Mono 0.19

0
raistlinthewiz
Heyecanla beklediğimiz Mono'nun 0.19'u sürümü çıktı.
Şu ana kadar büyük gelişme kaydetmiş olan Mono'nun son durumu şöyle:
C# Compiler, self-hosting durumunda
JIT, Linux'te çalışıyor.
Interpreter, Linux/x86 ve Linux/PPC için için tamamlandı ve StrongArm ve Sparc platformu için çalışmalar sürmekte.
Sınıflar,tamamlandı

Monu'nun sitesine ulaşmak için http://www.go-mono.com/

Ayrıca Mono ve Mono ile hazırlanmış programların screenshotları için: http://www.go-mono.com/screenshots.html

Görüşler

0
FZ
Acaba heyecanla bekliyor muyuz gerçekten de? Bunu bir sormak lazım insanlara ;-) Yani ciddi ciddi .NET mantalitesini GNU/Linux ortamında, ya da ne bileyim SPARC işlemcili bir makina üzerinde ciddi ciddi çalıştırıp bununla ciddi ciddi uygulama geliştirmeyi düşünen var mı? Negatif anlamda sormuyorum, yani harbiden merak ediyorum ve örnekler verilirse teşekkür ederim.

Ayrıca sınıfların tamamlanması bilgisi bence çok daha önemli ve şu anda gördüğüm kadarı ile hala tamamlanmamış birçok sınıf var, eğer yanılıyorsam düzeltin.

Tabii mevcut sınıflarla da eminim pek çok standart iş yapılabiliyordur ama daha kat etmeleri gereken epey yol var gibi görünüyor. Sonuç itibari ile takdire şayan bir çaba. Bu tempo ile giderlerse kısa sürede fantastik sonuçlar elde edebilirler diye düşünüyorum (endüstri de destek verdiği takdirde tabii).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FJAX - Flash ve Ajax

larweda

AJAX, son dönemde çok sıklıkla adını duyduğumuz, ve çoktandır başarılı örneklerini görmeye başladığımız (Gmail, Flickr, Hotmail, Pageflakes vs.) bir web teknolojisi. Bu konuda bir çok kütüphane ve geliştirme aracı da hali hazırda mevcut. Bu araçlara yeni eklenmiş, ama farklı bir bakış açısı getiren bir teknoloji var: FJAX. Araçların hemen hemen hepsi bi javascript kütüphanesi sunarken, FJAX tarayıcı tarafında yapılacak XML yorumlama işini boyut olarak küçük bir flash objesine yaptırıyor. Bu, hem tarayıcının işini kolaylaştırıyor, hem de diğer araçlar gibi geliştirme sürecini azaltmayı hedefliyor. Üstelik bu konuda çalışan insanların çoğunun başının belası olan tarayıcı uyumluluğu problemlerini de azalttığını iddia ediyor.
İncelemek ve indirmek için: www.fjax.net
Fjax'ın geliştiricileri Jay ve Steve McDonald ile webmonkey'in yaptığı detaylı bir röportaj da burada.

wxWidgets ile bir uygulama: wxCar

mustafa_

wxCar, wxWidgets/C++ ile yazılan oto kiralama/satış firmalarına hitap eden küçük bir uygulamadır.

Serialization olarak Boost kütüphanesi kullanılmıştır.

Programlamanın Tao´su 1. ve 2. Kitap

FZ

1. Kitap - Sessiz Boşluk

Ve şöyle dedi usta programcı: "Sadece TCP/IP kullanarak uzaktaki makinanın işletim sistemini anlayabildiğinde tapınaktan ayrılmanın zamanı gelmiş demektir."

Bağış Toplamanın Yeni Yolu: Fundable

arikan

Fundable bir grup insanın paralarını bir araya koyarak bir projeyi desteklemesini veya daha hesaplı ortak birşey satın almasini sağlayan bir web hizmeti. Örneğin açık kaynaklı bir yazılım geliştirmek için, veya bir sanat etkinliği duzenlemek için burada para toplanabiliyor. Belirlenen zaman aralığında belirlenen miktarda para toplanabilirse kampanya başarıya ulaşmış sayılıyor, eğer yeteri kadar para toplanamazsa toplanan paralar sahiplerine geri veriliyor. En son açık kaynaklı Internet text editoru FCKEditor için başlatılan kampanyada 6 kisinin katkısıyla $600 toplandı. Henüz yeni olan sistem online ilişkilerin mikro boyutta ekonomiye bulaşmasına güzel bir örnek.

GNU/Linux için yeni bir sözlük: YZC

ridvantulunay

YZC, yeni bir GPL lisanslı sözlük uygulaması.

0.02 sürümü ile yapısına Ezberletici eklenen 65.552 kelimelik güzel bir sözlük.

http://www.yaz-ar.com/home/yzc/ adresinden sözlüğe ve kaynak koduna erişebilirsiniz.

Sözlük GAMBAS ve SQLITE kullanılarak hazırlanmaktadır, ilerleyen sürümlerde yapısına sınavcı, genişletilebilirlik ve GTK desteği eklenecektir.