Ne olacak bu memleketin hali...

0
urxalit
Millet olarak insani değer yargılarını kaybetmeye başladık. İnsanlar hiç düşünülmeden kapının önüne konuyor. Pamukbank ile Yapı Kredi birleşeceğinden her şubeden en az 6 kişi çıkarılıyor. Milliyet, Hürriyet gibi gazeteler eleman çıkarıyor. Show TV dün yaklaşık 60 kişinin işine son vermiş. İşten çıkarmalar 1 hafta daha sürecekmiş. Show Basın tamamen kapanıyor.
Bence olay artık basit bir krizi geçti. Krizden para kazanmaya döndü.

Bu gidişin dönüşü yok gibi geliyor bana. İnsanlar zaten borç içinde zar zor yaşarken bir de işsiz kalınca ne yapar bilmiyorum. Yakın zamanlarda büyük toplumsal hareketler bekleyebiliriz gibi geliyor bana. Çünkü çıkarılan elemanın 1 yıl içinde iş bulması çok zor.

Ayrıca bulunduğum ortamda herkeste bir bunalım, stres hali gözlemliyorum. Sizi bilmiyorum ama ben geleceği hiç iyi görmüyorum.

Birgün paranın yenemeyeceğini gerçekten anlayacağız. Ama bütün bunlara vicdanı el verenler kimler? Birileri bunların bedelini ödeyecek mi? İnsana bu kadar değer vermemek nereden geliyor? Bu kadar soğukkanlı bir şekilde insanların hayatlarını yok etmek bana hiç normal bir hareketmiş gibi gelmiyor...

Üstelik bilişim sektöründe çalıştığı halde işine son verilen her arkadaşımla birlikte ben de aynı şeyleri yaşıyorum. Hepimize kolay gelsin, ama ben geleceği pek kolay görmüyorum...

Sundance: İlgilenenler için yüreğimizde yara olan bu konudaki diğer yazılarımız


IXIR vurur da Züperonline armut mu toplar?

Ixir Strikes Back

Bad Boys; What You Gonna Do When They Come For You ?

Görüşler

0
anonim
klasik bir yorum olacak.

basimiza ne geldi ise bugune kadar susuşumuzla geldi.
Isyerimizde biri sendika lafi ettiginde ya imkansiz dedik yada bolucu dedik. Varolan sendikayi sari diye begenmedik, degistirmek icin bir sey yapmadik.
Tabi bu lafim herkese degil. Birseyler yapanlar haric!!
Neyse gecmisi anlamli ama gecmise aglamakla vakit kaybetmemeli ne yapmamiz gerektigine bakmaliyiz.

yani Bir seyler yapmali ....
0
SHiBuMi
Evet durum zaman içinde dediğin gibi krizden faydalanma aşamasına girdi. Patron olsak biz de aynısını yapar mıydık diye düşünmek lazım, buradan bakmakla oradan bakmak çok farklı. Bunu patronları savunmak için söylemedim zira sistemin temelinde bu felsefe yatıyor. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir tam olarak şu andaki durumu açıklıyor bence ve gerçekten, kimse kimseye karşı en ufak bir acıma duygusu taşımıyor.
0
anonim
http://network54.com/Hide/Forum/120309 adresinde
bilişim sektöründe çalışanlara yönelik bir çağrı var. Belki de birşeyler yapmanın zamanı geldi..
0
sundance
Valla krizden yararlanılma durumuna girildiğini ben de düşünüyorum. Hani asit yağmuru var, biz içeri girelim, kapıyı bacayı kapatalım, yağmur bittiğinde de etraf dezenfekte olmuş olacak, yaklaşımı sözkonusu. Zira Bilişim fuarına gidenler eminim görmüşlerdir ki, kriz sadece bizlere var.

Öte yandan hakkını vermek lazım ki bütün işverenler de insafsız ve çakal değil. Mesela benim ayrıldığım GANTEK de, işten çıkartıldığımın ertesi günü öğlene kadar bütün tazminatım yatırılmış, dahası şirket önüme (istersen ayrılma, ücretsiz izne çıkartalım seni, üç ay sonra bir şey çıkmazsa o zaman ayrılırsın, hem kıdemin de ilerler gibi) alternatifler koymuştu.

Öte yandan insanları işten atmak için performanslarını/kariyerlerini karalamak, çalışamayacakları görevlere getirmek gibi ahlaksızlıkları yapan firmalar da var tabi
0
anonim
GANTEK konusundaki düşüncelerine katılmıyorum zira kanemici ve işi bittiğinde seni kabuk gibi atabilecek bir şirkettir. Seni neden işten attılar sanıyorsun .. baktılar ki sana laf geçiremeyecekler attılar. Hadi ordan ya . Piyasa kesinlikle aynı . Türkiye de her şirket aynı . Kimse kandırmasın kendini. Bir taksiciden veya bir bakkaldan ne farkımız var . Hadi hastalandın . Kaç gün tutar seni hangi şirket ve karşılar hayatını. İşsizlik sigortas mı var ?
Ben şu anda çalıştığım yerde satışçıyım ama mutluyum .
Geçin bunları .
0
sundance
Ben başıma geleni söylüyorum. Beni işten çıkarttılar ve iki saat içinde bütün tazminatım bankaya yatmıştı. Ha sözkonusu şirket iyi işletiliyordur iyi işletilmiyordur o ayrı ama kimseye bu anlamda çirkeflik yaptığını görmedim...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye, Internet, Güzel (!) ve Güçlü (!) Web Siteleri

