MIT Brezilya'ya GNU/Linux kullanmasını önerdi

0
gismo
slashdot'un ve zdnet'in haberine göre MIT Media Lab Brezilya hükümetine fakirlere satılacak bilgisayarlara kurulmak üzere kısıtlı MS Windows sürümleri yerine GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Media Lab yöneticisi Walter Bender: "Pahalı ve kısıtlı sürüm ticari yazılımlar yerine yüksek kaliteli özgür yazılımları kullanmalarını savunuyoruz" dedi.

Ülkemizde de benzer gelişmelerin olduğu düşünülürse (öğretmenlere verilecek bilgisayarlar) sonucu dikkatle takip etmekte fayda var.

Görüşler

0
berkin
Bizim öğretmenlere verilecek bilgisayarlar büyük ihtimalle fabrika çıkışı şekilde "Micro$oft Vergisi" ödenmiş şekilde geliyor. Umarım bu konuda bir gelişme olur; yazık ulusal servete. Düşündükçe içim gidiyor.
0
BaRzO
bir siteden duyduğuma göre Sayın Tayip Erdoğan
Bill Gates bozmuş gibi birseyler söyleniyor.
B.G in türkiye ziyaretindeki toplantıda T.E sanki Özgür yazılımdan haberdarmış gibi Ö.Y taraflısıymış gibi konuşmuş deniliyor. Bu konudaki söylentiler sizce doğrumu ?
0
Nightwalker
liste.linux.org.tr adresinden ulaşabileceğiniz linux-sohbet ve linux-dernek arşivlerinde konu ile ilgili oldukça fazla sayıda e-posta ya ulaşabilirsiniz.

Sorunuzun cevabına gelince, R.T.E 'nin bizzat araştırdığını sanmmıyorum böyle bir konuyu ancak yaptığı konuşmaya bakılacak olursa (ki gazete arşivlerinde oldukça geniş özetleri var) danışmanları tarafından bu konularda bilgilendirilmiş gibi gözüküyor.

Ancak bu konuda ki karar için yalnız bir başbakanın bilgilendirilmesi yetmez. Konu kamuoyu gündemini yeterince meşgul etmedikçe diğer yetkililerin herhangi bir adım atmayacağı ülkemiz tarihine ait vesikalarla sabittir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandrakelinux 10.0 Community

parsifal

Linux 2.6 çekirdeği ile yepyeni Mandrakelinux 10.0 çıktı.
Şu anda sadece DVD olarak satılan ve Mandrake Club üyeleri için indirilebilen Mandrakelinux 10.0, Mayıs 2004'de "Mandrakelinux 10.0 Offical" olarak aramıza katılacak...
Meraklıları için buraya...

2005 Linux/Windows TCO raporu - ithamlar ve cevaplar.

darkhunter

Yankee Group hazırladığı araştırmaya karşı Linux topluluğundan kendisine yöneltilen araştırmanın tarafsız olmadığı şeklindeki eleştirilere sert biçimde yanıt verdi.
Yapılan araştırmanın sonucuna göre Windows 2003 sunucusunu olarak en az Linux dağıtımları kadar kaliteli ve güvenilir olarak değerlendirilmişti. Araştırma ekibinden Laura DiDo, bu tepkilerin hedefinde yer almıştı. Laura DiDo bu tür tepkileri veren topluluk üyelerinin özgür yazılıma en büyü zararı verdiklerini belirtti. Bu tür tepkilerin özgür yazılıma bir katkıda bulunmadığı tersine olarak da olumsuz izlenimlere neden olduğunu dile getirdi.

Dizüstü bilgisayarınızda Linux!

larweda

Georgia, Amerika`daki Emperorlinux şirketi, bütün ayarlamaları yapılmış, donanım sürücüleri yüklenmiş, ve sorunsuz olarak linux yüklenmiş dizüstü bilgisayarlar pazarlıyor. IBM, Sony Toshiba ve Dell marka Laptop`lar ve Notebook`lar için istenilen dağıtımdan linux yükleyip, USB`sini, PCMCIA ethernet kartını ve modemini, ekran kartını(1600*1200 X gösterecek şekilde), ses kartını vs. ayarlayıp, hazır yüklenmiş halde satıyorlar. Sonra da 1 sene teknik destek hizmeti sağlıyorlar.

Boreas LINUX 1.0 Hakkında

boreas

Eylül, Ekim ayına doğru elektrik ve elektronikçiler için tasarlanan Boreas GNU/Linux'un 1.0 sürümünü çıkarmayı düşünüyoruz. Bu sürüm sisteme kurulabilecek şekilde olacak. Bu konuda hangi dağıtımı temel alalım? Ubuntu, Fedora, Gentoo, Debian... Kuluçka dağıtım hangisi olsun ve böyle bir işletim sisteminde hangi mühendislik/elektronik yazılımlarını görmek istersiniz? Bu konuda yorumlarınızı bildirirseniz daha kullanışlı ve ihtiyaçlara uygun bir sistem oluşturmaya çalışırız.

http://www.boreas.gen.tr

Mandrake 9.2´deki Büyük Sorunlar

cayfer

Mandrake tarafından listelenen sorunları okuyunca dehşete kapılmamak mümkün değil! Sürüm 9.2'ye güncellememek için o kadar çok neden var ki... Hele Dell marka dizüstü bilgisayarlada LG marka CD sürücüsü kullanıldığı ve MDK9.2 kurulumunda kullanılan yazılımların bu sürücülerde kalıcı hasar yarattığını düşünürseniz çok kişinin başı ciddi derde girecek demektir.

Her ne kadar ortalıkta henüz fazla MDK 9.2 CDsi yoksa da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü ağ üzerinden yapılan kurulumlarda bile sorunlar aynen varmış. Ben her olasılığa karşı 9.2'yi atlayacağım herhalde.