Mozilla 1.3 çıktı

0
acemi_
Mozilla 1.3'de bulunan yeni özellikler:
  • Junk mail sınıflandırma
  • Haber grubu filtreleme
  • Yeni eklenen rich text editor Mozilla Midas
  • Otomatik resim boyutlandırma. Resmi, tam ölçüsünde veya pencereye uygun ölçüde görebilme seçeneği
  • Mozilla paneli olarak açılan Chatzilla
  • Çalışma anında profil değiştirebilme
  • Sayfa içinde link/kelime arama için daha gelişmiş özellikler
  • Daha fazla performans, standartlara uyumluluk
  • Daha fazla bilgi için...
    Download için...

    Görüşler

    0
    oktay
    *Yeni eklenen rich text editor Mozilla Midas*

    artik eklemeyin.. cikartin.. nolur cikartin. browser bu.

    oktay
    0
    conan
    Phoenix ;) The one and ONLY!
    0
    Maverick
    Öyle deme, hoş bir özellik iyi kullanılırsa..
    0
    sleytr
    üstelik bu IEde halen varolan WYSIWYG editörlede (biraz sorunluda olsa) uyumlu. yani çok yakında şu an kullandığımız düz metin editörü tadındaki textarealar tarih olacak. denemek için şu adresi ie ve mozillayla ziyaret edebilirsiniz.
    0
    FZ
    Phoenix Phoenix diye başımın etini yediniz, GNU/Linux ortamındaki binary bana yamuk yaptı ama neyse bir de Win2000 Pro ortamında deneyeyim dedim. Şu anda bunu ``Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.3a) Gecko/20021207 Phoenix/0.5´´ ortamından yazıyorum. Nightly build değil, Milestone bölümünden çekip kurdum. Son sürüm değil yani. Bilenler beni aydınlatsın son sürümü çekmemi gerektiren bir durum var mı? Şu anki hali ile Win ortamında gayet çevik ve etkin görünüyor. Tuş kombinasyonları falan doğal olarak alışık olduğum Mozilla ile uyumlu falan, tabbed browsing her zamanki gibi gayet güzel vs. Standart görüntü alışık olduğum şekilde geliyor, vs.

    Ne dersiniz?
    0
    conan
    all i know is phoenix kicks ass! ;)

    0
    FZ
    Benimki olmağı sürece istediği kadar tekmeleyebilir ;-)
    0
    oktay
    senin problem phoenix'den degil debiandan kaynaklaniyor muahahahaahah
    0
    conan
    hehe 32 DVD icinde gelecek olan yeni debian surumunde soruna cozum bulunacakmis :)
    0
    anonim
    7 CD`lik setin ilk CD'`si kurulum için yeterli. Debian`ı disket ile net üzerinden de kurabilirsiniz.
    0
    FZ
    Hayır ben 100 DVD´lik Debian seti isterim! 7 CD çektim ama kesmedi beni. Sadece 15.000 paket çıktı içinden. 150.000 paketin eski ve stabil, yeni ve her an göçebilir hallerini görmeden rahatlamamam. Abuk sabuk binlerce paketi kurmalı ve sonra neyi kurduğumu unutmalıyım. Sonra neyin işime yarayıp yaramadığını anlamak için 24 saat uykusuz kalmalı, KDE ve Gnome yazılım seti içindeki bir sürü abuk sabuk uygulamayı pirincin taşını ayıklar gibi ayıklamalı, saman yığınında iğne aramalıyım :-P
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Kullanışlı Firefox Eklentileri