FZ

Az önce bir dostumdan gelen mesajı sizlerle paylaşmak istedim:

Selamlar,

Türkiye'nin en zengin adamlarının bir araya gelerek oluşturduğu TÜSİAD'ı herkes bilir. Ama TÜSİAD'ın Web sitesini kimse bilmez sanıyorum. En azından ben ilk defa gördüm ve irkildim. Web sitesi tam evlere şenlik. http://www.tusiad.org adresine tıkladığınızda karşınıza gelen ana sayfada (gelmesini bekleyecek kadar sabrınız varsa), sol tarafta bir menü kullanılmış herhalde. Herhalde diyorum çünkü Java class'i gelmediği için soldakinin ne olduğu hayal gücünüze kalıyor. Üst kısımda bir tane Son guncelleme Friday (ya da 13) yazısız var. Son güncelleme derken insan bir tarih bekliyor ama Friday çıkıyor sadece. Solda bir tane Ara düğmesi koymuşlar, bi deneyim dedim. Verilen kutuya Tuncay yazdim; Tuncay Özilhan hesabi ;-). Tam 61 tane dokuman buldum dedi.

22 Yıllık En Büyük E-Devlet Projesi Çöktü mü?

FZ

Türkiye’nin en büyük e-devlet projesi olan 22 yılın emeği MERNİS (Merkezi Nüfus İşletim Sistemi) adeta çöktü. 130 milyon kaydın yer aldığı ve yaklaşık 30 milyon dolara mal olan sistemde bulunan kayıtların yüzde 25’ten fazlası hata veriyor.

Skandal, Mersin’de meydana gelen sahtekarlık olayı ile ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarına da giren skandala konu olan ilde nüfus müdürlüğünde görevli bir personelin, hazırladığı nüfus kağıdına rahatlıkla TC Kimlik Numarası girebildiği ve bunu resmileştirebildiği fark edildi.

İmece Usulü Bilim Cinayeti Konferansları

FZ

Bazı suçlar vardır, o kadar büyüktürler ki, aslında ortada bir suçlu yoktur.

ABD'de doktora çalışmalarını sürdürmekte olan A. Murat Eren, Türkiye'deki akademik ortamın barındırdığı trajikomik ve içler acısı bir konferansa dair zehir zemberek eleştirlerini İmece Usulü Bilim Cinayeti Konferansları başlıklı blog girdisinde sıralamış

'Andımız' Tartışılamaz mı?

Soulblighter

Bugün Radikal Gazetesi'nde okuduğum, Talip Kurşun tarafından yazılmış, çok beğendiğim bir yorumu FM'cilerle paylaşmak istedim:

"Niyetimiz çağdaş bir devlet olmaksa, her sabah çocuklara 'Andımız'ı okutmak gibi takıntılarımızı ayıklamak gerekmez mi? Bir sabah çocukları 'Andımız'ı söylerken izleyin ve ona göre karar verin.

Türkiye OECD sonuncusu

FZ

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından gerçekleştirilen ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu OECD üyesi 30 ülkeyi kapsayan 'Dünya Ölçeği Türkiye Gerçeği Raporu'nun birinci bölümü dün açıklandı. OECD, Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Uluslararası İşletme ve İdare Enstitüsü (IMD), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Uluslararası Haberleşme Birliği (ICU), Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerinden yararlanılarak yapılan ve 12 farklı alanı mercek altına alan araştırmada, Türkiye'nin özellikle sağlık, eğitim, bilim ve teknoloji alanında 'karanlık tablo' çizdiği belirtildi.

Türkiye, uluslararası alanda rekabet edebilirlik, büyümeye bağlı rekabet edebilirlik, teknoloji, yenilik ve gelişim dereceleri ile endüstriyel üretim ve büyüme endeksine göre 30'uncu, iş verimliliği ve şirket operasyonları ve strateji derecelerinde 29'uncu sırada. Sokaklarının ancak yüzde 28'inde kaldırım bulunan Türkiye, bu oranla 30 ülke arasında 29'uncu, havaalanı endeksine göre ise 15'inci sırada yer alıyor. Türkiye'de halen her 100 kişiden 35'inin cep telefonu (GSM) olmasına karşın 30 ülke arasında 29'uncu sırada olmaktan da kurtulamıyor. Türkiye, internet servis kullanımında her 10 bin kişide 729 kişiyle 29'uncu, her yüz kişide dört kişilik bilgisayar sayısı ile 30'uncu sırada yer alıyor.

Kaynak: Radikal