Müzikte En Büyük Korsan ADSL Aboneli Internet Kullanıcısı İmiş

0
FZ
Doğan Müzik Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Samsun Demir, müzik CD ve kaset pazarının, yılın ilk 6 ayında yüzde 17.5 küçüldüğünü, bunun da Türkiye’de ADSL abonelerinin sayısındaki artışla birebir bağlantılı olduğunu söyledi. Demir, "ADSL sayesinde ne yazık ki internetteki korsan müzik sitelerinden parça indirmek çok kolaylaştı" dedi.

Demir, "ADSL sayesinde ne yazık ki internetteki korsan müzik sitelerinden parça indirmek çok kolaylaştı. Hatta bu yüzden normal korsan pazarı bile ilk kez yok olma tehlikesiyle karşı karşıya" dedi. Samsun Demir şöyle konuştu: "Çünkü önceden bir parçayı indirmek 10-15 dakika alabiliyordu. ADSL aboneliği bu süreyi 1 dakikaya indirdi. Şimdi bizlerde bu şekildeki korsanlıkla mücadeleye odaklanıyoruz.
ISP SERVER VE TELEKOM: Başta ADSL aboneleri olmak üzere internet abonelerinin korsan müzik sitelerinden download yapmalarını önlemek için ISP server şirketleri ve Türk Telekom ile işbirliği yapacaklarını söyleyen Sansun Demir, "Amacımız internetin korsan-yasa dışı akışını engellemek. Ayrıca CD ve DVD kaydedici cihazlara da bir ek vergi konulmasını öneriyoruz" diye konuştu.

Kaynaklar: http://www.medyatava.com/haber.asp?id=30107, http://arda.pardusman.org/blog/blog.cgi?file=ibrahim_muteferrika.log

Görüşler

0
Tarık
Oha Ayı denmezde ne denir Allah aşkına.
0
cgl
Biz buna agzi olan konusuyor diyoruz..
0
darkhunter
Az önce sevdiğim bir grubun en son albümünü indirdim... Şimdi de bir sigara yaktım, keyifle dinliyorum...

"Korsan veri akışını" engellemenin maliyet açısından ucuz bir yolunu bulduklarında umarım yine haberdar oluruz. O zaman da bir sigara yakmakta fayda olabilir.
0
ersin2k
Kesinlikle. Sanırım artık müzik yapımcılarının (gerçek sanatçı ve müzisyenlerin yoksa onların sırtından geçinen aracıların değil) yeni pazarlama/kazanç yöntemleri geliştirmeleri gerekiyor. Yıllarca biz Türkiye'de maliyeti kasetten ucuz olmasına rağmen fahiş fiyatlara CD aldık.İnsan düşünmeden edemiyor gerçek korsan kim diye...
0
ersin2k
"Ayrıca CD ve DVD kaydedici cihazlara da bir ek vergi konulmasını öneriyoruz" diye konuştu. "

Yeterli olacağını zannetmiyorum. Bence portatif mp3 çalıcılara, mp3 çalan cep telefonlarına, hatta Micros~1 Windows ile gelen Media Player'a ve adı neydi şu "anarşik" işletim sistemi GNU/Linux' a da bir tür vergi veya bandrol uygulaması getirilmeli. Hatta yasaklayacaksın interneti (veya sınırsızı kaldırıp birkaç GB. kota koyacaksın) bak bakalım korsan kalıyor mu memleketimde...
0
kelalaka
ok ulaştırma bakanlığına bi yazı yazsınlar iptal edilsin adsl allah allah sanki dsl den önce korsan yoktu..
0
anonim
Şarkıcı'dan bozma bir müdür yardımcısından'da ancak bu kadar güzel bir çıkar.Beni yanıltmadın Samsun,sağol.Ayrıca siz önce indirdiğiniz vergilerin hesabını verin.Madem temiz toplum istiyoruz,herkes kendisinden başlasın.Hadi bakalım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şirketlere Web Sitesi Zorunluluğu Geliyor

o_ozardic

turk.internet.com'da yer alan bir habere göre şu anda taslak halindeki yasa tasarısı ile şirketlere elektronik ortamlarda birtakım yeni olanak ve zorunluluklar geliyor.