    lifesdkver0_1

    Mozilla Firefox 'u hepimiz çok seviyoruz. Oyle ki eklentileri ile beraber web'de kesintisiz gezinmek (aksamalar için bkz: bir haber okumak için üyelik isteyen siteler; oradan buradan fırlayan, ekranı dolduran reklamlar; linkleri html yerine düz yazı olarak verip bizi kopi-peyste mahkum edenler,vs) mümkün hale gelebiliyor. Benim çok kullanışlı bulduğum eklentilerden bir demet:
    • Adblock: Adı üstünde, sayfadaki reklamları engelliyor. Yüklendiğinde Firefox'un durum çubuğuna bir kısa yol ekliyor. Bu kısa yola tıkladığınızda o anda gezinmekte olduğunuz sayfada blok edilebilecek elemanları liste olarak gösteriyor. Listeden seçtiğiniz elemanın çevresinde neon ışıkları yanıyor ;), böylece doğru şeyi bloke edip etmediğinizi anlayabiliyorsunuz. Bunun yanında genel amçlı filtreler de yaratabiliyorsunuz.
    • Google Bar: Bildiğimiz Google Toolbar.
    • Linkification: Sayfalarda html olarak değil de düz text olarak yazılmış linkleri normal birer linkmiş gibi gösteriyor, bizi kopyala-yapıştır derdinden kurtarıyor.
    • BugMeNot: An itibariyle 23454 site için bir kullanıcı adı ve bir parola sağlayan kaynak site. İlgilendiğiniz sitenin kullanıcı adı ve parola isteyen formuna sağ klik yapıp BugMeNot'a tıklıyorsunuz, eklenti sizin için alanları doldurup göndere tıklıyor. tembellikte son nokta.
    • GMailNotifier: GMail hesabınıza mail gelip gelmediğini kontrol ediyor. Firefox'un durum çubuğunda küçük bir ikonla sizi haberdar ediyor. (Bu arada GMail'in web arayüz teknolojisi ki bildiğimiz tekniklerin birleştirilmiş hali harika bir fikir. Google Inc.'i herkesin sevmesi boşa değil.Teknik ayrıntıları başka bir habere)
    • IEview: Firefox'la sörf yaparken ender anlarda ihtiyaç duyacağınız bir seçenek. Sağ klik'e yerleşip o anki sayfanın veya seçtiğiniz linkin Internet Explorer'da açılmasını sağlıyor.
    • BBCode: İşte başka bir harika fikir daha. Forumlara,haber sitelerine,vsye post ederken yazınızı BBCode/Html/XHtml ile şekillendirmeyi bir kaç tıklamaya indiren eklenti. Yine sağ klik menüsüne yerleşiyor. Diyelim link vermek istediniz, seçiyorsunuz link vermek istediğiniz yazıyı, "Make URL" diyorsunuz; gerekli tag'ları yerleştiriveriyor. Bir diğer güzelliği de clipboard destekli olması
    • WebmailCompose: Bu eklenti de sayfada mailto şeklinde verilmiş linkleri belirlediğiniz web arayüzlü bir e-mail hesabının (şu an için GMail,Hotmail,Yahoo,Mail.com,Horde,Netscape,OperaMail'i destekliyor) "yeni ileti" kısmına parametre olarak gönderiyor.
    Eh, kral öldü yaşasın kral...

    Mozilla 0.9.9 çıktı

    anonim

    Yeni sürümde MathML standart olarak eklenmiş durumda. Ayrıca Unix sürümlerinde True Type font ve font anti-aliasing desteği var. Mükemmel bir browser, mail-news reader, HTML editor ve IRC Client'dan oluşan bu paketi hala denemeyen varsa çok şey kaçırıyorlar demektir.
    Release notes..
    Download..

    Mozilla 1.6 Çıktı!

    anonim

    Mozilla'nın yeni 1.6 versiyonu çıktı. Buradan indirebilirsiniz.

    Birkaç yeni özellik:
    • Mozilla Mail için vCard desteği.
    • Cross-platform NTLM authentication desteği. Böylece Windows Authentication isteyen sitelere kolayca girebilme imkânı.
    • Çok daha gelişmiş View Source özelliği
    • ve daha neler neler... :)
    Tüm zamanların en güzel Internet tarayıcı ve e-posta yazılımını kullanmanız için bir sebep daha...

    Mozilla 1.0´ın Win32 OS´lar için eksikleri tamamlandı

    crematorium

    Bildiğiniz gibi Mozilla 1.0 çıktı ve FZ'nin söylediği ve benim deneyip gördüğüm kadarıyla Win32 OS Kullanıcıları için önemli iki eksiklik var birisi FLASH Plug-in'i diğeri ise Java Plug-in'i. Bu iki plug-in'i bulup kurdum artık Mozilla 1.0 kusursuz ve sorunsuz olarak çalışmakta hepinize hayırlı olsun... :)

    Plug-In'leri aşağıdaki linklere tıklayarak indirebilirsiniz...
    Java Plug-In
    FLASH Plug-In

    Hepinize Kolay Gelsin
    "Crematorium"

    Mozilla'dan Thunderbird'e nokta..

    coskung

    Başlık biraz internet gazeteciliği kıvamında olsa da kısmen doğru. Mozilla Vakfı'ndan en yetkili isim Mitchell Baker, Thunderbir mail istemcisinin artık doyuma ulaştığı, yeni inovatif özelliklerin eklenmeyeceği minvalinde bir açıklama yayınladı.