkese açık ve ücretsiz.