Tom Waits, Rain Dogs ve Arçelik

redogre

Bu aslında bir haber sayılmaz. Şarkı 1985 yılında yapılmış Rain Dogs albümünden "Jockey Full of Bourbon". Arçelik reklamında 1999-2000 yıllarında cingıl olarak kullanılmıştı. Hala da kullanılıyor arada bir. Bunun nesi ilginç? İlginç olan şarkının sözleri.
Nakarat kısmı şöyle:

Hey little bird, fly away home
Your house is on fire, children are alone

Türkçe meali ise:
Hey küçük kuş, haydi eve uç
Evinde yangın var, çocukların yanlız


Arçelik huzur dolu aile hayatını gösterirken kullanıyor bu müziği. Böyle bir ironi herhalde sadece biz Türklere özgü.
Şarkının tüm sözleri için: tom waits lyrics archive
Not: Konuya dikkatimi çeken Zoe'ye teşekkürler.

Her kahveye Internet

FZ

Yalova'da köy kahvelerinde ankesörlü telefon yerine internet kiosku olacak. Dünya ülkeleri ile eşzamanlı düzenlenen e-Türkiye projesi Yalova'dan başlatılıyor. Başbakanlık tarafından pilot bölge seçilen Yalova'da 2004 yılı sonuna dek tüm köy kahvelerinde internet erişimi, merkeze bağlı ilköğretim okullarında ise bilgisayarlı eğitim amaçlanıyor. Proje çerçevesinde ilk etapta 20.000 daha sonra 68.000 kişi bilişim teknolojisi eğitiminden geçirilecek.

Bilimsel Toplantıların Duyuru Siteleri: Erişilebilirlik Üstüne

FZ

İki farklı bilimsel toplantı. İki farklı duyuru web sitesi.

Bu sitelerin amacı nedir, bağlanan kişiye en kestirme yoldan o bilimsel toplantı ile ilgili detayları sunmaktır öyle değil mi, yani toplantı yeri, tarihi, katılım şartları, vs.

Amaç bilgi vermekse bunun için standartların kullanılması, web sitesinin olabildiğince hedefe yönelik, kolay erişilebilir ve her türlü platformdan ulaşılabilir olması gerekmez mi? Böyle bir iş için grafik etkilerin yoğun olduğu, tamamen FLASH tabanlı bir siteyi mi tercih edersiniz yoksa w3c standartlarına uygun metin tabanlı web tarayıcılarla dahi görüntülenebilecek bir siteyi mi? Tüm içeriği, tüm bilgileri bol grafik efektli bir FLASH dosyasının içine gömerek mi sunmayı tercih edersiniz yoksa metin tabanlı HTML ya da XHTML olarak sunmayı mı? Amaca uygun iş yapmayı mı yoksa sırf teknoloji olsun diye teknoloji kullanmayı mı?

Yorumu size bırakıyorum, buyrun kıyaslayın (kendiniz de benzer örnekler bulabilirsiniz):

1- http://www.dilkongre2004.anadolu.edu.tr/

2- http://cs.bilgi.edu.tr/pages/turing_days/

Not: İkinci web sitesi ile ilgili tek eleştiri Türkçe halinin olmaması olabilir ki söz konusu etkinlik İngilizce gerçekleştirileceği için belki bu mazur görülebilir (yine de Türkçesinin olması kötü olmazdı).

Ekşi Sözlük'e Sansür

towsonu2003

Radikal'in bugün geçtiği habere göre, Ekşi Sözlük, tarikatçı Adnan Hoca hakkında yazılanlar gerekçe gösterilerek mahkeme kararıyla sansürlendi. Ekşi Sözlük ise, kendi kendini sansürleyerek Adnan Hoca'yla ilgili maddeleri silmiş ya da içeriklerini boşaltmış. Youtube ve Ekşi Sözlük'ten sonra sırada kim var? Peki hakimler, vatandaşların konuşma özgürlüğünü kısıtlamakta neden bu kadar istekli?