Miniwoody 1.0

0
alper
Miniwoody , kullanıcının ihtiyaçları dahilinde, bir masaüstü işletim sistemine eşdeğer, 180 MB (8cm-CD) büyüklüğünü aşmayan bir Debian dağıtımı. Miniwoody, kolaylaştırılmış kurulumu ve KDE 3.1 ile birlikte geliyor. Donanımınızı otomatik tanıyıp, X Window ayarlarını kendi yapıyor. Internete bağlanmada kppp seçimli olarak geliyor ve elle yapılan /etc/ppp/options dosyası yapılandırma işini kendi üstleniyor. Dağıtımı buradan indirebilirsiniz.

Debian'ın son kullanıcıya ulaşma yolunda, Miniwoody 1.0 güzel bir çalışma olsa gerek.

Görüşler

0
alper
ftp de to many users var. Dagitimi hazirlayan sahis haftaya mirror yapacagini söylüyor. biraz sabir.
0
ebola
birde bu meretin Knopixten farki nedir?
İkiside debian tabanli.
İkiside hersey degilde temel ihtiyaclari dustur edinmis.

bilenler bir bahsetsin.
0
FZ
En kısa sürede bu mini Debian dağıtımını kurup deneyen arkadaşların yorumlarını bekliyoruz ;-)

Bu arada Almanya´dan FM sitesine katkıda bulunan dostumuz alper´e de kucak dolusu selamlar ve çok teşekkürler ;-)
0
anonim
Ufak bir soru dağıtım cd den mi bootable yoksa kurulum gerektiriyor mu?
0
FZ
Valla onu bilmem de yani artık CD´den boot edemeyen işletim sistemini dövüyorlar diye duydum, doğru mu? ;-)
0
alper
dagitim evet cd den bootable
0
alper
önce yansi adresini vereyim... cünkü ftp ye hala erisilmiyor.
http://ktown.kde.org/~nolden/ISO/miniwoody.iso

Kurulumu biraz önce gerceklestirdim. Kurulum yaklasik 20 dk sürdü. Debiani ilk defa bilgisayarina kuran biri olarak ilk izlenimlerim Debian'in hiz olarak Suse'nin önünde oldugu. yalniz donanim tanima da biraz daha yol katetmesi gerektigini düsünüyorum. printer,maus,klavye yapilandirmasi gayet olumlu, ses karti icin ayni seyleri -ki bendeki en basit Creative awe 32 karti- söyleyemiyecegim. x-window da cözünürlügü kisa yollla degistirilemiyor.

Marcus Moeller, miniwoody paketini hazirlayan ögrenci , buradaki -http://www.pro-linux.de/news/2003/5322.html- yorumlarinda Debian Desktop Projekt te Donanim tanima grubunda oldugunu ve gelecekte burada yaptiklarini ana Debian dagitimina tasiyacagini söylüyor. bizede hayirlisi demek kaliyor.

simdilik ilk izlenimler bunlar. fazla kurcalama firsatim olmadi. bol linuxlu günler!

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ELOG Debian paketi

m1a2

ELOG`la ilgili olarak 22 Nisan tarihinde bir haber geçerek programı kısaca tanıtmışız. Hâlâ denemeyenler varsa bir an önce denemelerini öneririm. Üstelik `windows` kullanıyor olmanız da -bu açıdan ;)- önemli değil, `windows` binary`si de mevcut. Linux için rpm`leri görünce bendeniz de dayanamamış ve programın Debian paketini hazırlayarak eşe dosta dağıtmıştım. Upstream author `Stefan Ritt`le yaptığım yazışmalardan sonra versiyon 2.2.5 itibarıyla program `Debian` raconuna daha uygun hale geldi ve kendisinin isteğiyle Debian paketini -sorumluluğunu üzerime alarak- `ELOG`un sitesine upload ettim.

Paketi şu link`ten indirebilirsiniz. Fakat bunu tavsiye etmiyorum. Paketin `apt-getir` olması için (yaa, işte böyle katkılarız Türkçe`yi :) bir düzenleme yaptım. `/etc/apt/sources.list`e şu satırları ekleyeceğiz önce (bu satırlar verdiğim link`te göreceğiniz `Sources.list` dosyasında mevcut):

    deb http://midas.psi.ch/elog/download/debian/ ./
    deb-src http://midas.psi.ch/elog/download/debian/ ./
Sonrası malum: `apt-get update; apt-get install elog`. Dileyenler `apt-get source elog` ile kaynağa inebilirler.

Benim yaptığım testlerde sorun gözükmedi ama siz de bir deneyin bakalım, elâleme rezil olmayalım sonra :)

Linux Workstation, niye ki ?

sundance

GNU/Linux`a olan sevgimiz malum, dahası bu türün en köklere sadık dağıtımı Debian ise son zamanlarda gözde fetişlerimizden. Hemen her akşam 10 civarı irc.openprojects.net #debian.tr kanalında buluşmaktayız. Fakat temelde bir sunucu sistemi olarak başlayan Linux`u masaüstünde kullanma isteğimiz bir çoklarına gereksiz bir çaba olarak gelebilir. Halbuki biz Linux`un masaüstünde/gündelik hayatta bize çok daha fazla imkanlar sunduğunu ve her çabaya değdiğini düşünüyoruz.

Bu konuda güzel çalışmalara imza atan Gürkan Şengün(a.k.a. Tarzeau) çok güzel bir İş İstasyonu Olarak Linux makalesi hazırlamış. Hala şüphesi olanlar için ;)

goodbye-microsoft.com: Windows için Debian Installer Loader

FZ

Robert Millan'ın az önce debian-boot e-posta listesindeki duyurusuna göre Debian-Installer Loader yazılımı ile doğrudan MS Windows ortamından Debian GNU/Linux kurmak mümkün hale geldi.

Debian OpenSSL PRNG Hatası ve Güncelleme Paketi

caNavar

Debian OpenSSL paketindeki md_rand.c dosyasında hata Luciano Bello tarafından 13 Mayıs 2008 tarihinde duyuruldu ve hata 2006'dan bu yana oluşturulmuş tüm SSL ve SSH anahtarlarını etkiliyor. Sonuç olarak kriptolanmış anahtarlar tahmin edilebiliyor.

Debian ve pornografi: olsun mu?

e2e

Debian GNU/Linux'un, teknik yönleri kadar, geliştiricilerinin sosyal yönleri de bende hep ilgi uyandırmıştır. Kadın geliştiricileri teşvik etmek, cesaretlendirmek ve yol göstermek için açılan Debian Women sayfasını gördüğümde de hoş bir sempati uyanmıştı bende.

Fakat bugünlerde, Debian geliştiricilerini zor bir karar bekliyor. Newsforge'daki habere göre, debian-devel e-posta listesine gönderilen bir e-posta listeyi epeyce hareketlendirmiş.