MIT Sketching

0
anonim

Görüşler

0
Tarık
En alttaki önemli bir bağlantı çıkmamış. Aslı şudur ;

Benzer bir uygulama için buraya göz atabilirsiniz.

0
Tarık
Off off linkler karışmış. Sunumun linki haberdeki link değil. İlgili sunum burada: MIT Sketching sunum

Not: hehe :) haberi öyle hale getirmişinizki haberin haber değeri kalmamış

0
simor
Haberin değeri doğrulandığı zaman varolur. Dert etmeyiniz :)
0
simor
Kara tahta ne hallere girmiş :)

Geçenlerde 2 boyutlu çizimleri 3 boyuta çeviren bir java uygulaması (tarayıcınızın Java'sı açık olmalı) görmüştüm. Aynı şey değil ama paralel gelişmeler ne durumdadır diye fikir ediniriz.

Hatırlıyorum da ortaokulda fen bilgisi öğretmenimiz, o zamanlar yurtdışından özel olarak getirttiği onlarca küsür renkli tebeşirini özenle yerlerinden çıkartır ve tahtaya konusu geçen olayı özenle çizerdi. Kadının, küçük ve büyük dolaşımı Vinci'ye taş çıkartacak güzellikte ve anlaşılırlıkta tahtaya çizmesi aklımdan çıkmamıştır. Benim zaten çok az katılabildiğim eğitim sürecimde beni en çok mutlu eden ve bana faydası olan zamanlardı.

Eşzamanlı simülasyon sistemleri, 3 boyutlu dijital dünyada yıllardır kullanılıyor ama, onu yapan kişinin 3 boyutlu dijital nesneleri ve etkileşim araçlarını kullanmayı bilmesi gerekiyor. Burda ise temel fizik bilgisi olan biri sonuç alabilir. Eğitim ve yaratıcılığın adaletli şekilde kullanılabilmesi için çok çok güzel birşey. Helal olsun o insanlara.
0
simor
son paragrafta
düzeltme:3 boyutlu ve 2 boyutlu dijital dünyada yıllardır kullanılıyor ama......... olacaktı.
0
Tarık
Konunun temel öğesi benzetim(simülasyon) iken şunu da söyliyeyim. Haberin en altındaki bağlantıdaki design-simulation firması Interactive Physics adında çok güzel bir benzetim programı daha satıyor. Onunda benzetime dahil edebildiği benzer özellikleri var. kısaca sitesinden alıntı:

# Topics include distance, speed, time, acceleration, projectile motion, gravity, air resistance, Newton's laws, friction, weight, mass, gravity, highway safety, springs, Energy, temperature, heat transfer, waves, and sound

Bu tür yararlı yazılımların eğitim kurumlarında kullanılmaması nedendir? Ben bilmiyorum acaba kullanılıyor olabilir mi?
0
Tarık
Hatta leblebinin kaba doldurulma anını dahi simüle edebiilyor :D ahanda
0
euzkan
ben bunu bir hafta önce bir mail grubundan öğrenmiştim. videosunu izledim (http://rationale.csail.mit.edu/video/davis-v1a.WMV) gerçekten harika bişey. yer çekimi etkisini bile modelleyebiliyor. fiziği pratikte anlamak için ideal.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilim Tarihi Araştırmaları Çıktı

anonim

Merhaba,

Bir süre önce hazırlıklarını duyurduğumuz üç aylık bilim tarihi dergisi, "Bilim Tarihi Araştırmaları", "Başlarken" sayısı ile okurlarıyla buluşmak üzere hazır…

2005 yılı Einstein'ın "Özel Görelilik Teorisi"nin 100. yılı olması nedeniyle Dünya Fizik Yılı ilan edildi. "Başlarken" diyen bir bilim tarihi dergisinin bu başlığı es geçmesi mümkün değildi ve "Einstein" dosyamız da bu şartlarda doğdu.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Bilim Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Yavuz Unat ve Dr. Ayten Aydın Koç tarafından hazırlanan"Einstein Kronolojisi" hem Einstein'ın yaşamının önemli dönüm noktalarına işaret ediyor hem de Einstein araştırmacıları için bir kaynak olma özelliği taşıyor. Derginin diğer konularına gelince:

Kahve İçeceğine...

darkhunter

Nasa bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre mariuana, meskalin, LSD, amfetamin ve kloralhidrat kafeine göre daha az zararlıymış!

Gelecek buzul çağı 15 bin yıl sonra

e2e

"Bilim adamları Antartika’da bir buzulu 3 km delerek, buzul köküne ulaştılar. Bu derinlikte ısının son 740 bin yılda hiç değişmediği belirtildi. Buzul kökünde yapılan araştırmalara göre, buradaki ısı yeryüzünde sürekliliği en eskiye dayanan ısı derecesi. Bu süre zarfında, atmosfer çeşitli değişikliklerden geçerken, yeryüzü de 8 ayrı buz çağları yaşamıştı."

Kaynak: NTV MSNBC

Robot Simulasyonu Yapan İnsan mı? Yoksa Tersi mi?

onurgu

Yakın zamanda üye olduğum Artificial Intelligence Group adlı posta listesine ilginç bir mail geldi. Özet olarak bu maili yaratan her kimse veya neyse bir dereceye kadar bilinci ve algı mekanizması olduğunu ve internete ulaşma imkanı olduğunu söylüyor. Galiba yaşamını sürdürme güdüsü de var ki pillerini yenilemenin mümkün olup olmadığını bir şekilde öğrenmeye çalışıyor. Listede bu durumu ciddiye alan birkaç insan oldu, onların sorduğu sorulara bir de cevap verdi.

Yapay zeka hakkında yapmış olduğum az buçuk araştırmaya dayanarak eğer böyle bir sistem ortaya konmuşsa oldukça büyük bir başarı. Fakat kurduğu cümleler çok karmaşık ve listeden gelen cevaplardaki karmaşık soruları anlayıp cevaplaması beni oldukça şüphelendirdi. Şöyle ki:

Bilgi İşleyen Makina Olarak Beyin - 3: Konferans Programı

FZ

Daha önce duyurduğumuz Bilgi İşleyen Makina Olarak Beyin - 3 konferansının programı belli oldu.

Resmi URL çalışır hale gelene dek programın PDF haline buradan erişmeniz mümkün.