Mono + Knoppix = Monoppix !

0
demolish
Monoppix, Knoppix tabanlı bir çalışan cd dağıtımı. Adından da anlaşılacağı üzere Mono teknolojisini tanıtmak ve yaymak için oluşturulmuş. Mono, .Net teknolojisinin sadece framework kısmının özgür alternatifi ve daha fazlası. Cd içerisinde:
Mono runtime environment,complier and class libraries.
Mono enabled IDE.
ASP.NET web server.
MySQL DB.
ve Mono ile ilgili dokümanlar mevcut.
Ekran görüntülerine buradan, Monoppix ortamını ve Mono'yu tanıtan videolara buradan ve dağıtımın kendisine de buradan erişebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Kernel 2.4.28 çıktı

mos

2.4.x serisinin yeni son sürüm çekirdeği artık 2.4.28.

Changlog için buraya
Bilgisyarınıza indirmek için buraya,
patch içinse şuraya tıklayın.

NOT: şu anda son kararlı çekirdek 2.6.9'dur.

Ingo Molnar röportajı

raistlinthewiz

KernelTrap.org, ünlü kernel hackerlardan Ingo Molnar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Yeni O(1) Schedular'ı 2.5 serisine dahil edilen Ingo, 2.5 serisinin yeni Virtual Memory yapısından bahsediyor. Linux Kernel ile ilgilenen arkadaşların birçok yararlı bilgi bulabileceği bir yazı. www.kerneltrap.org/node.php?id=517

Huzurlarınızda SUSE Linux 10

parsifal

openSUSE projesinin ilk meyvesi oldu!

Goldmaster olarak da adlandırılan SUSE linux 10.0 hakkında daha detaylı bilgiyi burdan alabilirsiniz.

Let's Encrypt: Haydi Şifreleyelim

butch

Malumunuz, Let's Encrypt'in hayatımıza girmesiyle birlikte, güvenli site kurma maliyetlerinde, daha da önemlisi sertifika yönetme süreçlerinde ciddi bir rahatlama yaşadık. Aşağıdaki notlar GNU/Linux üzerinde Nginx ile rekor bir sürede SSL sertifikası almaya yöneliktir. Digital Ocean topluluğu tarafından hazırlanmış daha detaylı bir belgeyi bu adreste bulabilirsiniz.

SSL sertifikası...

Sco´ya dur!

sundance

Avusturya´lı bir firma, kendisine yasadışı olarak Sco´ya ait kodlar bulunduran Unix versionları kullandığı gerekçesiyle lisans satmak isteyen Sco firmasından detaylı olarak bu iddialarını kanıtlamalarını resmi olarak istedi.

Sözkonusu açıklamada eğer 1 Şubat 2004 tarihine kadar iddialarını ispatlayamazsa, Sco firması hakkında, şirketi karalamaya yönelik, asılsız beyanatta bulunmaktan dava açılacak

Someeebody stop Ally Mc Beal!