Mozilla Dükkan Kuruyor

0
vst
Mozilla Vakfı şirket kurmaya karar verdi. MozillaZine'de de duyurulan haberin ardından, vakfın şirket kurma fikrinin sebepleri de ortaya çıktı:


Vakfın tekrar yapılanma konusunda yayınladığı sayfada şirket kurma fikri sebeplendirilmiş. Bildiride tamamına vakfın sahip olduğu vergiye tabi bu şirket ile Mozilla ürünlerinin geliştirme sürecinde ekonomik ve iş gücü kaynaklarının gelişen Internet teknolojileriyle birlikte daha verimli kullanılacağına dikkat çekiliyor.

Vakfın şu anda toplam üç tane çalışanı var ve bu yeni yapılanmayla birlikte profesyonel iş gücünde artma yaşanması bekleniyor.

Bir yandan profesyonel iş gücü, yeniden yapılanma gibi iş dünyasında sıkça duyduğumuz ve kulağa hoş gelen kelimeler dururken, akıllara "Acaba iyi ürün için şirketleşme şart mıdır?" sorusu geliyor.

Not: "Şirketleşme", "Kurumsallaşma" ve "Kurumlaşma" kelimelerinin farklı kavramlar olduğunu hatırlayalım. Vakıf, tıpkı Özgür Yazılım Vakfı gibi hali hazırda kurumsallaşma sürecinde olan bir kurumdur. Olayı bu açıdan ele alalım.

İlgili Yazılar

İstanbul'dan Bill Hilf Geçti

redogre

Php-Nuke telif hakları

butch

Az önce aşağıdaki metni içeren bir mail aldım. Sanırım birisi bizimle dalga geçiyor ama haklı olduğu bir konu var, o da yazılım sahibinin taleplerine mümkün olduğunca saygılı olmak. Ben de Basit kullananların copyright mesajını korumalarına sevinirdim.

IBM Özgür Yazılım #2 Çıktı

butch

IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 2. sayısına ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Dünden Bugüne FazlaMesai.net

crematorium

FazlaMesai.net'in 18 Şubat 2001'de ki halini merak eden var mı? Mutlaka vardır... Görmek için buraya tıklamanız yeterli... :)

Bu arada muhtelif tarihlerdeki FM için ise buraya

Yeni Nesil Fazlamesai.net Yayında

vst

Fazlamesai.net yeni altyapısıyla yayında...

Daha verimli olacağına inandığımız altyapının sağında solunda karşılaşacağınız hataları, eksiklikleri ya da öneri ve şikayetlerinizi bize, beğenilerinizi herkese bildiriniz...

Hayırlı olsun...